1911
Krabpaal kopen? Hier moet je rekening mee houden
Gepubliceerd: 18-05-2021

Veel Nederlanders hebben een kat in huis. Het zijn erg gezellige, lieve en schattige huisdieren, maar ze hebben dan ook wel wat verzorging en aandacht nodig. Katten houden van spelen en vaak gaat dat gepaard met krabben.

De nageltjes van katten kunnen dan ook voor ongewenste schade zorgen, en daarom is het belangrijk om een krabpaal te kopen waar ze zich volledig op uit kunnen leven. In deze blog vertellen we waar je op moet letten, bij het uitkiezen van een krabpaal voor jouw geliefde huisdier.

De hoogte
Krabpalen zijn in veel verschillende maten beschikbaar. De hoogte van krabpalen verschilt van een halve meter tot wel meer dan 2 meter. De kleinere krabpalen zijn vaak wat minder uitgebreid en bestaan uit één enkele paal. De hogere krabpalen bieden je kat meestal wat meer opties om te spelen, of een lekker plekje uit te zoeken om te slapen. Bij het uitkiezen van een geschikte krabpaal is het belangrijk dat de kat zich volledig kan strekken bij het spelen. Voor kittens zal een kleinere paal dus geschikt zijn, terwijl een grotere kat behoefte zal hebben aan een grotere variant. Wil je veilig investeren en aan de toekomst denken, dan zit je met een grote krabpaal eigenlijk altijd goed.

Het materiaal
Krabpalen zijn beschikbaar in verschillende soorten materialen. De meeste zijn gemaakt van sisal touw. Sisal touw is meestal horizontaal gedraaid, terwijl veel katten juist liever aan verticaal gedraaide materialen krabben. Hierdoor kan het zijn dat jouw kat de paal niet gebruikt. Daarnaast zijn er katten die veel liever aan (onbewerkt) hout krabben. Probeer dus uit te vinden welk materiaal de voorkeur heeft voor jouw kat en maak de goede keuze. Misschien is jouw kat wel fan van karton. Gelukkig is er ontzettend veel keuze en voor iedere kat iets beschikbaar!

De vorm
Bij het uitkiezen van de juiste krabpaal, kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn allerlei verschillende soorten krabpalen. Een hoge krabpaal met allerlei kleine kamertjes en bedjes, een simpele krabpaal, en alles wat daartussen zit. Mocht je geen ruimte hebben voor een grote krabpaal, maar je kat toch wat meer mogelijkheden willen bieden, dan kun je ook overwegen om een krabton te kopen. Hiermee ben je minder ruimte kwijt, maar heeft je kat toch lekker een eigen plekje.

Zo zie je dat je met verschillende zaken rekening moet houden bij het uitkiezen van de geschikte krabpaal. Ga voor jezelf en je kat eens na wat de mogelijkheden zijn, waarbij je bovenstaande zaken in het achterhoofd houdt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide