5826
Woontrends 2021 - planten en bloemen

De woontrends van 2021 zijn echt om naar uit te kijken. Hoe vertalen deze trends zich naar de groenbranche? Wij hebben het natuurlijk tot op de bodem voor je uitgezocht! In dit artikel zetten we de trends kort op een rij. Hongerig naar meer info en achtergrond? Klik door naar de artikelen!

 

Recentered Stage

woontrends-2021-Recentered-Stage.jpg

hendersmagazinebanner.png

Een snel veranderende wereld met veel contrasten zorgt voor een consument die duidelijkheid wil. We willen producten met een verhaal. Sterke standpunten. Dit zien we duidelijk terug in de woontrend Recentered Stage. Deze woontrend is gevuld met krachtige vormgeving, duidelijke lijnen en speelse kleurcontrasten. Zachte pasteltinten worden vergezeld door sterke kleuren zoals terra, paars, blauw en geel. Hierbij passen planten vol kleurcontrast en duidelijke bladtekeningen.Kijk je naar boeketten? Dan zie je dat de vaas bepalend is voor de vorm van het boeket. In de tuin kan je deze trend verder toepassen door kleurvlakken te maken met kleurrijke bloemen. Ook geometrisch gevormde potten en plantenbakken passen hier helemaal bij. Wil je de tuin extra speels maken? Gebruik dan hoogteverschillen. Lees meer over de woontrend Recentered Stage.

Balanced Biotope

woontrends-2021-balanced-biotope.jpg

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De natuur schreeuwt erom. De groenbranche draagt uiteraard een steentje bij. Hieruit is de woontrend Balanced Biotope ontstaan, met duurzame materialen en hergebruik van spullen. Veel organische vormen, gecombineerd met stoer industrieel. De kleuren lopen uiteen van natureltinten tot blauw, grijs, terra en geelgroen. Indoor zien we (heel) veel planten. Hoe meer, hoe beter. Niet hier en daar een plantenpotje, maar hele plantenborders binnenshuis. Planten met opvallende bladeren zijn populair, net als stoere en verweerde materialen. Ook in de tuin voert stoer en wild de bovenhand. Het hoeft niet allemaal keurig gecultiveerd. Lees meer over de woontrend Balanced Biotope.

Human Touch

woontrends-2021-human-touch.jpg

Technologie neemt steeds meer over en klimaatproblemen baren ons zorgen. Dat resulteert in behoefte aan vriendelijkheid, menselijkheid en vertrouwen. Het antwoord hierop is de woontrend Human Touch. Hierin zien we veel huidtinten, met de verrassende contrastkleuren lila, groen en geel. Vriendelijke ronde vormen en ribbelstructuren voeren de boventoon. In boeketten zien we combinaties van snijbloemen, droogbloemen en bladplanten. Vooral oranje, roze en bruine bladplanten zijn geliefd. Ook in de tuin zien we deze warme kleuren terug. Strakke tuinmeubels mogen plaats maken voor meubels met zachte vormen en aardetinten. Lees meer over de woontrend Human Touch.

Crazy Illusions

woontrends-2021-crazy-illusions.jpg

We willen steeds persoonlijkere producten. Producten waarbij het lijkt of ze echt speciaal voor ons ontworpen zijn. Hieruit is de trend Crazy Illusions ontstaan. Deze trend staat voor ruimte, vrijheid en plezier. Dat uit zich in bonte kleuren en metallics en designs met veel cirkels en bogen. Het mag lekker gek en speels. We zien ook hierbij weer gedroogde en verse bloemen door elkaar. In deze vrolijke trend zijn tropische bloemen meer dan welkom. Ook in de tuin mag er van alles. Allerlei opvallende bloemen en planten door elkaar. En je tuinmeubilair zorgvuldig op elkaar afstemmen? Niet nodig! Kies wat jij mooi vindt en laat het een speels en vrolijk geheel worden. Lees meer over de woontrend Crazy Illusions.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners