Al gehoord van een vacuümblender? Het is de nieuwe trend onder de blenders. Een vacuümblender werkt hetzelfde als een normale blender, maar er wordt een stap aan het blendproces toegevoegd dat leidt tot een beter eindresultaat. Hij haalt namelijk eerst de zuurstof uit de kan voordat hij gaat blenden. Dit is niet alleen beter voor de gezondheid (beter behoudt van vitaminen en mineralen)maar ook leuker voor het oog.

 

Neem bijvoorbeeld een appel. Doordat er zuurstof bij de appel kan komen oxideert deze en krijgt hij een bruine kleur. Niet erg aantrekkelijk of smakelijk. Door het vacumeren daarentegen, behouden de ingrediënten hun kleur en smaak en wordt de houdbaarheid verlengd doordat ze niet in aanraking komen met zuurstof.

win-een-vacuum-blender-02.jpg

Tijdens het vacumeren van de blenderkan worden de ingrediënten in hun volume een beetje uitgerekt, waardoor de zes scherpe messen van hoge kwaliteit nog makkelijker door de ingrediënten heen kunnen snijden. Ook bevindt er zich geen luchtweerstand waardoor er op hoge snelheid geblend kan worden. Hierdoor heb je in 60 seconden een perfect, zijdezacht, geblend product met een lekkere structuur.

win-een-vacuum-blender-03.jpg

Gebruik je een gewone blender dan hou je een grovere structuur.

Een makkelijk recept om te maken met de vacuüm blender is een bosvruchtensmoothie.

Wat je nodig hebt voor één smoothie is:

  • 100 gram frambozen
  • 100 gram blauwe bessen
  • 150 ml magere yoghurt
  • en uiteraard een vacuüm blender.

Om de smoothie romiger te maken kun je een banaan toevoegen. Doe alle ingrediënten tegelijk in de kan en blend op de stand ‘Vacuüm Blend’, dit duurt in totaal anderhalve minuut. Na het blendproces: ontlucht de kan om de deksel te kunnen verwijderen, schenk in een glas en garneer eventueel met overgebleven bessen.

Met de bijgeleverde extra bewaarbeker kun je een ruime portie weer opnieuw vacuüm trekken en in de koelkast bewaren. Zo kan je nog langer geniet van alles wat je maakt. Uiteraard kun je de bewaarbeker ook gebruiken voor andere producten als koffie, noten,…etc.

Win een vacuümblender 

De winnaar is geworden: Anouk Goedegebuur uit Rotterdam! Van harte met de gewonnen prijs, je ontvangt een persoonlijk bericht van ons! Voor wie niet gewonnen heeft en toch de blender wil proberen.... tot 1 juni bestel je de blender met 10% korting met de code VACUUM18