4736
De woontrends van 2021
Gepubliceerd: 20-08-2020 Laatste update: 11-01-2023

In een paar minuten te weten komen wat de belangrijkste woontrends van 2021 zijn? Lees snel verder! We hebben vier belangrijke invloeden voor je op een rij gezet. Benieuwd naar het uitgebreidere verhaal achter de trends? Klik dan door naar de artikelen!

Take a stand

woontrends-2021-take-a-stand1.jpg

Er gebeurt veel in onze wereld. Globalisering, grote economische veranderingen en ook op het gebied van milieu speelt er veel. Dat zorgt voor veel verschillende en soms extreme meningen. Waar sta jij voor? Die vraag lijkt steeds belangrijker te worden. Ook als het om interieur gaat, hechten we steeds meer waarde aan het verhaal achter het product. Bij deze waardetrend hoort de stijltrend 'INTERSTELLAR MIRAGE'. In deze stijl zien we veel ronde en futuristische vormen. Qua kleuren zie je aparte combinaties van koele pasteltinten, warme aardetinten, neon en metallic. Materialen zijn vaak glanzend, spiegelend en strak. Ook gekleurde transparante materialen zie je veel. Lees meer over de woontrend Take a stand.

inspiratiebrochures1.png

Pick your cherries

woontrends-2021-pick-your-cherries.jpg

We worden steeds veeleisender. We verwachten als klant op onze wenken bediend te worden, met producten die precies bij ons aansluiten. Zeker niet alleen bij onze praktische wensen, maar ook bij onze persoonlijkheid. De consument is het middelpunt. Vanuit deze trend is de stijltrend 'Recentered Stage' ontstaan. Hierbij worden geometrische en speelse vormen gebruikt. Vaak zien we diepte in de dessins terug. Ook met de kleuren gaat het er speels aan toe: van zachte pasteltinten tot krachtige kleuren. Lees meer over de woontrend Pick your cherries.

Be mankind

woontrends-2021-be-mankind.jpg

De wereld op zijn kop door een virus, toenemende technologie, kunstmatige intelligentie en klimaatproblemen. Het wordt ons flink duidelijk gemaakt hoe zwak we als mensen zijn en hoe onzeker de toekomst is. Dat zorgt voor behoefte aan menselijkheid, zingeving en onbezorgdheid. Het antwoord op deze waardetrend is de stijltrend 'HUMAN TOUCH'.  Hierbij zien we organische vormen, scherpe hoeken zijn zeldzaam. Dit zorgt voor een vriendelijk gevoel. Bij de kleuren zien we ook duidelijk de menselijke touch. De tinten zijn voornamelijk afgeleid van huidtinten, afgewisseld met lila en okergeel als accentkleuren. Verder zijn onregelmatige oppervlaktestructuren, zoals ribbels, geliefd. Lees meer over de woontrend Be mankind.

Revise the moral

woontrends-2021-revise-the-moral.jpg

Steeds meer mensen willen bewuster omgaan met de natuur, de maatschappij en hun medemens. Geen ondoordachte consumptiemaatschappij, maar verantwoordelijkheid nemen. Ook binnen de interieurbranche. Een van de dingen die we hierbij zien, is de toename van spullen huren in plaats van kopen. Uit deze waardetrend'REVISE THE MORAL' komt de stijltrend 'BALANCED BIOTOPE' voort. Hierbij worden organische maar ook juist industriële vormen gebruikt.Het spreekt voor zich dat duurzame materialen de hoofdrol hebben. De kleuren zijn natuurlijk en stoer: geelgroene tinten, industrieel blauw en steenrood. Bij de dessins zien we ook het natuurlijke karakter terug. Denk aan hout, steen en textiel. Lees meer over de woontrend Revise the moral.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide