We zitten alweer aan het eind van het jaar. De gezellige feestmaand december staat weer voor de deur. De maand waarin we veel gezelligheid bij elkaar zoeken en waarin er veel mooie cadeaus aan elkaar worden gegeven. Naast de vele gadgets en electronica is drank ook een populair cadeau tijdens de feestmaand. In dit artikel geven we je een paar tips op je wijn of sterke drank flessen stijlvol in je interieur te bewaren.

Hoe gezellig is het om op de kerstborrel met een lekker flesje wijn aan te komen. Wijn wordt al zeker 10.000 jaar gedronken door de mensheid en is daarom ook een van de populairste dranken als het gaat om alcoholgebruik thuis. Ook in het kerstpakket van onze werkgever vinden we vaak 2 of soms nog wel meer flesjes wijn terug die we lekker rond de kerstboom kunnen opslurpen.

Voor het opbergen van wijn zijn er veel stijlvolle wijnrekken verkrijgbaar in verschillende materialen. Wanneer je een wijn met een kurk hebt is het verstandig om deze liggend te bewaren. Zo blijft de kurk constant vochtig en kan de wijn niet oxideren. De meeste wijnrekken zijn ook zo gemaakt dat de flessen erin kunnen liggen. Toch zijn er heel veel varianten van wijnrekken voor het neerleggen van flessen. Voor elk type interieur zoals een modern, klassiek of design interieur zijn er wel passende wijnrekken te vinden.

Radius-Wijnrek.jpg
Radius Wijnrek

Legnoart-Marea-Wijnrek.jpg
Legnoart Marea Wijnrek


Goods-Grape-wijnrek.jpg
Goods Grape wijnrek 

Ben jij ene liefhebber van wat sterkere dranken zoals whisky of rum dan wil je deze, vaak ook nog hele mooie flessen, natuurlijk ook een prominent plekje geven in je woonkamer. Je kunt de flessen plaatsen op een mooi bijzettafeltje of een speciale drank trolley.

XL-Cork-Wijnkurk-Bijzettafel.jpg
XL Cork Wijnkurk Bijzettafel

Normann-Copenhagen-Block-Trolley.jpg
Normann Copenhagen Block Trolley 

Maar wil je het echt speciaal en een tikje chique aanpakken dan zet je je mooie flessen in een speciale wereldbol drank tafel. Je hebt ze misschien wel eens voorbij zien komen in de films. 


drank-wereldbol-01.jpg

Bij al deze prachtige opbergmogelijkheden horen natuurlijk wel de nodige lekkere flesjes om jouw feestje tot een succes te maken. Tegenwoordig hoeft je allang niet meer naar de slijterij en te sjouwen met zware flessen. Je besteld je favoriete wijn of likeurtjes gemakkelijk online, bijvoorbeeld bij Drankdozijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het wel in hun assortiment. Vind je perfecte wijn door te zoeken op land, druif of merk. Ook de sterkere dranken zoals whisky, cognac en de likeuren zijn verdeeld in verschillende categorieeen, merken, landen en soms zelfs in regio's.

Wij zouden zeggen proost op de komende feestdagen!