1841
Man@Bath
Gepubliceerd: 28-05-2015 Laatste update: 21-04-2017

Onvervalst en ruw: in de moderne badkamervormgeving is masculien design met authentieke materialen en een mannelijk karakter momenteel erg populair. Rechtlijnige vormen en scherpen hoeken, versterkt door een heldere structuur kenmerken deze stijl.

De badkamer voor de man is minimalistisch, slechts mannelijk pragmatisch met een spoor van transparantie. Daarbij domineert functionaliteit, omkaderd door een eenvoudig design en gedekte kleuren. Waar vrouwen merendeels zachte tinten prefereren, geven mannen in de badkamer vaak de voorkeur aan licht grijs of zwart.

De mannelijke badkamer krijgt het typische archaïsche karakter door ruwe wanden uit beton of baksteen. Designproducten zoals Stonetto van Duravit zetten dan stijlvolle accenten. De douchebak, ontworpen door het Oostenrijkse designertrio EOOS, wordt uit een nieuwe mineralen grondstof DuraSolid gemaakt. Deze technologie laat matte oppervlakken ontstaan die dichtbij natuursteeneigenschappen komen. Zo ontstaat het voor Stonetto wezenlijke, matte, steenachtige oppervlak.

Een man kiest vaak bewust voor bijzondere design-statements, zo komt zijn persoonlijkheid tot uitdrukking in de badkamer. Hij kiest meestal niet voor standaard accessoires. Daarbij valt de keuze vaak op goed doordachte producten, waar design wordt verenigd met functionaliteit. De nieuwe serie ME by Starck van Duravit en Philippe Starck overtuigt met heldere vormen, die de badkamer niet domineren en zo voldoende ruimte bieden voor individualisten.

De badkamer geldt voor de man als plek voor ontspanning en comfort. Hier staat de wellness ervaring niet op de voorgrond, maar een decente inrichting die met eenvoudige elegantie uitnodigt tot relaxen, maar toch trouw blijft aan de mannelijke stijl. Hierbij past het Duravit ligbad Paiova 5 van EOOS met sculpturaal design en biedt bovendien plaats aan twee personen. In combinatie met karakteristieke elementen zoals een leren fauteuil ontstaat een woonkamerachtige sfeer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide