Ben jij gek op Scandinavisch design? Wij ook! De Scandinavische trend gaat nu al lang mee, maar is in 2017 nog steeds enorm populair. Het is een minimalistische trend, dus je kunt er alle kanten mee op en kun je met kleine aanpassingen een kamer er weer helemaal anders uit laten zien. Een Scandinavisch interieur bestaat uit lichte tinten en strakke lijnen. Natuurlijke materialen zoals hout, linnen, leder en wol spelen een belangrijke rol in het interieur.

Kenmerken van Scandinavisch design
Scandinavisch design komt het beste tot zijn recht in een kamer met veel lichtinval en lichte houten vloeren. Kenmerkend voor deze designrichting is het gebruik van natuurlijke materialen in combinatie met zachte texturen, zoals vloerkleden en dierenvachtjes. Leg deze over je stoel of bank voor een cozy zitplek. In het interieur kun je ook nog groen tinten aanbrengen in de vorm van planten, zodat je dicht bij de natuur blijft. Met strakke lijnen, natuurlijke materialen en lichte kleuren heb je binnen no time een Scandinavisch interieur te pakken.

Fritz Hansen
Een voorbeeld van een Scandinavische stoel is de Series 7 Vlinderstoel gelakt. Deze is ontworpen door de Deense designer Arne Jacobsen voor het merk Fritz Hansen. De vlinderstoel is al jaren een bekende en geliefde stoel en past dankzij zijn strakke ontwerp en zachte kleuren perfect thuis in een Scandinavisch design. Deze stoelen combineren mooi met houten accenten.
Fritz Hansen is al jaren een van de koplopers op de design meubelenmarkt. Het verhaal van Fritz Hansen begon al in 1872 en heeft sindsdien al meerdere prestigieuze projecten op de naam staan, zoals het stadhuis van Kopenhagen. Al sinds de oprichting gelooft het merk dat één enkel meubelstuk een hele ruimte of gebouw kan verfraaien en het welzijn van de mensen die in de ruimtes leven, kan verhogen. Met deze inspirerende filosofie kan het niet anders dan dat elk meubelstuk een meesterwerk wordt.

scandinavisch_design_wonenonline_2.jpg

HAY Result stoel
HAY heeft een uitgebreid assortiment met Scandinavische meubels. De producten zijn veel gemaakt van hout en witte materialen. Vrijwel alle meubels zijn ook te bestellen in het wit. Zo sluiten ze naadloos aan op het interieur. De nieuwe HAY Result Stoel van Friso Kramer & Wim Rietveld staat prachtig in het Noord-Europese interieur door het gebruik van het lichte hout en de strakke poten. Met een keuze aan verschillende poten wordt weer een andere sfeer gecreëerd.

scandinavisch_design_wonenonline_3.jpg

Ook in banken is Scandinavisch design veelvuldig terug te zien zoals bij de &Tradition Cloud LN 2-zitsbank. De slanke poten van de bank geven een luchtige uitstraling. Dit wordt ook nog eens benadrukt door de zachte kussens. Hier kun je op relaxen alsof je, heel toepasselijk, op een wolk ligt.

scandinavisch_design_wonenonline_4.jpg