16016
Dé woontrends van 2020
Gepubliceerd: 24-12-2019 Laatste update: 25-12-2019

Heb jij zin om je huis in te richten volgens de laatste trends? Wil je op de hoogte zijn van de nieuwste woonaccessoires en de hipste interieurstijlen van 2020, of ben je gewoon in voor heel wat interieurinspiratie? In dit artikel vertellen we je alles over de woontrends van 2020 – zo weet jij precies wat er trendy is dit jaar. Een tipje van de sluier: de kernwoorden zijn duurzaamheid, romantisch wonen en vooral veel kleur.



Groen in huis
Goed nieuws op woongebied. Je hoort het goed: de urban jungle trend zal ook in 2020 de boventoon voeren. Je met liefde verzamelde plantjes hoeven dus echt niet de deur uit als je huis volgens de laatste interieurtrends wilt inrichten, want ook dit jaar is groen het middelpunt van je huis. Dat past perfect in de duurzame trend die we ook in het nieuwe decennium gaan zien: meer aandacht voor de natuur – ook in huis.

Echte kleuren (of lekker nep)
Een trend op bloemen- en plantengebied is ook: hoe kleurrijker, hoe beter. En dat hoeft echt niet in de vorm van echte tropische planten - ook met nepplanten kom je al een heel eind. Ook fijn als je niet zulke groene vingers hebt…Trouwens, als je liever geen echt groen in huis wilt, kun je ook gaan voor een kek bloemenbehang of botanische kleuren op je muur.

elho-loft-urban1.jpg

Verticaal tuinieren
Een ander hip fenomeen in plantenland: verticaal tuinieren. Door je planten en bloemen in de hoogte op te hangen in plaats van horizontaal, benut je alle ruimte van je huis, tuin of balkon. Wel zo handig, als je niet een enorme ruimte hebt. Zo kan zelfs diegene met het kleinste balkonnetje eigen kruiden kweken. En het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Win-win!

Duurzaamheid

Je las het hierboven al: in 2020 is duurzaamheid ook een echte trend op interieurgebied. We zien bijvoorbeeld nu al dat meer en meer mensen hun lampen vervangen voor LED-lichten en we gaan met z’n allen massaal op jacht naar toffe tweedehands meubels. Minimalisme, hergebruik en natuurlijke materialen: het is allemaal een antwoord op onze gejaagde, ik-wil-alles-hebben maatschappij. Dit zien we ook terug in de woontrends van 2020.

inspiratiebrochures1.png

rotan-stoel.jpg

Groene materialen
Naast dat het gebruik van groene materialen fijn zijn voor het milieu, zien rotan, bamboe en aardewerk gewoonweg prachtig uit in huis. Rotan zorgt voor dat echte jaren zeventig gevoel. In de vorm van een rotan nachtkastje, gave stoel of mooie eettafellamp haal je die nostalgische sfeer in huis, en ben je ook nog eens duurzaam bezig. Rotan of bamboe zijn ook fantastisch te combineren met andere luxe maar natuurlijke materialen, zoals marmer.

Handgemaakte producten of tweedehands
Ook is er in 2020 veel aandacht voor handgemaakte producten. Het liefste komen je woonaccessoires van lokale ondernemers, zijn ze met zorg en tijd gemaakt – dat zie je namelijk ook terug. Ook tweedehands producten doen het goed in huis. Je scoort zo unieke stukken die je interieur karakter geven, en je doet zo niet mee aan de massaproductie van spullen. Hartstikke duurzaam, dus.

poef-fluweel.jpg

Op z’n luxe
Een andere woontrend die in 2020 de boventoon zal voeren in romantisch wonen. Die klassieke stijl, waardoor je het gevoel hebt dat je in een eeuwenoud grachtenpand bent, creëer je door te gaan voor zware, luxe en donkere stoffen in je huis. Wat dacht je van een poef van fluweel, prachtige glazen vazen en een hippe leren bank? Je maakt je woonkamer of slaapvertrek helemaal af door te kiezen voor een donkere muur of er juist een kek behangetje op te plakken: romantische bloemen, bijvoorbeeld, of een afbeelding van een getekend winters landschap. De kleuren die perfect bij deze luxe woonstijl passen? Warme kleuren als koningsblauw, bordeauxrood, donkergroen – met een touch van goud, natuurlijk.

ikeageelkussen1.jpg

Ga voor kleur!

Kleur is natuurlijk ontzettend belangrijk in je interieur. Ook in 2020 zijn er op het gebied van kleur trends voor in je woning: dit jaar mag je bijvoorbeeld best voor gekke en vrolijke kleuren in huis gaan. Woongigant Ikea verkoopt bijvoorbeeld allerlei gave woonaccessoires in knalgeel. Ga voor een die ray of sunshine door gele gordijnen op te hangen, een tof jaren zeventig geel kastje te plaatsen of, iets subtieler, door een knalgele kussensloop op je bank te leggen.

Volgens Flexa - dé kleurkenners, natuurlijk – mogen de kleuren op je muur zelfs een beetje vloeken voor dat speelse effect. Ga bijvoorbeeld voor dieprood met fris roze! Zijn zulke kleuren niets voor jou? Andere trends die we in 2020 terugzien zijn bijvoorbeeld rustige, botanische tinten als groen, grijs en petrol.

Welke woontrend van 2020 spreekt jou het meeste aan? We zijn benieuwd!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide