926
Badkamer verbouwing

Je badkamer verbouwen, de perfecte manier om je leven wat meer luxe en ontspanning te geven. Het moet een feest zijn om de badkamer precies in te richten zoals jij het wilt. Het is verleidelijk om in een showroom allerhande spullen te kopen die je ziet staan en die je aanspreken. Het gevaar is echter dat je essentiele zaken vergeet en de kans is er dat het er bij jou thuis heel anders uitziet dan in de showroom. Daarom vindt je hieronder 7 handige tips voor wanneer je je badkamer gaat verbouwen.De 7 badkamer verbouwing tips


Goede aannemer vinden
Wanneer u een badkamer laat verbouwen is het zaak dat u de juiste aannemer de opdracht uit laat voeren. Wees er zeker van dat de aannemer positieve referenties kan overleggen en dat u een goede garantie krijgt op de badkamer verbouwing en het resultaat dat daaruit komt. Kies niet perse voor de goedkoopste, goedkoop is vaak duurkoop.

Voor een goede prijs kan het handig zijn om verschillende offertes van aannemers te vergelijken. U kunt dan niet alleen de goedkoopste kiezen maar u heeft ook een betere onderhandelingspositie met meerdere offertes in de hand. Een goede aannemer voor het badkamer verbouwen vindt je bijvoorbeeld op badkamer verbouw sectie van Huisfocus.

Probeer de spullen uit die je koopt
Er is bijna niets vervelender dan een mooie badkuip kopen om er later achter te komen dat je helemaal niet lekker in de kuip kunt zitten. Ook is het vervelend wanneer je een douchecabine gekocht hebt en er thuis achter komt dat de douchekop niet hoog genoeg kan. Probeer in ieder geval over de praktische zaken na te denken voordat je nieuw sanitair of nieuwe badkamermeubels aanschaft.

Kies voor een duurzame vloer
Vaak zijn tegels, marmer of keramische de beste keuze voor een badkamervloer. Niet alleen zijn deze vloeren bestand tegen water, maar ook zijn deze tegelvloeren goed in het doorgeven van warmte. Dit laatste is helemaal perfect wanneer er ook nog vloerverwarming is of wordt aangelegd tijdens de badkamer verbouwing. Tegenwoordig zijn er ook mensen die kiezen voor (delen) houten vloeren in de badkamer. Dit ziet er ontegenzeggelijk fantastisch uit, maar is het wel handig in een ruimte waar veel over de vloer gaat? Er zijn allerlei oplossingen om het hout in de badkamervloer zo droog mogelijk te houden, maar de praktijk leert dat dat lang niet altijd goed lukt.

Kies een mooie spiegel
Een mooie spiegel is als een sieraad voor de badkamer. Tijdens het badkamer verbouwen is het beste moment om een nieuwe spiegel op te hangen, er moet immers in de muren geboord worden om de spiegel op te hangen. Wij raden af om een badkamerkastje met spiegels te kopen. Een mooie lijst komt eigenlijk altijd veel beter tot zijn recht in een badkamer dan een spiegelkastje. Bovendien zorgen badkamerkastjes op ooghoogte ervoor dat de badkamer veel kleiner oogt. Zonde in een ruimte die meestal toch al klein is.

Laat een inloopdouche bouwen
In plaats van een douchecabine een inloopdouche bouwen met stenen muren en dezelfde tegels als de rest van de badkamer ziet er altijd veel fraaier uit dan een douchecabine. Door deze zelfde afwerking wordt het echt een geheel. Dit komt de sfeer alleen maar ten goede. Bovendien kan je dan ook een grotere ruimte creëren om te douchen, een cabine is meestal toch vrij klein.

De juiste verlichting
Het lijkt zo makkelijk maar het is zo moeilijk, de juiste verlichting kiezen. Verlichting in een badkamer moet zowel stijlvol als praktisch zijn. Voor bijvoorbeeld het scheren en het opmaken is goed helder licht cruciaal. Maar als je lekker in bad zit wil je waarschijnlijk wat minder fel licht. Er zijn hier verschillende oplossingen voor, zo kan je bijvoorbeeld een dimlicht maken in de badkamer. Ook kan je er voor kiezen om een iets warmer licht in de badkamer op te hangen en een spiegellamp aan te schaffen om helder licht te hebben bij de spiegel.

Ook hier is het ideale moment om dit uit te voeren tijdens het badkamer verbouwen. Er moeten immers lichtpunten aangelegd worden. Het is natuurlijk fijn om de draden op de juiste plek in de muur of plafond er uit te laten komen, dan is het niet nodig om lelijke gaten of draden creatief weg te werken.

Luxe is niet verkeerd
Het lijkt misschien een beetje uitbundig maar als je het budget hebt kan het helemaal geen kwaad om wat luxe toe te voegen aan je badkamer. Misschien een telivisie bij het bad, een massagestraal in de douche, een zonnedouche of iets anders dat je heel graag wilt. De badkamer moet namelijk een plek zijn waar je ook lekker kunt relaxen.Meerwaarde na badkamer verbouwen


Met de juiste badkamer is de kans groot dat je huis ook beter op waarde wordt geschat. Potentiele kopers vinden een badkamer altijd bijzonder belangrijk. De juiste badkamer kan er dus voor zorgen dat een potentiele koper de woning meer waarde toedeelt. Een badkamer verbouwing kan dus een goede investering voor zowel uw welzijn als de waarde van uw huis zijn.GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners