Elk jaar trekken nieuwe trends door de woonwereld, klaar om huis-en-haard in vuur en vlam te zetten met nieuwe designs, bijzondere kleurencombinaties of gezellige printjes. Ben jij benieuwd welke woontrends de afgelopen jaren de revue al zijn gepasseerd? Misschien doe je nog inspiratie op voor je eigen mix van trendy & retro! Kijk gauw mee naar de woontrends van 2007 tot nu.

Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl lanceren de allereerste Trend Collectie herfst/winter 20-21. Met de natuur als head of design, staan bloemen, kamer- en tuinplanten als één collectie centraal binnen de trend Inner Retreat. Het aanschouwen van de haute couture van moeder natuur kan ons helpen bij het herstellen van ons innerlijke evenwicht. Door bloemen en planten te bewonderen komen we tot onszelf. So, let’s all get plant and flower zen met deze prikkelende en inspirerende presentatie van kleur, structuur en geur. Zintuigen aan!

Iedere dag beginnen we in de badkamer en vaak is het ook de laatste ruimte die je bezoekt voor het slapengaan. Van je badkamer wil je dus een fijne ruimte maken! Met de badkamertrends van 2021 lukt dit zeker. Creëer een warm gevoel met natuurlijke materialen en planten. Of juist een vrolijke badkamer met een kleurrijke muur. En wat dacht je van een gezellig krukje? Met deze badkamertrends is de kille badkamer zeker verleden tijd!

Nederlanders hebben dit jaar extra veel behoefte om hun interieur op te frissen. Nu we meer tijd thuis doorbrengen, is de aandacht voor woontrends groter dan ooit. Met inspiratie van de projectbouwmarkt kan de interieur-metamorfose beginnen. De designers, inrichtingsdeskundigen en kleurspecialisten van Hornbach geven een nieuwe invulling aan 4 grote trends: industrieel, landelijk, Scandinavisch en modern.

Welke keukens gaan het helemaal worden in 2021? Welke werkbladen en accessoires passen in die trends? En hoe kun je de verschillende materialen en meubels combineren? Dekker Zevenhuizen heeft samen met trend forecaster Monique van der Reijden de trends uitgebreid in kaart gebracht, en vertaald naar concrete producten voor je keuken. Lees wat belangrijk wordt in 2021 ‒ en wat je dus niet mag missen!

Elk jaar worden de nieuwste trends op het gebied van kleur vastgesteld naar aanleiding van een wereldwijd kleurentrendonderzoek, de ColourFutures. Flexa is een bekend doe-het-zelf verf merk en in de 60 jaar dat Flexa bestaat is het uitgegroeid tot de trendsetter op het gebied van kleur en interieur.

De woontrends van 2021 zijn echt om naar uit te kijken. Hoe vertalen deze trends zich naar de groenbranche? Wij hebben het natuurlijk tot op de bodem voor je uitgezocht! In dit artikel zetten we de trends kort op een rij. Hongerig naar meer info en achtergrond? Klik door naar de artikelen!

In een snel veranderende wereld willen we gehoord en gezien worden. Er is een behoefte aan kleur bekennen, uitdragen waar we voor staan. Contrasten worden sterker, iedereen heeft zijn eigen idealisme. Ook van merken en producten verwachten we dat ze een standpunt innemen. Het verhaal achter een product wordt belangrijker, ook in de groenbranche. Dit is de kern van de stijltrend ‘Recentered Stage’.