2726
Zwembadoverkapping

Het weer in Nederland zorgt er niet voor dat je iedere dag van het jaar kunt genieten van je zwembad in de tuin. De ideale oplossing hiervoor is om een zwembadoverkapping te plaatsen over het zwembad. Deze is er in meerdere varianten en voor ieder budget.
De vraag of een zwembadoverkapping echt noodzakelijk is of pure luxe, valt of staat met hoe je je zwembad wilt gebruiken gedurende het hele jaar.

Het zwembad schoonhouden
Het is prettig om meteen een duik te kunnen nemen in je zwembad als je dat wilt en niet eerst alle blaadjes, insecten en ander vuil uit het zwembad te moeten vissen. De pomp van het zwembad zorgt al voor relatief schoon zwemwater, maar kan niet alles ondervangen. Je zult altijd wel iets in het water vinden, daar is niet aan te ontkomen.

Wat is de juiste keuze?
Door een afdekfolie te gebruiken die over het zwembad bevestigd wordt als er geen gebruik van wordt gemaakt, ondervang je dit probleem voor een groot deel. Een voordeel van een afdekzeil is dat het de goedkoopste oplossing is. Makkelijk te plaatsen en geen groot bouwwerk in de tuin. 
Van tijd tot tijd moet het zeil wel goed schoongemaakt worden om alg vorming te voorkomen.

Door een permanente zwembadafdekking over je zwembad heen te plaatsen, krijg je andere opties qua zwembadgebruik. Een groot voordeel is dat als de overkapping hoog genoeg is, je deze niet hoeft te verwijderen en gewoon het hele jaar door kunt zwemmen in je eigen zwembad. Zeker als je ook nog een zwembadverwarming laat plaatsen om het water op te warmen. Je kunt er voor kiezen de overkapping zelf te maken en te plaatsen of om deze aan te schaffen en te laten installeren door een gerenommeerd bedrijf.
Er zijn een aantal variaties en verschillende materialen beschikbaar. Laat je goed informeren van te voren. Wat te denken van een afdekkap die in elkaar geschoven kan worden als een soort harmonica, zodat een deel van het zwembad wel overdekt blijft en een deel niet. Als dat geen luxe is?!

Afhankelijk van waar je voorkeur en gebruiksgemak dus naar uit gaat, kies je de beste afdekking voor je zwembad.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners