1551
Groene vingers, here we come! Intratuin trends zomer 2023
Gepubliceerd: 15-03-2023 Laatste update: 20-03-2023

Laten we eerlijk zijn; op druilerige en grijze dagen kijken we soms zó ontzettend uit naar dat heerlijke voorjaar en die eindeloze zomerdagen. Om de voorpret nog iets te verhogen kunnen wij in het vroege voorjaar dan ook niet wachten op de nieuwste trends en ontwikkelingen. Wij namen alvast een kijkje bij al het moois voor buiten van Intratuin dit jaar en we zagen drie te gekke trends ínclusief het groen wat hierbij past. En om je van de voorpret mee te laten genieten, lees snel verder!

TUINTREND LUSH LIVING

Intratuin_Tuinmeubel_23_dag_2_189106_HR_kopiëren.jpg

Tot rust komen in een oase van rust, dat is waar de trend lush living voor staat. Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er af en toe niet enorme behoefte aan een gezonde dosis rust en regelmaat in deze hectische tijden. Dit alles vinden we terug in deze tuintrend. Denk aan een combinatie van natuurlijke elementen, accessoires in prachtige pasteltinten en volop ruimte voor groen. Met de lush living trend wordt jouw tuin dé plek om even helemaal tot rust te komen. Geen overdaad aan tierelantijnen, maar minimalistische designs en accessoires waar comfort een prominente rol in heeft. Mango hout, metaal, maar ook glas zien we allemaal terug bij deze trend. En natuurlijk dat groen! Welk groen je binnen deze trend moet kiezen?

inspiratiebrochures1.png

1. Carex

Dit sierlijke groen is laagblijvend gras met smalle groene bladeren. Deze siergrassoort is ideaal als bodembedekker en komt in verschillende tinten groen. Tip: door de lange bladeren staat deze plant ook mooi in een grote metalen plantenbak – de bladeren hangen dan sierlijk over de rand!

2. Agapanthus

Ook wel de Afrikaanse Lelie genoemd. Een echte zonaanbidder die mooi staat op je terras of balkon. In het voorjaar kun je al genieten van de lange groene bladeren en in de zomer verschijnt een prachtige paarse, blauwe of witte bloem. Deze aandachtstrekker kan wel 1 meter hoog worden.

3. Schalen met waterplantjes

Deze drijvende groene vrienden hebben een rustgevend effect.

4. Hosta 

De hartlelie met haar kleine bloemen en grote bladeren komt in honderden vormen en kleuren. De blauw-groene variant sluit naadloos aan bij deze relaxte trend. De bladeren rollen zich na een lange winterslaap uit in het voorjaar en de bloemen geven in de avond een heerlijk rustgevende geur af.

5. Yucca rostrata

Deze stevige palm is een echte eye-catcher. De grijs-blauwe lange dunne bladeren en dikke bruine stam passen perfect binnen het Lush Living kleurenpalet.

6. Ginkgo biloba Mariken

Deze bijzondere Japanse notenboom met waaiervormig blad is een trage groeier en straalt een en al rust uit.

7. Ornithogalum

De piramidevormige bloemen van deze plant staan symbool voor zuiverheid.

8. Salvia nemorosa 

De geur van deze blauwpaarse salie zorgt voor een instant zen-gevoel.

TUINTREND NATURE LOVE

Intratuin_Tuinmeubel_23_188911_HR_kopiëren.jpg

Liefde voor de natuur, iets wat eigenlijk iedereen toch wel heeft. Een trend binnen de wereld van tuinen die dan ook iedereen graag omarmt. Binnen nature love mag de natuur doen waar die goed in is, deze trend laat je één worden met de natuur. Geen strakke regels en kaders, maar lekker de natuur zijn eigen weg laten kiezen. Denk aan weelderige klimop en een levendige biodiversiteit. Bloemen en planten worden speels afgewisseld en voor een kleine kas is zelfs op het dakterras ruimte. Hiermee heb je niet alleen zelf plezier van de tuin, maar ook nodig je gasten zoals de (wilde) bloemetjes en de bijtjes hiermee uit. 

Met een kleurenpalet bestaande uit verschillende bruintinten, oranje, steenrood en antracietgrijs geeft dit een vertrouwd gevoel. Natuurlijk is er meer dan bloemen en planten, voor de meubels is er dan ook een voorkeur voor ambacht en vakmanschap. Uiteraard gecombineerd met natuurlijke materialen zoals bamboe, jutte en zeegras. Groen doen, kies dan deze opties bij Intratuin:

1. Tuinvarens 

Deze sierlijke vriend kan je zowel in de grond planten als weelderig tegen de muur aan laten groeien.

2. Musa 

Beter bekend als de bananenplant. Deze eye-catcher gaat jarenlang mee en kan flink groeien.

3. Acer 

De Japanse esdoorn is sierlijk en verandert in de herfst tot een mooie donkerrode variant.

4. Fargesia 

Deze wildebras kennen we ook als bamboe en geeft jouw tuin direct een levendige look.

5. Calycanthus 

De plant doet zijn naam – specerijstruik – eer aan want de bloemen geven een heerlijke kruidige geur af.

6. Heuchera

Vanwege haar mooie bruinrode bladeren staat deze plant perfect als bodembedekker tussen andere planten.

7. Digitalis 

Deze bekende klokjes kennen we als vingerhoedskruid en trekken veel bijen aan in je tuin. Goed voor de biodiversiteit!

8. Dipladenia 

Een echt snelgroeiende klimmer om ook je schutting of muur te voorzien van groen (en kleur)!

TUINTREND TROPICAL LIFE

20220720_VoorjaarWk23_8395-medium_kopiëren.jpg

Als jij op de wereldkaart een reisbestemming mag kiezen, dwaal je dan ook meteen af naar de Tropische oorden? Wij wel! Daarom is deze trend ook een enorm leuke om te verwerken in jouw tuin of balkon. Met de kleurrijke prints en het exotisch groen waan je je binnen de tropical life trend direct in warmere sferen. Het geeft niet alleen je tuin maar ook jouw een flinke boost, al deze vrolijke kleuren. 

De basis van deze trend voor je tuin is natuurlijk groen, maar dan wel álle tinten groen die er zijn. Dit gecombineerd met de elementen uit de natuur zoals fruitbomen, palmen, cactussen en bloeiende bloemen. De kleuren zijn dan ook uitgesproken, van paars tot roze en van geel tot rood. Een bont palet aan vrolijkheid. Parasols zijn voorzien van vrolijke franjes en kussen van een printje. Ook hier zien we rotan en raffia terug, een trend die we door alle verschillende lijnen heen zien momenteel.

1. Bougainvillea 

Deze aandachtstrekker brengt kleur in je tuin aan en geniet - net als jij - van de volle zon!

2. Opuntia 

Deze cactusvijg mag niet ontbreken in het plaatje van een exotisch oord.

3. Trachycarpus fortunei 

Wat is een tropisch oord zonder palmboom? Deze palm geeft het ultieme vakantiegevoel.

4. Fuchsia's 

Van deze plant met sierlijke bloemen in een felroze kleur word je instant

5. Pepers 

Spice it up! Deze plant zorgt zowel voor wat pit als kleur in jouw tropische oase.

6. Citroenboompje

Zo heb je direct een citroentje bij de hand voor in je tropische (virgin) cocktail. Ideaal!

7. Geraniums 

Deze plant klinkt misschien iets minder exotisch, en verwacht je achter de vensterbank, maar hij past met zijn gekleurde bloemen juist goed in een vrolijke buitenruimte.

8. Zomerbloeiers 

Een bonte mix aan bloeiers die zorgen voor een kleurrijk feest tijdens de warmste maanden van het jaar.

Kortom, de zon gaat meteen schijnen wanneer je naar Intratuin toe gaat. Zowel online als offline! Met al dit leuks kan het niet anders dan een heerlijke zomer worden!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide