1878
Woontrend Tender Textile

We dompelen dit najaar onder in de warmte van ons interieurlandschap. We hullen niet alleen onszelf maar ook ons huis in een warme wollige outfit. Want als er één ding duidelijk is voor het nieuwe interieur, is het dat het aan textiel niet mag ontbreken. Geen naakte maar extensief geklede kamers! Waan je met woonmodetrend Tender Textiles op de steppe, omringd door warme zandtinten en mos- en cactusgroen. Knusse kamers, fijn overwinteren!

Tapijt Oranje Recoloured en Fresco Natural Light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl Cactus poef van www.cerrutibaleri.com. Bank Jans new sofa van www.linteloo.nl. Krukjes Tutu van Lenneke Langehuizen via www.particlesgallery.com. Rotan stoeltje uit limited edition van Ikea. Witte staande lampen Tress van Foscarini via www.metz-woninginrichting.nl. Gordijnen van Le Crin Cadence C0464 en oranje en slangenprint kussen via www.loggerewilpower.nl. Kussen met bloem van www.metz-woninginrichting.nl. Plaid imitatiebont van www.vaneshome.nl. Boom met besjes van www.zomersbloemen.nl.

Textile is taking over!
Trend forecaster Lidewij Edelkoort voorspelde het vorig jaar al: textiel krijgt een belangrijker rol in ons leven én interieur! Steeds meer (jonge) ontwerpers focussen zich op innovatieve textiel technieken en zorgen daarmee voor een revival van stoffen in het interieur. Deze winter komt ons verlangen naar de textuur, soepelheid en warmte van stoffen tot uiting. Het bedekt onze vloeren, muren en ons meubilair. Er is een heuse textiel invasie gaande!

woontrends | interieurtrends 2012

Tapijt Oranje Recoloured en Fresco Natural Light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl Cactus poef van www.cerrutibaleri.com. Rock Cushions van www.0900-design.nl. Bank Jans new sofa van www.linteloo.nl. Gordijnen van Le Crin Cadence C0464 en oranje en slangenprint kussen via www.loggerewilpower.nl. Kussen met bloem van www.metz-woninginrichting.nl. Plaid imitatiebont van www.vaneshome.nl. Cactus van www.zomersbloemen.nl.

woontrends | interieurtrends 2012

Tapijt Oranje Recoloured en Fresco Natural Light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl. Cactus poef van www.cerrutibaleri.com. Bank Jans new sofa van www.linteloo.nl. Rock Cushions van www.0900-design.nl. Witte staande lampen Tress van Foscarini via www.metz-woninginrichting.nl. Gordijnen van Le Crin Cadence C0464 en slangenprint kussen via www.loggerewilpower.nl. Kussen met bloem van www.metz-woninginrichting.nl. Plaid Puma van www.elementsofinterior.nl. Boom met orchideeën, bijzettafeltjes, cactus en vogeltje van www.zomersbloemen.nl.

Spontaan ontstaan
Het Tender Textiles interieur is als een landschap dat spontaan lijkt te zijn ontstaan, met verschillende eilandjes, samengesteld uit meubelen en textiel. De opstelling binnenshuis is dynamisch en lijkt, zoals de natuur, aan de elementen onderhevig. Bijzettafels, poefjes en krukjes zijn de rotsblokken, zandbanken en struiken van ons interieur. Kleden vormen een vruchtbare ondergrond. Zand- en kiezelkleuren domineren in de basis en kleuren als bloedrood, grapefruitoranje en mosgroen geven energie, pit en warmte. Dit contrast tussen koel en warm is ook in de materialen aanwezig: blank hout wordt gecombineerd met wol en vilt in grijzen, groenen en oranje. De toename van textiel in ons leven wijst op een fysieke maar ook mentale behoefte aan meer warmte. Wol bijvoorbeeld, is niet alleen warm maar staat ook symbool voor gezelligheid en warmte.

woontrends | interieurtrends 2012

Tapijt Fresco Natural light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl. Krukjes Tutu van Lenneke Langehuizen via www.particlesgallery.com. Behang Memoires van Elitis via www.loggerewilpower.nl. Fauteuil Pod van Benjamin Hubert voor www.devorm.nl. Bijzettafeltje Match high table van www.perlei.nl. Kast Rope a Dope van www.inleven.nl. Kopjes in kast uit de collectie Meltware van www.maaikeseegers.nl. Kop, schotel en waterfles via www.kookpunt.nl. Vogeltje, groendecoratie en pot in kast van www.zomersbloemen.nl. Styling model: Kim van Eijnatten

woontrends | interieurtrends 2012

Bank Jans new sofa van www.linteloo.nl. Kussen met bloem van www.metz-woninginrichting.nl. Slangenprint kussen via www.loggerewilpower.nl. Plaid Puma van www.elementsofinterior.nl. Tapijt Oranje Recoloured en Fresco Natural Light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl.

Van boom tot bekledingsstof
Het knusse gevoel waar we naar opzoek zijn wordt ook vertaald in de Pod; een grote privacy chair waarin je lekker kunt wegkruipen: jouw eigen private place, ook in een public space! De Pod is groot, opvallend van vorm en gemaakt van PET vilt, uit gerecyclede PET flessen. Voor textiel geldt dat dit soort nieuwe toepassingen en opvallende structuren steeds meer regel dan uitzondering zijn. Het krukje Tutu bijvoorbeeld, van Lenneke Langenhuijsen, doet door de bespanning van het textiel denken aan een Tutu. De bekledingsstof is echter geen gewone stof maar tot textiel geslagen hout! Dit resulteert niet alleen in bijzonder maar ook in duurzaam textiel. Op alle gebieden van wonen is de duurzaamheidsgedachte inmiddels doorgedrongen. Naast PET flessen of hout als bron voor stoffen, worden ook antieke of vintage tapijten opnieuw gebruikt door ze eerst te ontkleuren en vervolgens een nieuw kleurtje te geven. Het handgeknoopte tapijt Fresco, uit het zuiden van Iran, is uitsluitend met natuurlijke kleurstoffen van planten, bloemen en vruchten gekleurd.

woontrends | interieurtrends 2012

Tapijt Fresco Natural light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl. Kast Rope a Dope van www.inleven.nl. Kopjes in kast uit de collectie Meltware van www.maaikeseegers.nl. Zwarte pot in kast via www.zomersbloemen.nl. Poefje Tutu van Lenneke Langehuizen via www.particlesgallery.com.

Geklede keuken
Functionele en killere ruimtes zoals de keuken worden in de stijl van Tender Textiles warm aangekleed: een tafelkleed, een loper erover, linnen servetten en een mooie theedoek. Handgegoten gietijzeren pannen - bij voorkeur in oranje - verstop je niet in keukenkastjes maar stal je uit; voor een authentieke sfeer. Niet zo sterk als gietijzer maar wél erg bijzonder is het Meltware van Maaike Seegers (Design Academy Eindhoven). Haar serviesgoed is gemaakt van Carnaubawax: een natuurlijk en waterdicht materiaal dat wordt gewonnen uit de bladeren van de Carnaubua palmboom. In haar oranje afgietsels van bekers, schaaltjes en lepels worden product en proces samengesmolten tot fragiel serviesgoed dat vooral mooi is om neer te zetten. De bekers zijn uitsluitend geschikt voor koude dranken; tegen hele vloeistoffen is de smeltbare wax niet opgewassen.

woontrends | interieurtrends 2012

Tafel Lim van www.mdfitali.it. Eetkamerstoelen Masters van Kartell via www.metz-woninginrichting.nl. Tafellaken van www.kookpunt.nl. Servies uit de collectie Meltware van www.maaikeseegers.nl. Lampen Pressed Glass van Tom Dixon via www.covanderhorst.nl.

woontrends | interieurtrends 2012

Tafel Lim van www.mdfitali.it. Eetkamerstoel Masters van Kartell via www.metz-woninginrichting.nl. Tafellaken, handdoeken, tafelloper, pannetje en kommetje van www.kookpunt.nl. Bruin kannetje van Zara Home collectie, www.zara.com. Stof Wouleaux van Métaphores via www.loggerewilpower.nl.

woontrends | interieurtrends 2012

Stof Chimere Dore van Métaphores via www.loggerwilpower.nl. Bijzettafeltje Match high Table van www.perlei.nl. Kopjes uit de collectie Meltware van www.maaikeseegers.nl.

Onder de wol
Waar komt textiel het beste tot zijn recht, op functioneel én esthetisch vlak? In de slaapkamer! Winterse wollen dekens zijn niet alleen warm maar zien er comfortabel en luxueus uit. Gecombineerd met plaids, een overdaad aan kussens en warm tapijt op de vloer creëer je een slaapkamer en bed die ervoor zorgen dat je wél op tijd gaat slapen. Niets staat een goede nachtrust nog in de weg!

woontrends | interieurtrends 2012

Tapijt Airmaster van www.desso.nl. Houtblok bijzettafel van www.franc-nissel.nl. Lamp Cage van Foscarini voor Diesel via www.covanderhorst.nl. Dekbedovertrek, plaids, kussens via www.variaslapenvoorpassie.nl. Oranje kopje via www.kookpunt.nl. Cactus poef van www.cerrutibaleri.com. Oranje kussen is privé bezit.Tender Textiles in 5 stappen

1. Kleuren:

Kiezel- en zandtinten met accenten in bloedrood, grapefruitoranje en mosgroen maken Tender Textiles tot een woonsfeer met een warme, natuurlijke en tikje landelijke uitstraling.

2. Materialen:

Belangrijke materialen zijn onbewerkt of afvalhout en veel verschillende stoffen: wol, vilt, linnen, fake fur en meer. Het liefst met een opvallende textuur en mix van structuren; van fijn harig imitatiebont tot grove wollen breisels.

3. Accessoires:

Textiel is een must have! Kleden, plaids, kussens en stofbanen mogen niet ontbreken. Daarnaast zijn op de natuur geïnspireerde accessoires zoals keien en cactussen als poefs en krukjes, kamerbomen, takken en alle verwijzingen naar de natuur van belang.

4. Vloer:

De toepassing van tapijt is bij deze woonmodetrend onontbeerlijk! Op de vloer ligt kamerbreed tapijt of verschillende overlappende kleden, op een houten of gietvloer. Met name een combinatie van verschillende kleden - ingetogen met fellere kleuren en platgeweven met hoogpolig - zorgt voor het gevoel van een interieurlandschap.

5. Muur:

Omdat de vloer bij deze woonsfeer veel aandacht vraagt, blijft de muur wat rustiger. Een basis van camel of kiezel op de muur zorgt voor rust. Op een enkele muur wordt behang of een stofbaan toegepast, in oranje of groen als uni of met een lichte, niet te opvallende print. De textuur en/of print van het behang doet soms denken aan stof, zoals batik of bont.

Bron: Perscentrum Wonen

Fotografie: Paul Bakker

Styling & productie: Monique van der Reijden

Productie assistentie: Joyce de Haas & Menno Gijsbers Van Wijk

Tekst: Priscilla de Putter

Met dank aan: s Zomers Bloemen Rotterdam, Kim van Eijnatten (mode styling), Dutch Style Company Verkoopinformatie: www.woonmodetrends.nl


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners