1433
INTERIEURSTYLING MET ROOS REEDIJK: 5 TRENDS VOOR 2023
Gepubliceerd: 25-12-2022 Laatste update: 01-01-2023

Het nieuwe jaar is net begonnen. Hoog tijd om de interieurstyling van je huis onder handen te nemen en 2023 goed te beginnen. Maar waar begin je? Interieurstylist Roos Reedijk – bekend van RTL Boulevard en Kopen Zonder Kijken – deelt dé vijf interieurtrends voor het aankomende jaar. Volgens Roos mogen we creatiever omgaan met kleur, krijgt de technologie in huis een belangrijke rol in de styling en moeten we vooral meer luisteren naar ons gevoel.

1. PRIKKEL JE ZINTUIGEN

Onze zintuigen hebben een enorme invloed op hoe we een huis ervaren. De geuren, kleuren en geluiden in je woning beïnvloeden je gemoedstoestand. Neem dit weekend tijd om te kijken hoe je met de verlichting kunt spelen, zodat het overal mooi en sfeervol verlicht is. Haal geurkaarsen in huis en experimenteer met verschillende geursensaties. Ik raad het hierbij aan om rekening te houden met je eigen leefpatroon. Lees je graag een boek in een hoekje op een mooie stoel? Zorg dan dat daar goede verlichting is. Wil je een romantische sfeer in de woonkamer? Houd dan rekening met dimmers of kaarslicht. Akoestiek heeft ook een grote invloed op de sfeer in huis. Denk dus na over waar het geluid vandaan komt, zodat je optimaal kunt genieten van je favoriete playlists.

2. WIFI-STYLING

Een leven zonder internet is haast niet voor te stellen. Waar mijn hele huis vroeger bezaaid was met verstopte routers en weggewerkte elektriciteitskabeltjes van wifi-versterkers, heb ik tegenwoordig een heleboel gadgets die de wifi-verbinding in mijn huis verbeteren. En die hoeven echt niet onopvallend te zijn. Het ontwerp mag gewoon lekker in your face zijn. Wifi-styling is namelijk up and coming. De Google Nest Wifi Pro combineert technologie met tijdloos design. Het gelikte ontwerp van de Google Nest Wifi Pro onderscheidt zich van alle andere producten in deze categorie en biedt alles wat je van een soortgelijk product verwacht. In plaats van dat je dit product verstopt, is het iets wat je vol trots tentoonstelt. Je voorziet je huis van een stabiel wifi-signaal en bent hiermee meteen een stap dichter bij een vlekkeloze Smart Home.

3. DUURZAAMHEID

Ik dacht vroeger dat alle meubels en accessoires in mijn huis nieuw moest zijn. Niet dus! Met een mix van nieuwe spullen en oude spullen maak je je huis alleen maar unieker. En het scheelt ook in de portemonnee. Ik mix en match zelf veel vintage koopjes met mijn bestaande inrichting. Ik struin vintage-websites af en maak van oude meubelen een nieuwe pronkstukken. Probeer eens te kijken naar wat je al hebt, voordat je je hele huis opnieuw inricht. Misschien liggen er in je onderste ladenkast wel een paar verborgen schatten. Dit kan een dierbare herinnering van een familielid of goede vriend zijn of een mooi vakantie souvenir dat je scoorde op je laatste reis.

4. TRUST YOUR GUT

Als je het aan mij vraagt, moet je vooral je eigen gevoel volgen en niet blind afgaan op trends. De woonboulevard is een goede plek om inspiratie op te doen, maar het is zonde als je huiskamer een kopie is van een showroom. Het is veel leuker en origineler als je je eigen gevoel volgt en een eigen vibe creëert. Daarbij kun je jezelf vragen stellen, zoals: wat is mijn smaak? Waar word ik gelukkig van? Wat past het best bij me? Kijk je bijvoorbeeld veel TV, dan is een bank waar je op kunt ploffen heerlijk. Als je veel thuiswerkt, kun je nadenken over een ruimte die productiviteit stimuleert. Kortom: hoe leef je en welk gevoel wil je in bepaalde ruimtes hebben? Door jezelf die vragen te stellen kun je een meer persoonlijke stijl creëren. Kleur is hierbij belangrijk want dit heeft veel invloed op de uitstraling van je huis. Luister hierin vooral naar je eigen kleurgevoel. Er zijn geen regels als het aankomt op het combineren van kleuren, dus kies vooral iets waar je blij van wordt. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn en mag hier en daar best schuren!

5. BUNDEL JE KRACHTEN

Geef interieur-items in huis niet zomaar een plek, maar bundel het met andere producten. Groeperen zorgt voor eenheid. Een vakkenkast is een ideaal meubelstuk om te groeperen en een goed boek of mooie kunstbloemen in te stallen. De perfecte manier om prullaria tot hun recht te laten komen. Een van mijn favoriete manieren om mijn eetkamer samen te trekken is door een groot dienblad in de keuken te zetten met een bos bloemen en een paar kaarsen erop. Zo haal ik groen in huis en creëer ik tegelijkertijd sfeer. Probeer te experimenteren met verschillende hoogtes. Speel bijvoorbeeld met de lengte van een kaars, zet daar een plant of de Google Nest Wifi Pro naast en plaats deze op een plateau.

Kortom; maak het vooral eigen en kijk eens hoe bovenstaande tips je helpen om jouw droominterieur te creëren.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide