1164
Tuintrend 2023: Vrij spel voor de natuur
Gepubliceerd: 02-02-2023 Laatste update: 11-02-2023

Het klinkt eigenlijk heel logisch maar wat staat er centraal binnen de tuintrends 2023? De natuur! We gaan back to basic en omarmen al het groen. Misschien een beetje gek dat we dit verloren waren, maar in een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt en de bloemetjes en bijtjes elkaar wel moeten kunnen blijven vinden, zijn wij enorm blij met deze trend. Kortom, de tuintrends van 2023 zijn een ode aan de natuur.

Tuintrends 2023; ruim baan voor de boom

Groen doen, in bijna ieder thema en artikel komt het tegenwoordig wel zijdelings aan bod. We zijn bewuster dan ooit en willen hier allemaal ons steentje aan bijdragen. Dat laatste in de tuin alleen in figuurlijke zin, want een tuin vol stenen is niet volgens de tuintrends van 2023. In de tuin van 2023 gaan we vol voor de natuur. Ook wanneer het een dakterras of balkon betreft, is groen doen het belangrijkste. We geven de natuur ruim baan en laten tuinen organisch ontstaan. Waar dit jaren geleden nog verwilderd leek, is dit vandaag de dag helemaal de trend.

tuintrends-2023-tuinbranche-nl-07_kopiëren.jpg

inspiratiebrochures1.png

Beeld Tuinbranche.nl

Draag je steentje bij

In plaats van strak gemaaide plantsoenen en eentonig gebruik van planten, combineren we nu volop. Sierplanten gecombineerd met kruiden, alles kan en mag. We verwelkomen hiermee naast de flora ook graag de fauna, denk aan vlinders en vogels. Qua kleuren gaan we ook vooral voor groen- en bruintinten waar de kleur vooral vanuit de natuur komt in de vorm van vrolijke bloemen. De stenen ruilen we om voor duurzame houtsnippers en waterdoorlatende tegels. Dit past beter in de natuurtuin zoals we de natuurtrends van 2023 wel kunnen kwalificeren.

Ieder wat wils!

Zoals we al zeiden maken we ook ruim baan op het balkon en in de kleine tuin voor de natuur. Alles wordt eraan gedaan om onze levens te vergroenen. Er zijn prachtige concepten op de markt zoals hanging baskets en speciale bakken voor op de balustrades. Ontzettend leuk om je eigen kruiden of groenten in te verbouwen. Verticaal tuinieren is dan ook helemaal van nu.

Wat betreft de meubels gaan we ook voor duurzaam en verantwoord. Krukjes van boomstammen maar ook loungebanken van ruw en verantwoord hout. Nog meer groene inspiratie nodig? Dan is het aan te raden naar één van de 50 tuincentra te gaan die meedoet aan het Groen Klimaatplein. Dit is ontwikkeld door de Tuinbranche Nederland in samenwerking met gemeenten en waterschappen en omvat van alles om de tuin te verduurzamen en vergroenen. Groene vingers zijn geen eens nodig! 

Beeld: Mooiwatplantendoen


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide