De landelijke woonstijl is populairder dan ooit. Gedurende de 20 jaar dat Wonen Landelijke Stijl bestaat, heeft het blad nooit zoveel lezers en adverteerders gekend als vandaag. Om dat te vieren besloten we de 22 meest exclusieve en tijdloze projecten van de laatste jaren te bundelen in een uniek naslagwerk. Doorheen maar liefst 220 pagina's tronen wij u mee langs imposante kastelen, oude gerenoveerde hoeves, stoere pakhuizen, gerestaureerde herenhuizen, maar evengoed nieuwbouwwoningen die werden opgetrokken met respect voor het verleden. De meest vooraanstaande decorateurs, architecten en stylisten leiden u rond door al dit fraais. Het resultaat is een onmisbare kroniek voor wie houdt van landelijk en klassiek wonen.

Dit boek verschijnt naar aanleiding van de twintigste verjaardag van het driemaandelijkse tijdschrift Wonen in landelijke stijl. Het boek biedt een selectie van de mooiste reportages uit het tijdschrift. We worden meegenomen naar 22 realisaties, die vaak het werk zijn van bekende interieurspecialisten (zoals Axel Vervoordt en Pieter Porters). Het begrip 'landelijk' wordt hier ruim genomen: sommige van de getoonde woningen zijn sober en strak, andere zijn klassieker ingericht. Het zijn echter zonder uitzondering sfeervolle huizen waarin eigentijds wonen een belangrijke plaats heeft.

Aan bod komen nieuwbouwwoningen, een hoeve die een volledige gedaanteverwisseling onderging, kastelen, villa's, een appartement, een neoclassicistisch landhuis. Bij elke reportage vind je naast een beschrijvende tekst (aan de hand van een interview met de interieurspecialist of bewoners) vooral veel paginagrote en kleinere kleurenfoto's. Een inspirerend boek voor een ruim publiek met veel interessante informatie over de ideeen en concepten achter de interieurs. Achteraan volgt een adressenlijst.

Boek Thuis gaat verder dan alleen interieurdesign. Gebaseerd op bestaande huizen met echte gezinnen met kinderen geeft het inspiratie om van je thuis een stijlvol en warme omgeving te maken, geschikt voor de dagelijkse routine van jouw gezin. Het boek is opgebouwd uit drie onderdelen. In deel I ligt de focus op ideeën voor het interieur (leven, eten, rusten, buiten spelen). 

Dit boek gaat over woninginrichting die is afgestemd op kinderen en hun opvoeding. Het bestaat uit ideeen om een prettige woonomgeving te creeren voor zowel kinderen als hun ouders. De uitgave is verdeeld in vier thema's die elk zijn gericht op de activiteiten die in een bepaalde ruimte van het huis plaatsvinden. Dit zijn achtereenvolgens de gezamenlijke leef- en woonruimten, de keuken en eetruimten, bad- en slaapruimten en tenslotte plaatsen en ruimten in de buitenlucht.

De korte teksten worden aangevuld met vele ideetjes over bijvoorbeeld spelletjes, samen koken met recepten, tuinieren enzovoort. Een adressenlijst van ontwerpers, fabrikanten en wooninterieurzaken in met name Engeland en een aparte lijst van adressen in Nederland en enkele in Belgie besluiten deze publicatie. Opvallend zijn de sfeervolle kleurenfoto's van kinderen in hun woonomgeving, evenals de verzorgde vormgeving en hier en daar bijzondere typografie van deze uitgave, die vooral op vrouwen en moeders lijkt te zijn gericht

Al vijftig jaar is Jan des Bouvrie bezig de Lage Landen te restylen. Het witte interieur, de open keuken, buiten en binnen met elkaar verbinden, het zijn enkele van de talrijke vernieuwingen die hij heeft geïntroduceerd. Begonnen met meubelen, zijn in de loop van de tijd maar weinig voorwerpen aan zijn nieuwsgierigheid ontsnapt.

In Jan des Bouvrie, dat verschijnt ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag en een grote overzichtstentoonstelling in Singer Laren, zijn de hoogtepunten van vijftig jaar ontwerpen bijeengebracht. Meubels, interieurs en gebruiksvoorwerpen. Vergezeld van hoogtepunten uit zijn omvangrijke kunstcollectie. Niet saai, chronologisch gerangschikt, maar spannend gecombineerd, waardoor zijn heldere, door de jaren heen consequent doorgezette visie het best tot uiting komt.

Door het boek heen vertelt Jan des Bouvrie over zijn loopbaan, de keuzes die hij maakte, het hoe en waarom van zijn ontwerpen en talrijke boeiende personen die hij ontmoette. Een inleiding plaatst zijn werk in de context van de tijd en van vakgenoten.

 

 

 

Geen vrolijker manier om je huis sfeer en knusheid te laten ademen dan met spullen die je zelf hebt verfraaid. Maar waar het bij handwerk vroeger om ingewikkelde technieken draaide, is de moderne variant makkelijker! Zelf garen spinnen of hout bewerken? Helemaal niet nodig, want in dit kleurrijke interieurboek gaat het erom de meubels die je al hebt of die je ergens goedkoop op de kop tikt, op te fleuren met eenvoudige aanpassingen naar je eigen smaak.

Je huis is natuurlijk meer dan een aaneenschakeling van een serie kamers. Het toont hoe je graag leeft, alleen of met je familie. Of je nu een nieuw huis gaat inrichten of een enkele kamer wilt opknappen, Het ultieme woonboek geeft een enorme hoeveelheid ideeën en inspiratie voor elke plek in en om het huis.

Handleiding en beeldbron voor het inrichten van en kosmetische ingrepen in een huis ten gunste van zowel bewoners als gasten. Elk hoofdstuk belicht een ruimte en functie zoals samenzijn, eten, baden en werken en begint standaard met een ontwerpplan inclusief algemene regels en aandachtspunten. Dit is gevisualiseerd in neutrale illustraties en simpele plattegronden. Daarna komt aan bod het samenspel van interieurelementen door middel van voorbeeldfoto's (alle in kleur, een mix van meubelcomposities, detail- en sfeerfoto's) die direct in relatie staan met praktische aanwijzingen en adviezen. Ook is er aandacht voor een kamer in relatie tot het seizoen. Kleur, licht en materiaal hebben elk een eigen hoofdstuk met overzichten van soorten en eigenschappen. De doorlopende tekst leest makkelijk en inspirerend, maar hierdoor vallen aanwijzingen niet op. Enkele interieurs komen niet overeen met het gemiddelde huis (bijv. dineren aan het zwembad en een gastenbadkamer), maar fungeren meer als inspiratie.

De interieurstijlen doen klassiek en luxe aan en appelleren daardoor aan een bepaalde doelgroep. Het Engelstalige origineel Home is uit de koker van Amerikaanse interieurketen Pottery Barn. Straalt door grote formaat en aantal foto's een hoog coffeetablebook-gehalte uit. Met register.

Bestel het Ultieme Woonboek hier

Retro-design: het nieuwe antiek van de 21e eeuwIn dit prachtige boek bespreekt Andrew Weaving achttien inspirerende en gevarieerde interieurs die een prachtig voorbeeld zijn van de retrowoonstijl. Variërend van de elegante Scandinavische ontwerpen uit de jaren ’50 tot de uitbundige en kleurrijke ontwerpen uit de sixties en seventies. De zorgvuldig gekozen locaties laten de veelzijdigheid van de retrostijl zien, van geraffineerde glamour tot gestileerde elegantie. Een boek boordevol inspiratie en ideeën voor eigentijds wonen.

Dankzij het grote formaat, het mooie papier, de prachtige fotografie en de verhelderende teksten is dit een onmisbaar salontafelboek voor de echte interieurliefhebber.

De woningen die worden getoond ogen modern en stijlvol en stralen stuk voor stuk gezelligheid en geborgenheid uit. Stijlvol Wonen is het sterkst groeiende woonblad van Nederland en België en dankt dit succes aan de unieke, hedendaagse mix van interieurs die design en authenticiteit combineren.