1482
Woontrends najaar 2023; Kleurrijk cocoonen of aards wonen
Gepubliceerd: 11-09-2023

De herfst staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je huis een warme en gezellige update te geven. Trendwatchers van CBW-erkende woonwinkels hebben de twee onmisbare woontrends van dit najaar in kaart gebracht: 'New Cocooning' en 'Meaningful Earth'.

Woontrend New Cocooning

Warmte en comfort in een vrolijke setting

Met de woontrend 'New Cocooning' kom je thuis in een ruimte waar warmte en kleur centraal staan. Deze trend geeft een knipoog naar de jaren '90 cocooning trend, maar dan met een kleurrijke en frisse twist.

inspiratiebrochures1.png

Laat je verrassen door het rijke kleurenpalet met tonen van geel, blauw, rood, paars en roze, allen met een vergrijsd en warm karakter. Meubels met afgeronde vormen en een nonchalante uitstraling nemen je mee naar de speelse jaren '70.

Speel met materialen en dessins

Kies voor een mix van natuurlijke en gerecyclede materialen om zowel comfort als duurzaamheid in je woonruimte te brengen. Textiel speelt een hoofdrol in deze trend, met een grote variëteit aan patronen, van bloemen tot creatief handwerk, om elke hoek van je huis een gezellige touch te geven.

Woontrend Meaningful Earth

Een eerbetoon aan Moeder Aarde

'Meaningful Earth' haalt inspiratie uit de ruwe en natuurlijke elementen die onze aarde te bieden heeft. Deze trend nodigt je uit om de schoonheid van aardlagen, zandkleuren en mineralen in je interieur te integreren.

Creëer een verhaal met historische objecten

Verrijk je huis met objecten die verhalen vertellen van oude beschavingen en primitieve kunst. Denk aan kunstzinnige beelden en kruiken die een stukje geschiedenis in je woonkamer brengen.

 

woontrends-najaar-2023-cbw-07.jpg

Combineer structuren en kleuren

Deze trend moedigt aan om met verschillende structuren en materialen te spelen, en een contrastrijk pallet van bruin, geel, en oranje te omarmen met accenten van grijs en mintgroen. Laat je leiden door natuurlijke dessins zoals vlekpatronen en fossielafdrukken om een unieke en aardse sfeer te creëren.

Tips en weetjes

  • Voor een extra diepe dimensie kun je met verschillende lagen textiel werken, bijvoorbeeld door verschillende kussens en gordijnen met elkaar te combineren.
  • Wist je dat het gebruik van afgeronde vormen in je meubels kan bijdragen aan een gevoel van harmonie en balans in je woonruimte?
  • Om de 'Meaningful Earth' trend tot leven te brengen, kun je ook werken met echte planten en stenen in je interieur voor een extra natuurlijk element.

Begin dit najaar met het verfrissen van je woonruimte door één van deze prachtige trends in huis te halen. Bezoek www.woontrendtest.nl voor de gratis test en ontdek welke woontrend bij jou past!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide