9092
Woontrends gespot op de vtwonen & designbeurs
Gepubliceerd: 13-10-2017 Laatste update: 03-03-2023

Beurzen bezoeken is dé manier voor mij om nieuwe interieur en woontrends te ontdekken. Hierover kan ik schrijven en ik gebruik het in mijn interieurstyling adviezen. Het speciale aan het beursbezoek van donderdag 5 oktober, lag hem in het feit dat ik deze mocht bezoeken namens Wonenonline. Normaal word ik al hartelijk ontvangen, maar nu gingen er ook speciale deuren open. Wat vooraf gepland stond als een vluchtig bezoek, werd een lange dag van heel veel nieuwe indrukken. Ik geef je hierbij mijn highlights van de dag.

Kleur van het jaar 2018
Bij binnenkomst liep ik recht op de stand van Flexa af. Met een prominente muur presenteerden zij de kleur van 2018: Heart Wood. Een mooie grijsroze kleur, die de ruimte een prachtige, warme sfeer geeft. In combinatie met andere kleuren van Flexa, werd de uitstraling van Heart Wood nog duidelijker. Om zelf thuis de kleuren te testen deelde Flexa hele handige testers uit, in de vorm van een miniroller. Deze kleurentesters zijn echt fantastisch, om vooraf te bepalen of een kleur bij jouw ruimte past.

Nieuw voor vloer en raam
Ook de vloer is aan mode onderhevig. Op de stand van Moduleo kreeg ik in vogelvlucht de nieuwste trends gepresenteerd. Ook mocht ik een primeur bekend maken. De succesvolle Impress collectie van Moduleo wordt dit najaar uitgebreid met meer dan 20 nieuwe kleuren en dessins.

WIN-VLOERKLEED.png

Wonenonline-blog--vtwonen-&-designbeurs-van-wooninspiratie-tot-shop-Moduleo.jpg

Bij Inside Blinds werd ik overladen met nieuwtjes. Één daarvan is Squid: zelfklevende raambekleding van transparante stof. Geschikt voor elk type raam, je kan het zelf toepassen en het werkt ook nog zonwerend. Weg met de plastic raamfolies, dit is echt chique!

Ik hou van klussen
De prominente slogan: “Win een vakman voor een dag” had direct mijn aandacht. Zeker de foto’s van stoere vakmannen die jouw woondromen kunnen realiseren kon ik niet voorbijlopen. In gesprek met Quita Kooijman werd het me duidelijk dat dit geen datingssite is, maar een professioneel online platform waarop iemand een klus plaatst, die vervolgens bij een echte vakman terecht komt. Maar liefst 9000 vakmannen zijn aan Kluswebsite.nl verbonden. Ik had moeite om deze stand te verlaten, leuke actie, superleuke mensen en ansichtkaarten: zullen we k(l)ussen?

Wonenonline-blog--vtwonen-&-designbeurs-van-wooninspiratie-tot-shop-eijerkamp-stijl-studio.jpg

Stijlstudio’s
Ook op deze editie van vtwonen & design stonden de verschillende inspiratiehuizen. Afhankelijk van jouw woonstijl kon je hier fantastische ideeën opdoen. In diverse stijlstudio’s werden compleet ingerichte woonkamers, keukens en badkamers geshowd. Bijzonder leuk vond ik het Tiny House, dat ondergebracht was in het vtwonen huis.

Wonenonline-blog--vtwonen-&-designbeurs-van-wooninspiratie-tot-shop-vtwonen-huis.jpg

Shop till you drop
Hal 9 was omgetoverd in één grote pop-up shop. Alle merken die je in de online vtwonen shop vindt, stonden hier rijk gepresenteerd. Zodoende kon men de opgedane inspiratie omzetten in de aanschaf van woonaccessoires. Bij deze cash & carry store was zelfs gedacht aan een bewaarservice, waar je gedane aankopen kosteloos (voor 12:00 uur) mocht stallen. 

Wonenonline-blog--vtwonen-&-designbeurs-van-wooninspiratie-tot-shop-stijlshop.jpg

Ik kan nog uren schrijven over al mijn indrukken van de vtwonen & designbeurs. Het was voor mij een geslaagde dag. Ik kijk uit naar de volgende editie.

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

Wonenonline-blog--vtwonen-&-designbeurs-van-wooninspiratie-tot-shop-JEE-O.jpg

wonenonline-blog--vtwonen-&-designbeurs-van-wooninspiratie-tot-shop-kopie.jpg

Wonenonline-blog--vtwonen-&-designbeurs-van-wooninspiratie-tot-shop-kopie-2.jpg

Wonenonline-blog--vtwonen-&-designbeurs-van-wooninspiratie-tot-shop-Riverdale.jpg

 

 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide