Click & Grow introduceert de Smart Garden 3 en Smart Garden 9. Met deze moestuinen kweek je snel en eenvoudig je eigen groente, fruit en kruiden binnenshuis. Plaats de Smart Garden thuis, op school of op kantoor, doe de kant-en-klare capsules met zaadjes en potgrond er in, steek de stekker in het stopcontact, vul het waterreservoir en je bent klaar om te kweken – het hele jaar door en waar je maar wilt.


De Smart Gardens van Click & Grow laten jouw planten bovendien snel groeien. Alles wat de plant nodig heeft zit namelijk in het Smart Soil-groeimateriaal in de potgrond. De ingebouwde ledverlichting staat dagelijks zestien uur aan en dan acht uur uit; het water en voedingsstoffen worden automatisch toegevoegd zodra het nodig is. Jij kijkt, ziet je plantjes groeien en geniet zo van je eigen, lokaal geweekt groente, fruit en kruiden. En heb je er blaadjes afgeknipt? Tijdens de levenscyclus van de plant groeien er automatisch nieuwe aan.

click-and-grow-smartgarden-04.jpg

De Smart Garden 3 heeft ruimte voor drie planten. De lamparm is met de geleverde extensies in twee stappen hoger te zetten voor grotere planten. Het stijlvolle en slanke design, de professionele ledverlichting en hoogwaardige afwerking maken dit een echte must-have voor elke foodie en plantenliefhebber. De Starter Kit van de Smart Garden 3 bevat drie basilicum-plantencapsules om direct te beginnen met kweken.

De Smart Garden 9 is iets groter met ruimte voor maar liefst negen planten. Van vers fruit tot groente, kruiden, sla en bloemen; de Smart Garden 9 laat ze allemaal zonder enige moeite groeien. Daarbij is deze moestuin uitgerust met diverse slimme oplossingen voor een optimaal resultaat. De Starter Kit bevat negen plantcapsules om direct te beginnen met kweken: drie voor salades, drie voor mini-tomaten en drie voor basilicum.

click-and-grow-smartgarden-03.jpg
Smart Soil
Alle Smart Garden-producten bevatten het gepatenteerde Smart Soil-groeimateriaal in de grond. Hierdoor zijn de zuurstof-, water-, pH- en voedingswaardes altijd op een perfect niveau. Dit alles zorgt ervoor dat planten tot zeshonderd procent meer vitaminen krijgen en zo dertig procent sneller groeien dan planten die zijn geweekt met traditionele methoden. Ook groeien de planten zonder gebruik van pesticiden, herbiciden, fungiciden, hormonen of andere schadelijke substanties. Daarmee zijn ze een duurzame en bewuste keuze voor elke kweker.

“Steeds meer mensen vinden het belangrijk om gezond en bewust te eten. Wat is er dan mooier dan je groente, fruit en kruiden zelf te kunnen kweken? Alleen, niet iedereen heeft de kennis, de tijd of de ruimte om een eigen moestuin te onderhouden. De Smart Gardens zijn voor iedereen die bewust en gezond wil eten dan de ideale oplossing”, zegt Mattias Lepp, oprichter van Click & Grow. “Kweken met de Smart Gardens is gezond, duurzaam, betaalbaar en bovendien heel erg leuk. Voor thuis, maar ook perfect voor kinderen op school of op een kantoor. Daarbij zijn deze slimme moestuinen prachtig ontworpen en zo een verrijking voor elk interieur.”