2918
Woontrend Tender Textile
Gepubliceerd: 23-08-2012 Laatste update: 26-04-2017


Tender Textiles in 5 stappen

1. Kleuren:

Kiezel- en zandtinten met accenten in bloedrood, grapefruitoranje en mosgroen maken Tender Textiles tot een woonsfeer met een warme, natuurlijke en tikje landelijke uitstraling.

2. Materialen:

Belangrijke materialen zijn onbewerkt of afvalhout en veel verschillende stoffen: wol, vilt, linnen, fake fur en meer. Het liefst met een opvallende textuur en mix van structuren; van fijn harig imitatiebont tot grove wollen breisels.

3. Accessoires:

Textiel is een must have! Kleden, plaids, kussens en stofbanen mogen niet ontbreken. Daarnaast zijn op de natuur geïnspireerde accessoires zoals keien en cactussen als poefs en krukjes, kamerbomen, takken en alle verwijzingen naar de natuur van belang.

4. Vloer:

De toepassing van tapijt is bij deze woonmodetrend onontbeerlijk! Op de vloer ligt kamerbreed tapijt of verschillende overlappende kleden, op een houten of gietvloer. Met name een combinatie van verschillende kleden - ingetogen met fellere kleuren en platgeweven met hoogpolig - zorgt voor het gevoel van een interieurlandschap.

5. Muur:

Omdat de vloer bij deze woonsfeer veel aandacht vraagt, blijft de muur wat rustiger. Een basis van camel of kiezel op de muur zorgt voor rust. Op een enkele muur wordt behang of een stofbaan toegepast, in oranje of groen als uni of met een lichte, niet te opvallende print. De textuur en/of print van het behang doet soms denken aan stof, zoals batik of bont.

Bron: Perscentrum Wonen

Fotografie: Paul Bakker

Styling & productie: Monique van der Reijden

Productie assistentie: Joyce de Haas & Menno Gijsbers Van Wijk

Tekst: Priscilla de Putter

Met dank aan: s Zomers Bloemen Rotterdam, Kim van Eijnatten (mode styling), Dutch Style Company Verkoopinformatie: www.woonmodetrends.nl


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide