1292
Baden in kunst
Gepubliceerd: 05-12-2014 Laatste update: 06-06-2023

Spierwitte wastafels in keramiek versus oranje meubels in kunststof. De designbadkamer van de Zwitserse sanitairspecialist Laufen en de Italiaanse meubelmaker Kartell houdt van contrast. De tegenstrijdige materialen zijn perfect op elkaar afgestemd, zodat je heerlijk kan ontspannen in een wereld van kunst. Vormgever Roberto Palomba, die al voor beide merken ontwierp, brengt Kartell en Laufen exclusief samen bij Desco, Belgisch specialist in sanitair.

Klinkende namen op het exclusief event van Desco. De sanitairspecialist nodigde architect en vormgever Roberto Palomba uit om de nieuwe badkamercollecties ‘Kartell by Laufen’ en ‘Palomba Collection’ officieel voor te stellen.

‘Palomba Collection’, terug naar de natuur
Het ontwerpersduo Ludovica+Roberto Palomba hoeft geen introductie meer in designland. De architecten, die in Milaan wonen en werken, hebben heel wat internationale designawards op hun naam staan en ontwierpen voor tal van wereldbekende merken. Voor Laufen tekende het duo ‘Palomba Collection’ uit, een badkamercollectie die zweeft tussen geometrische en organische vormen. De verschillende objecten lenen zich voor spannende combinaties.

Ludovica en Roberto Palomba: “Toen we op een middag in Sardinië langs het strand liepen, viel ons op dat er zich door de regen onregelmatige poeltjes vormden in het zand. We ontdekten een symbiose tussen geometrie en natuur. Het is een uitdaging voor ontwerpers om de natuur te introduceren in industriële productieprocessen.”

‘Kartell by Laufen’, licht & kleurig
Als twee creatieve designhuizen de handen in elkaar slaan, krijg je iets speciaals: ‘Kartell by Laufen’. Deze badkamercollectie valt op door haar verrassende combinatie van materialen die ogenschijnlijk contrasteren maar elkaar perfect aanvullen. Het Italiaanse Kartell ontwerpt veelal in kunststof, terwijl het Zwitserse designlabel Laufen voornamelijk met keramiek werkt. Het resultaat – dat er kwam na 3 jaar onderzoek – is een collectie met emotie, waarbij glasachtige transparantie de zuivere lijnen van de keramiek ontmoet. De collectie is breed en omvat wastafels, baden, badkamermeubels, kranen en accessoires. Een absolute blikvanger is het ‘Kartell by Laufen’-bad in solid surface. Zware dag op het werk? Die ben je snel vergeten dankzij de instant wellnessbeleving: van massagefunctie over aromatische mist die je kan toevoegen tot de subtiele ledlamp die het water een zachte kleur geeft.

Revolutionair is ook de nieuwe ‘SaphirKeramik’, een slijtvast en krasbestendig materiaal dat 2 keer lichter is dan klassieke keramiek, maar een onovertroffen mechanische weerstand heeft. Dat vertaalt zich in flinterdunne en extreem lichte wastafels, met in de hoeken een maximale radius van 1-2 mm (tot nu toe was dit 7-8 mm).

In de decoratie neemt de speelse kant van Kartell het over van het strakke SaphirKeramik van Laufen. De kleuren oranje, blauw, amber en fumé komen daarbij steeds terug. De accessoires – kastjes, badkamerplateaus, spiegels en lampdecoratie – spelen het contrast optimaal uit, kleurige accenten versus de witte keramiek. En zo is het badkamerconcept van vandaag niet alleen praktisch en ontspannend, maar ook een stukje kunst.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide