Herinner je onze winactie met de Vacuüm Blender nog? De winnaar is kort geleden bekend gemaakt en we hebben intussen de review ontvangen. Ben jij benieuwd wat een Vacuüm Blender nou werkelijk doet? Lees dan snel de review van Anouk, de gelukkige winnaar van de Ozen Vacuüm Blender.

 

Als er iets is waar ik dol op ben en werkelijk geen genoeg van kan krijgen dan is het wel fruit. Én groenten. Vooral verwerkt tot smoothie of juice. Met grote regelmaat sta ik dan ook in de rij bij een sap-/juicebar, waar ze de kunst van het sappen volledig begrepen lijken te hebben. De goedjes zijn vers, smaakvolen zien er aantrekkelijk uit. Precies dàt wil ik thuis ook. Want waar ik heus wel geëxperimenteerd heb met een huis tuin en keuken blender, resulteerde dit vaak in een substantie met een kleur die in de verste verte niet leek op die 'HealthyBeast'van de juicebar.

Maar dat is nu verleden tijd. Althans, als ik de verhalen over mijn nieuwe aanwinst mag geloven. Mag ik jullie voorstellen aan de Ozen Vacuüm Blender? Klinkt spannend, maar wat is een vacuümblender precies? En -niet geheel onbelangrijk- hoe smaakt zo’n vacuüm blended smoothie?

Het nieuwe blenden

Vacuüm blenden is een nieuwe technologie, speciaal ontwikkeld om de originele versheid van groenten en fruit te behouden door de ingrediënten vacuüm te zuigen. Niet alleen versheid, ook voedingswaarde en kleur worden hierdoor behouden. Groenten en fruit hebben namelijk de eigenschap te oxideren wanneer deze in aanraking komen met lucht. Dit proces zorgt niet alleen voor verkleuring (denk maar aan die gesneden appel in je lunchtrommel), maar ook voor verlies van voedingswaarde. En een flinke shot gezondheid binnenkrijgen is toch waarom we sapjes drinken, toch? Gemiste kans dus; die smoothies die ik eerder zelf maakte..

De Ozen Vacuüm Blender

1E8CB2C2-0F75-465E-88D9-219872E769FD.png

Terug naar de vacuümblender van Ozen. Om te beginnen: dit revolutionaire apparaat misstaat niet in de gemiddelde keuken. Het exemplaar dat ik -als gelukkige winnaar- ontvangen heb is zilverkleurig en voorzien van een zwart display. Wat ik tevens aantrof in de doos was eenblenderkan, opbergkan en een duidelijke handleiding. De onderkant van de blender is voorzien van anti-slip voetjes (handig!) en ondanks dat de blender redelijk groot (of eigenlijk: hoog) is, neemt deze niet veel ruimte in op je keukenblad.

De Ozen Vacuüm Blender is eenvoudig in gebruik en te bedienen via de drie knoppen op het display. Druk je op de AUTO knop, dan volgt een twee minuut durend programma waarin de ingrediënten in de kan zowel gevacumeerd als geblend worden. Kies je voor een handmatige bediening? Dan druk je eerst op Vacuum knop, waarna je vervolgens met de Push knop de snelheid van het blenden kunt bepalen. Resterend sap dat je wilt bewaren vacumeer je eenvoudig opnieuw met behulp van de Vacuum knop. Easy does it!

Proberen maar!

F6E229CE-C585-4B08-A91C-74D39294902D-2.png

Als beginnend sapmaker besloot ik te gaan voor een simpelecombinatie die ik weleens gemaakt heb in mijn oude blender: banaan, aardbei, avocado en amandelmelk. Destijds weliswaar met vreemde stukjes en een modderbruine kleur, maar de smaakcombinatie op zich was heerlijk.

9E24E8ED-F4E5-421D-9A73-B210C14A18CD-2.png

En uit de Ozen Vacuüm Blender? Wederom heerlijk. Maar nu lichtroze, egaal van structuur en opvallend romig, bijna milkshake-achtig. Zelfs nadat ik de kan (opnieuw gevacumeerd) een aantal uur in de koelkast heb laten staan. Het apparaat schoonmaken viel me ook alles behalve mee. Mede vanwege het uitneembare mes, waardoor je de onderdelen los kunt afwassen.

8277C404-E5EC-44D0-9166-01E1D8766914-2.png

Na de eerste poging ben ik om!Ik kan niet wachten om verder te experimenteren met de vacuümblender van Ozen en mijn vaardigheden als sapmaker uit te breiden. Moet goedkomen, dacht ik zo. 

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze review en wil jij ook wel eens zo'n blender proberen? Neem dan eens een kijkje op de website van http://slowjuice.nl/ waar je deze en diverse andere soorten blenders kunt bestellen!