2921
Een bad kopen: hier moet je op letten! Tips & tricks
Gepubliceerd: 28-02-2021 Laatste update: 17-04-2022

Geen luxe badkamer zonder bad! Tenminste, als je daar de ruimte voor hebt. Een bad is een weldaad voor iedereen in je gezin. Zie je jezelf al zitten, met je ogen dicht, een muziekje op en de geur van je favoriete badschuim? Op badenjacht dus! Maar wat moet je weten als je een bad gaat kopen?

Welke soorten baden zijn er?

Er zijn meerdere soorten baden. Zo heb je een ligbad, zitbad, vrijstaand bad, inbouwbad, bubbelbad, etc. Voor een vrijstaand bad – al dan niet op pootjes – heb je meer ruimte nodig dan voor een bad dat je strak tegen de muur laat inbouwen. Een hoekbad laat je vanzelfsprekend in de hoek installeren.En een bubbelbad is een bad met een extra optie: bubbels. Heb je niet zo heel veel ruimte, denk dan aan een zitbad. Zit je graag met zijn tweeën in bad? Koop dan een duobad, waar de stop in het midden zit. Wil je een douche én een bad, maar heb je niet genoeg ruimte, ga dan voor een douchebad: een bad waarin je ook kunt douchen. In een badkamer waar je door een bad de deur niet kunt openen, past wellicht wel een ruimtebesparend bad met een schuine kant.En qua materiaal: de meeste baden zijn gemaakt van acryl, hoewel je ook baden van plaatstaal hebt, van solid surface (een mix van polyester, acryl en hars) of van quaryl (kwartskristallen en acrylhars).

Waar moet je op letten bij de aankoop van een bad?

Een bad heeft geen standaard afmetingen, maar de meeste mensen kiezen voor 170x75 cm of 180x80 cm. Zijn jullie zelf niet zo groot, dan hoeft het bad ook minder groot te zijn. Een zitbad neemt minder ruimte in dan een ligbad, welk bad je kiest heeft dus in eerste instantie te maken met de afmetingen van je badkamer. Daarnaast is je gezinssamenstelling een punt van aandacht. Heb je (binnenkort) kinderen, dan is een ligbad ideaal. Ben je wat ouder, dan is het verstandig te letten op de instap van het bad.

Badaccessoires

Voor een gezin met kinderen is een bad echt een uitkomst. Kijk in dat geval niet vreemd op als je een rij badeendjes op de badrand ziet staan. Spelen in het water blijft leuk. Voor jezelf koop je een badkussen, waartegen je heerlijk ontspant na een lange werkdag. Ben je slecht ter been? Dan is een badgreep een uitkomst. En neem je graag een kop thee met een boek mee? Denk dan eens aan een badbrug, waar je alles op uit kunt stallen.

Een bad schoonmaken

Ook een bad moet zo af en toe schoongemaakt worden. Met een lauwwarm sopje en een beetje schoonmaakazijn bijvoorbeeld. Na elk bad even met schoon water naspoelen is ook een tip, omdat je daarmee alvast zeepresten wegspoelt.

Je nieuwe bad zelf plaatsen of een vakman inhuren? Dat is persoonlijk. Je kunt gratis offertes aanvragen en vergelijken en daarna de beslissing nemen!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide