3603
6 tips voor een gezellige badkamer
Gepubliceerd: 17-08-2020

De badkamer is toch wel de meest verwaarloosde ruimte van het huis als het gaat om een beetje sfeer maken. Waarom? We beginnen en eindigen onze dag hier, dus ook de badkamer verdient een gezellige sfeer. Wij vertellen je hoe je dit aanpakt!

 

1: Groen in de badkamer

Iedere ruimte verdient planten! Hoe meer groen, hoe beter. Er zijn veel planten die het ook in de badkamer prima doen. Bijvoorbeeld een varen, orchidee, aloë vera, bromelia of graslelie. Een goede kunstplant kan natuurlijk ook gewoon.

2: De juiste kleuren

De juiste sfeer creëer je met de juiste kleuren. Wat de juiste kleuren zijn? Dat hangt helemaal van jou af. Vrolijke kleuren, pasteltinten, aardetinten. Het kan allemaal! Welke kleuren je ook kiest, het is mooi om te werken met contrasten. Bijvoorbeeld een muur die (wat) donkerder is dan de rest (als je badkamer niet te klein en donker is van zichzelf). Of badkamermeubels die mooi contrasteren met de wandkleur.

3: Goed licht

Fel licht kan prettig zijn in de badkamer. Bijvoorbeeld bij een scheerbeurt of make-up aanbrengen. Maar wil je lekker ontspannen in bad? Dan is zo’n felle lamp niet fijn. Zorg daarom dat je verschillende opties hebt. Bijvoorbeeld een felle lamp en daarnaast zachte spotjes. Dimbare verlichting is natuurlijk ook ideaal. Let daarnaast ook op hoe koel of warm het licht van de lampen is.

4: Opgeruimd staat netjes

Veel losse spullen geven je badkamer een rommelige look. Vooral alle verschillende verpakkingen van verzorgingsproducten kunnen storend zijn. Niet wat je wilt! Ruim losse spullen daarom zoveel mogelijk op. In de kasten of in gezellige mandjes, kratjes of bakjes.

5:Sfeervol hout

Hout is je beste vriend als je een ruimte warmer en gezelliger wilt maken. In de badkamer vormt hout een perfect contrast met het strakke witte sanitair. Is je badkamer al helemaal ingericht? Dan kan je bijvoorbeeld een houten rekje toevoegen. Of een houten kratje voor losse spullen. Kan je het grootser aanpakken? Dan zijn badkamermeubels van hout of met een houtlook een goed idee!

6: Badkamer shoppen

Ga jij een rondje woonboulevard doen om je badkamer gezelliger te maken? Of blijf je liever lekker zitten en kijk je online rond? Bijvoorbeeld bij Afium. Daar vind je goede kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen. Ze hebben een grote voorraad dus je bestelling heb je binnen no time in huis. Is het toch niet helemaal wat je wilt? Geen probleem! Ze geven je 14 dagen easy return. Als je de producten liever in het echt bekijkt, kan je in hun showroom in Rotterdam terecht.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide