Zwoel, intiem en nostalgisch: dat is woonmodetrend Bonjour Brigitte, waarbij we Parijs en de Provence begroeten in ons interieur. Let wel: het Parijs en de Provence uit de jaren vijftig en zestig! Deze periode is een belangrijke inspiratiebron, net als Brigitte Bardot. De zwoele en speelse stijl van dit sixties icoon zien we binnenshuis terug. Met rood, roze en zalm en een mix van dessins realiseer je deze knusse, kleurige en speelse sfeer. Waan je, zoals Bardot in 1957, une Parisienne in dit retromoderne interieur met een vleugje folklore.

Foto 1) Kleed Play the Edge via Onstein textiel Agenturen (035-6237337). Pantervel via www.zomersbloemen.nl. Kussen van Jakob Schlaepfer is privé bezit. Bank met borduursels via www.crealbs.blogspot.com. Model: jurk met bloemenprint via www.topvintage.nl.

Un beau mélange

Je kan er niet omheen: de mix van patronen regeert bij woonmodetrend Bonjour Brigitte. Ruitjes, strepen, (retro) bloempatronen en hier en daar een grafisch dessin maken het tot een bonte en levendige eenheid, die zorgt voor een krachtige samenhang. De ogenschijnlijke wanorde van kleuren en patronen is dan ook het resultaat van nauwkeurige co?rdinatie. Blijf trouw aan het modische kleurenpalet, warm en zoet! Integreer verschillende tinten rood en roze en breng accenten aan zalm. Bedwing jezelf vooral niet als het op dessins aankomt en ga voor een uitbundige mélange. More is More!

Woontrend Bonjour Brigitte

Kleed Play the Edge collectie Ege via Onstein textiel agenturen (035-6237337). Bijzettafeltjes van www.ercol.com. Fuchsia Pelican Chair van Finn Juhl via www.onecollection.com. Bloemen en insect via www.zomersbloemen.nl. Bank met borduursels via www.crealbs.blogspot.com.

Mix ruiten, strepen en bloemen onbeheerst en overdadig!

Woontrend Bonjour Brigitte

Behang uit de collectie Stripes Only 320441 van www.eijffinger.com. Geblokt gordijn uit de collectie Picknick 6322-2 van www.eijffinger.com. Zalmkleurig gordijn uit de collectie Anjuna 472735 entre douceur et lanquer van www.elitis.fr. Moody Bag van www.hannaernsting.com. Stoel Cyborg Club van Marcel Wanders voor Magis via www.quattro-bnlf.com. Kussen Amala van www.designersguild.com. Model: Spijkerpak van Lee is privé bezit. Bezem van Magis via www.secoff.nl. Pumps van www.vanharen.nl.

Fleurige folklore

De overdaad aan bloempatronen op stoffen en behang geeft woonmodetrend Bonjour Brigitte en folkloristisch tintje. Deze sfeer wordt versterkt door borduursels, breisels en houten retro bijzettafeltjes. Met een felrode kleur zijn ze helemaal van nu! Ook modern design past in deze bonte trend, zoals de nieuwste versie van de Cyborg stoel van Marcel Wanders. In deze stoel combineerde hij riet, een landelijk materiaal, met modern hoogglanzend kunststof. Beide objecten symboliseren de mix van nostalgie en het Nu, die typerend is voor deze woonsfeer.

Nostalgisch maar toch helemaal van nu

Woontrend Bonjour Brigitte

Behang uit de collectie Stripes Only 320441 van www.eijffinger.com. Moody Bag van www.hannaernsting.com. Stoel Cyborg Club van Marcel Wanders voor Magis via www.quattro-bnlf.com. Bijzettafeltjes van www.ercol.com. Schaal met bloemen geschilderd door Nathalie l été via www.zomersbloemen.nl. Theedoek en schaaltjes zijn privé bezit.

Petit Paris!

Hoewel je het misschien niet direct zou denken, is woonmodetrend Bonjour Brigitte ook geschikt voor kleine woningen en ruimtes. Met strepen laat je de ruimte langer, breder of hoger lijken. Zoals hier, met het gestreepte behang en de gestreepte en geblokte vloer. Ook de Moody Bag - een nieuw ontwerp van Hanna Ernsting - is kleine huizen welgezind. Met deze slimme en stijlvolle stoelhoes tover je die oude of saaie stoel in een mum van tijd om tot een nieuw en bontgekleurd zitobject! In vrijwel elke woning is een thuiswerkplek te vinden, maar helaas gaan functionaliteit, sfeer en inspiratie zelden hand in hand. De Nederlandse ontwerpster Ineke Hans brengt hier verandering in, met haar vrolijke en functionele Swing-Wing werkplek. Het Wing bureau is voorzien van een gleuf voor het tafelblad, voor extra opbergruimte. De bijpassende Swing stoel heeft een verstelbare rugleuning, voor een optimale houding. Een extra krukje komt in elk interieur van pas en is immer functioneel. Dit exemplaar is zowel een kruk als een poef, vandaar de naam: Kroef. Hij doet het trouwens ook prima als bijzettafel en werd gemaakt van essen en handgeweven stoffen in Friesland, door Klaas Bokma en Lysbeth Leistra.

Woontrend Bonjour Brigitte

Vloer Vintage Color collectie van www.bruynzeelparket.nl. Swing stoel en Wing bureau van www.inekehans.com. Bloemen, insecten aan de wand, bureaulampje, roze boekjes en blauw poefje via www.zomersbloemen.nl. Rose vaasjes en kopje van www.lennekewispelwey.nl. Poef Kroef door Klaas Bokma & Lysbeth Leistra van www.beeldendkonstruktief.nl. Schoenen, tasje, ketting, groen vaasje en fruitschaal zijn privé bezit.

Woontrend Bonjour Brigitte

Vloer Vintage Color collectie van www.bruynzeelparket.nl. Swing stoel en Wing bureau van www.inekehans.com. Bloemen, insecten, bureau lampje, roze boekje via www.zomersbloemen.nl. Roze vaasjes en kopje van www.lennekewispelwey.nl. Poef Kroef door Klaas Bokma & Lysbeth Leistra van www.beeldendkonstruktief.nl.

Woontrend Bonjour Brigitte

Behang uit de collectie Stripes Only 320436 van www.eijffinger.com. Fauteuil Mayflower van www.rochebobois.nl. Roze vaasjes, theepot en kop en schotel van www.lennekewispelwey.nl. Bloemen, pantervel, tafeltje, pop in stoel en lampje via www.zomersbloemen.nl. Stof grijze fauteuil van Collectie Alhambra, Ribbon artikelnr. 197-7005 kleur 0 via www.eijffinger.com. Model: Top , 020 3460640, Broekje van Edith & Ella (06 42172139) via agent D, pumps van www.vanharen.nl.

Woon fleurig, knus, speels en uitbundig met woonmodetrend Bonjour Brigitte!

Woontrend Bonjour Brigitte

Behang uit de collectie Stripes Only 320436 van www.eijffinger.com. Bloem, pantervel, tafeltje, pop in stoel via www.zomersbloemen.nl. Stof grijze fauteuil van Collectie Alhambra, Ribbon artikelnr. 197-7005 kleur 0 via www.eijffinger.com. Roze vaasjes, theepot, kop en schotel van www.lennekewispelwey.nl. Tas is privé bezit.

Boho bed

Gewaagd en persoonlijk; verzamel allerlei mooie stoffen en verwerkt ze in plaids, lakens, kussens en gordijnen. Bij een bed Ý la Bonjour Brigitte gebruik je de laag-over-laag techniek. Zo krijg je een knusse en kleurige slaapkamer met een bohemian sfeer, die wordt versterkt door een folkloristisch tafeltje en kitsch kandelaar. Bonne nuit!

Woontrend Bonjour Brigitte

Zalmkleurig gordijn uit de collectie Anjuna 472735 entre douceur et lanquer van www.eilitis.fr. Grote gestreepte kussens tegen de muur, unie fuchsia kussens, gebloemde kussens en sprei via www.colorique.com. Geblokte kussens (links) Brera Scacco en (rechts) Brera Quadretto en kussen bloem groot Amrapali (links & rechts) op bed, alles van www.designersguild.com. Paarse sprei van www.hetgroteavontuur.nl. Roze boek via www.zomersbloemen.nl. Bril, kandelaar, kastje en glaasje zijn privé bezit.

Woontrend Bonjour Brigitte

Behang uit de collectie Stripes Only 320436 van www.eijffinger.com. Bloem, tafeltje en lampje via www.zomersbloemen.nl. Stof grijze fauteuil uit Collectie Alhambra, Ribbon artikelnr. 197-7005 kleur 0 via www.eijffinger.com. Roze servies van www.lennekewispelwey.nl. Model: Pakje met stippen via www.topvintage.nl.

Woontrend Bonjour Brigitte

Behang uit de collectie Stripes Only 320436 van www.eijffinger.com. Fauteuil Mayflower van www.rochebobois.nl. IJ hanglamp in rood via www.illum.nl. Roze vaasjes, theepot, kop en schotel van www.lennekewispelwey.nl. Bloemen, pantervel, tafeltje, pop in stoel en lampje via www.zomersbloemen.nl. Stof grijze fauteuil van Collectie Alhambra, Ribbon artikelnr. 197-7005 kleur 0 via www.eijffinger.com.

Bonjour Brigitte in 5 stappen

1. Kleuren:

Het kleurenpalet is warm en zoet, met verschillende tinten rood, roze en accenten in zalm. Deze kleurcodering is belangrijk voor de eenheid.

Woonmodetrend Mixed Moods is opgedeeld in vier moodboards, die elk een (andere) richting aangeven in actuele kleuren, materialen, woonaccessoires en bijzonder design. "Hoe gebruik je een moodboard als uitgangspunt voor het interieur?" is de vraag die hierbij centraal staat. De moodboards zijn vertaald naar vier verschillende interieurs, waar we volop inspiratie uit kunnen halen.

Black, White & Pink

Unieke en ambachtelijke producten van hout, textiel, kunststof en metaal staan centraal bij de mood "Black, White & Pink". De kunst van het ambacht komt tot uiting in unieke ontwerpen: een handgeblazen lamp, een handgemaakte uit hout gesneden kandelaar of een handgeweven tapijt. Onregelmatige of juist erg egale oppervlakken en grove, hobbelige ronde vormen en structuren zijn hierbij kenmerkend. Unieke producten behoeven weinig opsmuk: wit, zwart en donkergrijs zijn sterke basiskleuren en laten opvallende vormen goed uitkomen. Accenten in fluor roze geven pit.

Vloerkleed ‘Firmship’ van Studio Job (€ 1.895,67). Extension chair (€ 302,26) en Coat Stand (€ 196,35) van Sjoerd Vroonland, via www.moooi.com. Tas van Henrik Vibskov (€ 310) via www.sprmrkt.nl. Vloerkleed Mendosa in de kleur Terra 511 (€ 179,- per strekkende meter) van www.interfloor.nl. Zwarte poef van Kettal (€ 713,-)  en hangstoel van Patricia Urquiola (€ 2.145,-) via www.dacks.nl. Roze fauteuil Helix van Moroso (€ 855,-) via www.designlabels.nl. Zwarte Clay bijzetafel van Maarten Baas (€ 895,-) via www.frozenfountain.nl.   Vintage theeservies (€ 90,-) van www.pietheineek.nl. Leren kussen van Philomijn (€ 159,-) via www.sukha-amsterdam.nl. Drie Tom Dixon ‘Void’ hanglampen (€ 420,-) via www.nordicnew.nl. Roze krukje Tutu van Lenneke Langenhuijsen, bekleding gemaakt van houttextiel, (€ 1.250,-) en plaid Domestic Disguise van Emilie Pallard (€ 850,-) via www.particlesgallery.com.   Fauteuil Pod van Benjamin Hubert, van geperst PET vilt (v.a. € 2.470,-) van www.devorm.nl.   Antraciet-grijs vloerkleed Nienke (€ 1.199,95) via www.furniture.nl. Draadmand (€ 34,50) via www.polspotten.nl. Bijzettafel Dark Grid (prijs op aanvraag) van www.scholtenbaijings.com. Gevlochten leren handtas van Swantje Langeheine (€ 180,-) via www.storewithoutahome.blogspot.com.

Red, Brown & OrangeDe warme kleuren van de savanne en (woestijn)steppe vormden de inspiratiebron voor de mood "Red, Brown & Orange". Wie aan de Afrikaanse savanne denkt, denkt aan de terracotta kleur van stoffige zandpaden, het feloranje van de brandende zon en schemerige luchten die van warm oranje naar diep robijnrood kleuren. Vloeiende ronde vormen en natuurlijke materialen als hout en textiel maken dit tot een speelse en creatieve woonsfeer. Na jaren van verstrakking zijn speelse vormen en vrolijke kleuren terug van weggeweest, ook in nieuwe collecties. Met ronde vloerkleden, felgekleurde stoelen en poefs en banken die steeds vaker weer ronder en boller zijn, in plaats van strak en vierkant. Ploffen mag! Warm textiel in breisels, borduursels & vlechtwerk, ronde vormen en vurige kleuren zijn dominant bij deze woonsfeer.

Bijzettafel Mun 14, 100% natuurlijk afgewerkt en geverfd met mineralenverf (€ 595,-) van www.slowwood.nl.   Oranje Jug vaas van Aldo Bakker (€ 325,-) via www.particlesgallery.com. Boeken, tijdschriften en ketting zijn privébezit. Vintage Stokke stoel met rode handgebreide hoes (€ 2.500,-) uit de Recovering collectie van www.bedtimeforbonzo.nl. Houten Butte ‘Tuna’ van Scholten & Baijings (€ 340,-) en oranje Softy Lamp van Laurens van Wieringen (€ 338) via www.thefrozenfountain.nl. Gele Bold Chair van Moustache (€ 390,-) en geel popje (€ 6,00) via www.storewithoutahome.blogspot.com. Boekenkast Pipe Line, gemaakt van PVC buizen (prijs op aanvraag) via www.malafor.com. Rode 2-zits bank Togo (€ 2.083,-) via Wonen 2000 Bed & Bad. Oranje vilten kussen (€ 32,50), gebreide benen van Anne-Claire Petit (€ 117,50), hoge bijzettafel van hout en oranje draadkandelaar (€ 159,-) via www.polstpotten.nl. Gebreide ronde poefjes Beanie (€ 285,-) van www.montis.nl. Fluor oranje hanglamp van policarbonaat van Tom Dixon (€ 640,-) via www.nordicnew.nl.

Camel, Grey & YellowAandacht voor duurzaamheid en producten gemaakt van afval of gerecyclede materialen vormt de inspiratie voor de mood "Camel, Grey & Yellow". Materialen als steen, metaal, hout en papier brengen een sobere look en vergrijsd kleurenpalet in het interieur. Niets is wat het lijkt. Plastic (ogende) bekertjes zijn van keramiek, vazen lijken van beton maar zijn in feite gemaakt van papierpulp en een kleed blijkt gemaakt van houten blokjes. De vervreemding zit overal. Gerecycled kunststof in citroengeel doorbreekt het ingetogen kleurenbeeld.

Gele vloerlamp Hosepipe gemaakt van tuinslangen (€ 2.261,-) van www.sanderbokkinga.nl. Houten stoeltje 3DWNIUP van Aldo Bakker (€ 1250,-) via www.particlesgallery.com. Schaal serious business 1 (€ 980,-) en Fruit Party uit de Woven Willow collectie van Scholten & Baijings (€ 1.040,-) via www.thomaseyck.com. Houten Langpootkast (prijs op aanvraag) van www.madebyrens.nl. Opblaasbare fauteuil Blowup-chair van recycled papier (prijs op aanvraag) via www.malafor.com. Servieskast uit de Paperpulp collectie (€ 7.570,-), erin servies uit de Paperpulp collectie (v.a. € 24,-) van www.debbiewijskamp.com. Vloerkleed Wood (v.a. € 1.200,-) van www.elisastozyk.de. Rieten stoel ‘Crinoline’ van Patricia Urquiola voor B&B Italia (€ 2.741,-) via www.covanderhorst.nl. Tentlamp (€ 2.795,-) van www.lottylindeman.nl.

Blue, Green & PurpleDe mood "Blue, Green & Purple" is geïnspireerd op het kleurspectrum van water, Hollandse wolkenluchten en de verandering van beide. De kleur van water en lucht verandert constant van helder turquoise naar smaragd groen met grijzen die opkleuren naar antraciet petrol en soms overgaan in zinderend indigoblauw of paars. Kleuren die niet alleen in de natuur maar ook binnenshuis mooi bij elkaar passen. Flexibiliteit, comfort en rust zijn kernwoorden binnen deze woonsfeer. Het gebruik van duurzame materialen en veel textiel is kenmerkend. Met de juiste meubelen en accessoires als servies, wollen plaids, kleden, kaarsen en kussens in blauw, groen en paars styl je deze prachtige compositie in kleur!Wanddecoratie IXXI met abstracte afbeelding van meisje met de parel van Vermeer (€ 159,-) van www.ixxi.nu. Kast Framed van Breg Hanssen uit de Kranthout collectie (€ 3470,-) van www.vij5.nl. Groene flesvazen uit de collectie Bottles van Klaas Kuiken (v.a. € 85,-) via www.frozenfountain.nl.   Witte karaf   van Jonathan Adler (€ 118,-) via www.polspotten.nl. Loungebank (€ 1.381,-)  en hocker in paars vilt ( € 687,-) van www.dekasstoor.nl. Blauw bijzettafeltje Raw van Muuto (€ 199,-) via www.fridaynext.com. Blauwe elementbank Confluences van Ligne Roset (€ 3.654,-) via Wonen 2000 Bed & Bad. Blauw kussen van Tas-Ka (€ 75,-) via www.sukha-amsterdam.nl. Kussen met plantafbeelding van Nienke Sybrandy (€ 135,-) via www.storewithoutahome.blogspot.com.

Bron: Perscentrum Wonen

We dompelen dit najaar onder in de warmte van ons interieurlandschap. We hullen niet alleen onszelf maar ook ons huis in een warme wollige outfit. Want als er één ding duidelijk is voor het nieuwe interieur, is het dat het aan textiel niet mag ontbreken. Geen naakte maar extensief geklede kamers! Waan je met woonmodetrend Tender Textiles op de steppe, omringd door warme zandtinten en mos- en cactusgroen. Knusse kamers, fijn overwinteren!

Tapijt Oranje Recoloured en Fresco Natural Light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl Cactus poef van www.cerrutibaleri.com. Bank Jans new sofa van www.linteloo.nl. Krukjes Tutu van Lenneke Langehuizen via www.particlesgallery.com. Rotan stoeltje uit limited edition van Ikea. Witte staande lampen Tress van Foscarini via www.metz-woninginrichting.nl. Gordijnen van Le Crin Cadence C0464 en oranje en slangenprint kussen via www.loggerewilpower.nl. Kussen met bloem van www.metz-woninginrichting.nl. Plaid imitatiebont van www.vaneshome.nl. Boom met besjes van www.zomersbloemen.nl.

Textile is taking over!
Trend forecaster Lidewij Edelkoort voorspelde het vorig jaar al: textiel krijgt een belangrijker rol in ons leven én interieur! Steeds meer (jonge) ontwerpers focussen zich op innovatieve textiel technieken en zorgen daarmee voor een revival van stoffen in het interieur. Deze winter komt ons verlangen naar de textuur, soepelheid en warmte van stoffen tot uiting. Het bedekt onze vloeren, muren en ons meubilair. Er is een heuse textiel invasie gaande!

woontrends | interieurtrends 2012

Tapijt Oranje Recoloured en Fresco Natural Light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl Cactus poef van www.cerrutibaleri.com. Rock Cushions van www.0900-design.nl. Bank Jans new sofa van www.linteloo.nl. Gordijnen van Le Crin Cadence C0464 en oranje en slangenprint kussen via www.loggerewilpower.nl. Kussen met bloem van www.metz-woninginrichting.nl. Plaid imitatiebont van www.vaneshome.nl. Cactus van www.zomersbloemen.nl.

woontrends | interieurtrends 2012

Tapijt Oranje Recoloured en Fresco Natural Light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl. Cactus poef van www.cerrutibaleri.com. Bank Jans new sofa van www.linteloo.nl. Rock Cushions van www.0900-design.nl. Witte staande lampen Tress van Foscarini via www.metz-woninginrichting.nl. Gordijnen van Le Crin Cadence C0464 en slangenprint kussen via www.loggerewilpower.nl. Kussen met bloem van www.metz-woninginrichting.nl. Plaid Puma van www.elementsofinterior.nl. Boom met orchideeën, bijzettafeltjes, cactus en vogeltje van www.zomersbloemen.nl.

Spontaan ontstaan
Het Tender Textiles interieur is als een landschap dat spontaan lijkt te zijn ontstaan, met verschillende eilandjes, samengesteld uit meubelen en textiel. De opstelling binnenshuis is dynamisch en lijkt, zoals de natuur, aan de elementen onderhevig. Bijzettafels, poefjes en krukjes zijn de rotsblokken, zandbanken en struiken van ons interieur. Kleden vormen een vruchtbare ondergrond. Zand- en kiezelkleuren domineren in de basis en kleuren als bloedrood, grapefruitoranje en mosgroen geven energie, pit en warmte. Dit contrast tussen koel en warm is ook in de materialen aanwezig: blank hout wordt gecombineerd met wol en vilt in grijzen, groenen en oranje. De toename van textiel in ons leven wijst op een fysieke maar ook mentale behoefte aan meer warmte. Wol bijvoorbeeld, is niet alleen warm maar staat ook symbool voor gezelligheid en warmte.

woontrends | interieurtrends 2012

Tapijt Fresco Natural light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl. Krukjes Tutu van Lenneke Langehuizen via www.particlesgallery.com. Behang Memoires van Elitis via www.loggerewilpower.nl. Fauteuil Pod van Benjamin Hubert voor www.devorm.nl. Bijzettafeltje Match high table van www.perlei.nl. Kast Rope a Dope van www.inleven.nl. Kopjes in kast uit de collectie Meltware van www.maaikeseegers.nl. Kop, schotel en waterfles via www.kookpunt.nl. Vogeltje, groendecoratie en pot in kast van www.zomersbloemen.nl. Styling model: Kim van Eijnatten

woontrends | interieurtrends 2012

Bank Jans new sofa van www.linteloo.nl. Kussen met bloem van www.metz-woninginrichting.nl. Slangenprint kussen via www.loggerewilpower.nl. Plaid Puma van www.elementsofinterior.nl. Tapijt Oranje Recoloured en Fresco Natural Light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl.

Van boom tot bekledingsstof
Het knusse gevoel waar we naar opzoek zijn wordt ook vertaald in de Pod; een grote privacy chair waarin je lekker kunt wegkruipen: jouw eigen private place, ook in een public space! De Pod is groot, opvallend van vorm en gemaakt van PET vilt, uit gerecyclede PET flessen. Voor textiel geldt dat dit soort nieuwe toepassingen en opvallende structuren steeds meer regel dan uitzondering zijn. Het krukje Tutu bijvoorbeeld, van Lenneke Langenhuijsen, doet door de bespanning van het textiel denken aan een Tutu. De bekledingsstof is echter geen gewone stof maar tot textiel geslagen hout! Dit resulteert niet alleen in bijzonder maar ook in duurzaam textiel. Op alle gebieden van wonen is de duurzaamheidsgedachte inmiddels doorgedrongen. Naast PET flessen of hout als bron voor stoffen, worden ook antieke of vintage tapijten opnieuw gebruikt door ze eerst te ontkleuren en vervolgens een nieuw kleurtje te geven. Het handgeknoopte tapijt Fresco, uit het zuiden van Iran, is uitsluitend met natuurlijke kleurstoffen van planten, bloemen en vruchten gekleurd.

woontrends | interieurtrends 2012

Tapijt Fresco Natural light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl. Kast Rope a Dope van www.inleven.nl. Kopjes in kast uit de collectie Meltware van www.maaikeseegers.nl. Zwarte pot in kast via www.zomersbloemen.nl. Poefje Tutu van Lenneke Langehuizen via www.particlesgallery.com.

Geklede keuken
Functionele en killere ruimtes zoals de keuken worden in de stijl van Tender Textiles warm aangekleed: een tafelkleed, een loper erover, linnen servetten en een mooie theedoek. Handgegoten gietijzeren pannen - bij voorkeur in oranje - verstop je niet in keukenkastjes maar stal je uit; voor een authentieke sfeer. Niet zo sterk als gietijzer maar wél erg bijzonder is het Meltware van Maaike Seegers (Design Academy Eindhoven). Haar serviesgoed is gemaakt van Carnaubawax: een natuurlijk en waterdicht materiaal dat wordt gewonnen uit de bladeren van de Carnaubua palmboom. In haar oranje afgietsels van bekers, schaaltjes en lepels worden product en proces samengesmolten tot fragiel serviesgoed dat vooral mooi is om neer te zetten. De bekers zijn uitsluitend geschikt voor koude dranken; tegen hele vloeistoffen is de smeltbare wax niet opgewassen.

woontrends | interieurtrends 2012

Tafel Lim van www.mdfitali.it. Eetkamerstoelen Masters van Kartell via www.metz-woninginrichting.nl. Tafellaken van www.kookpunt.nl. Servies uit de collectie Meltware van www.maaikeseegers.nl. Lampen Pressed Glass van Tom Dixon via www.covanderhorst.nl.

woontrends | interieurtrends 2012

Tafel Lim van www.mdfitali.it. Eetkamerstoel Masters van Kartell via www.metz-woninginrichting.nl. Tafellaken, handdoeken, tafelloper, pannetje en kommetje van www.kookpunt.nl. Bruin kannetje van Zara Home collectie, www.zara.com. Stof Wouleaux van Métaphores via www.loggerewilpower.nl.

woontrends | interieurtrends 2012

Stof Chimere Dore van Métaphores via www.loggerwilpower.nl. Bijzettafeltje Match high Table van www.perlei.nl. Kopjes uit de collectie Meltware van www.maaikeseegers.nl.

Onder de wol
Waar komt textiel het beste tot zijn recht, op functioneel én esthetisch vlak? In de slaapkamer! Winterse wollen dekens zijn niet alleen warm maar zien er comfortabel en luxueus uit. Gecombineerd met plaids, een overdaad aan kussens en warm tapijt op de vloer creëer je een slaapkamer en bed die ervoor zorgen dat je wél op tijd gaat slapen. Niets staat een goede nachtrust nog in de weg!

woontrends | interieurtrends 2012

Tapijt Airmaster van www.desso.nl. Houtblok bijzettafel van www.franc-nissel.nl. Lamp Cage van Foscarini voor Diesel via www.covanderhorst.nl. Dekbedovertrek, plaids, kussens via www.variaslapenvoorpassie.nl. Oranje kopje via www.kookpunt.nl. Cactus poef van www.cerrutibaleri.com. Oranje kussen is privé bezit.

Ieder jaar weer bruist Londen van de energie en creativiteit, met vooral veel jonge ontwerpers en vernieuwend design. Ook dit jaar was er veel te ontdekken: van archetypes en de kracht van eenvoud tot de pracht en praal van gedetailleerd handwerk en technische hoogstandjes. Zie hier tien verrassende nieuwe producten en presentaties uit Londen!

Pastelkleuren zijn in al hun zoetheid aanwezig in het nieuwe interieur. Voor woonmodetrend Pretty Pastel zetten we vol in op zacht en zoet! Poederachtige pastels, aaibare stoffen en hier en daar een fluorescerend accent zijn het devies. We associëren pastel met zachtheid maar door de combinatie met fluor is het designinterieur ook pittig en fris. Heldere vormgeving en veel kleur maken Pretty Pastel tot een vrolijke woonsfeer. In een interieur met mooi design en snoepkettingkleuren is er immers geen reden tot somberheid!

Lamp Augustin van Jieldé via www.mobiliawoonstudio.nl. (zelf te ontwerpen) Wallcover (krasvast vinylbehang) van www.wallcover.nl. Kapstok Loop en beddengoed van Scholten & Baijings, beiden voor Hay van The Frozen Fountain via Gerard van Vliet Agenturen. Boxspring uit de Sultan collectie van Ikea, met matrasbodem Sultan Atna, binnenveringsmatras Sultan Holmsjö en hoeslaken Slumra, www.ikea.nl. Colour carpet met grijs vlak, geel en blauw verloop van Scholten & Baijings voor Hay, witte vaas van Hella Jongerius voor Koninklijke Tichelaar Makkum en Groove Bottle van Hella Jongerius, alles via www.frozenfountain.nl. Offcut kruk Fluoro van Tom Dixon via www.nordicnew.nl. Lichtroze Aabe plaid van Alpaca wol, keramische collectie met vogelhuisje en vaasjes van Lenneke Wispelwey, vogelfluitje van Bcxsy, roze boekje van Ineke Hans en groen boekje van Marijke Boon, alles via www.strandwest.nl. Houten blokken geverfd met houtverf Pure Matt van Flexa, in de kleuren Zeeanemoon en zachtroze via www.verfspeciaalzaak.nl.

Zoete inval
Pastel is zacht. Fluor is fel. Samen zijn ze als een snoepje: zoet maar fris en smakelijk voor oog en interieur. Dit seizoen maak je statements met kleur. Vergeet kleine kleuraccenten en werk met colour blocks! Vervang alle naturellen voor pastellen et voilà: een Pretty Pastel interieur is geboren. De enige naturelkleur die in het Pretty Pastel siert, is de kleur van licht hout. In de basis is het interieur ruimtelijk en wit, maar verder is het kleur dat de klok slaat. De combinatie van felle en pastelkleuren zorgt voor een zoete dynamiek die goed werkt op ons gemoed. Blauw geeft rust, oranje zorgt voor warmte en geel voor vreugde en energie. Vrolijk wonen!

woontrends winter 2011 - 2012

Geblazen polycarbonaat hanglamp van Tom Dixon met oranje lak en waxinelichthouder Kivi van Iitala via www.nordicnew.nl. Gordijnstof Dotto uit de collectie van Baumann en houten rol Nuba van Cor via www.vanderplank.nl. Elementenbank Confluences van Ligne Roset en Woody kast uit de collectie van Hay via via www.strandwest.nl. Kleed met verloop van wit naar geel van www.carpetsign.nl. Poef Bonnet van Casalis via www.karmijn.nl. Grijs plaid met oranje driehoeken van Brun de Vian-Tiran en Groove Bottle van Hella Jongerius via www.frozenfountain.nl. Houten blokken in de kleur Zeeanemoon Pure Matt van Flexa, met een verloop naar fluorescerend blauwe verf van Motip, via www.verfspeciaalzaak.nl. Kandelaren van www.ferm-living.com via Kolk en Kolk.

woontrends winter 2011 - 2012

Gordijn Skyline Christian Zuzunaga voor www.kvadrat.nl. Blauwe Rift fauteuil van Patricia Urquiola voor www.moroso.it via Luirink Agenturen. Wollen roze kussen door Scholten & Baijing voor Thomas Eyck via www.frozenfountain.nl. Flessenbootjes van Floris Hovers. Kleed met verloop van blauw naar grijs van www.carpetsign.nl. Eikenhouten bijzettafel Tre van www.arco.nl. Zwarte vogel Eames House Bird van Vitra via www.mobiliawoonstudio.nl. Lichtblauwe glazen Kartio Karaf en lichtblauwe glazen van iitala via www.nordicnew.nl. Lichtblauwe vloerlamp Drink van Rotaliana van The Frozen Fountain via Quattro Benelux. Houten blok geverfd met Pure Matt van Flexa, zachtroze met nr. A0.07.77 via www.verfspeciaalzaak.nl.

Design in full colour
We knallen met kleur. Drukke dessins verdwijnen daarom naar de achtergrond: we willen immers geen kermis! De enige patronen die worden toegepast zijn grafisch, met name rasters. Ruimtelijkheid, strakke lijnen, nieuw design, grafische patronen, colour blocks en subtiel kleurverloop op bijvoorbeeld textiel en behang kenmerken deze woonsfeer. Textiel mag niet ontbreken want met name in bedtextiel, gordijnen en kleden komt kleur goed tot zijn recht. Nieuwe stoffencollecties barsten van kleur, creatief toegepast in blokken, rasterpatronen of met kleurverloop. De ontwerpen van designduo Scholten & Baijings voelen zich thuis in dit dit interieur met lefkleuren. De benaming van hun ontwerpen - Colour Carpet, Colour Stool - zegt eigenlijk al genoeg. Net als de tentoonstelling die recentelijk aan hun oeuvre werd gewijd: Blush - design in full colour.

woontrends winter 2011 - 2012

(zelf te ontwerpen) Wallcover (krasvast vinylbehang) van www.wallcover.nl. Fluorescerend oranje/roze Houdini Neon eettafelstoel van E15, Prouvé eettafelstoel van Vitra, gele plastic tas uit de collectie van Authentics, Nomad tafel van Arco, theeset Bulky van Muuto, Lichtgele thermoskan van Stelton, theedoeken van Hay door Scholten & Baijings en bankje in turkoois/groen door Marlies Spaan voor de collectie Mes, alles via www.mobiliawoonstudio.nl via Wonderland, Brands & Brands, Gerard van Vliet Agenturen en MG Agenturen. Colour carpet met groot grijs, geel en roze vlakken van Scholten & Baijings voor Hay via www.forzenfountain.nl. Witte Cookie tray van www.nordicnew.nl. Pop uit Wooden Dolls collectie van Vitra via www.strandwest.nl. Jackets van Fatboy in Light aquamarine, www.fatboy.nl.

Ode aan de eetkamerstoel
Een opvallende tendens is dat eetkamerstoelen steeds opvallender, mooier en markanter zijn. Bovendien zijn ze niet meer slechts voorbehouden aan de eettafel. Steeds vaker staan eigenlijke eetkamerstoeltjes los in de ruimte, ter decoratie. Er wordt meer aandacht besteed aan de vormgeving van deze stoelen: qua vormen, kleuren en materialen worden er opvallende combinaties gemaakt. Een eenvoudig gevormde stoel krijgt een neon kleur, een simpel schoolstoeltje wordt opvallend door een buisframe in pastelkleuren, een houten stoeltje krijgt een jas van stof én leer.

woontrends winter 2011 - 2012

(zelf te ontwerpen) Wallcover (krasvast vinylbehang) van www.wallcover.nl. Wissellijst Ribba met berkenpatroon van Ikea, geschilderd met fluorescerende verf vlamrood van t Stilleven. Jug collectie bestaande uit karaffen en kopjes van porselein, door Aldo Bakker voor www.particlesgallery.com. Houten blokken geverfd met houtverf Pure Matt van Flexa, in de kleuren Zeeanemoon en zachtroze met nr. A0.07.77 via www.verfspeciaalzaak.nl. Lounge chair Leo van E15 via Wonderland. Tafelloper Flip Flap Fold van Margrethe Odgaard, onderdeel van MINDCRAFT11 exhibition van www.danishcrafts.org. Porseleinen B-set serviescollectie door Hella Jongerius voor Koninklijke Tichelaar Makkum via www.frozenfountain.nl.

woontrends winter 2011 - 2012

Groen cilinder kussen van Ferm Living en zijden kussen Monroe blue van www.ferm-living.nl, beide via Kolk en Kolk. Plaid Soft Grid van Established & Sons door Scholten & Baijings via Xfactor Agencies. Plankstoel van Floris Hovers. Kleed met verloop van wit naar blauw van www.carpetsign.nl.

Textile design
Niet alleen de kleuren maar ook de opvallende structuren van nieuwe textielontwerpen en -collecties zijn kenmerkend. We zien scherpe vouwen, kunstige stiksels en grove breisels. Aleksandra Gaca is textile designer en verheft textiel tot kunstvorm of "Architextile". Ze maakt handgeweven stoffen van bijvoorbeeld biocotton, luxe mohair maar ook metaal. Haar ontwerpen zijn rijk aan structuren en geweven met een 3D effect. De stoffen worden onder andere verwerkt in poefs en akoestiek verbeterende wandpanelen. Uiteraard ook uitgevoerd in pasteltinten!

woontrends winter 2011 - 2012

Houdini armchair in beige/rood met stoffering in licht grijs, nieuw in de collectie van www.e15.com via Wonderland; (0517) 43 05 14. Bewerkte wollen stof Elisa van Création Baumann over fluor blok, van www.vanderplank.nl. Blok geschilderd met fluorescerende verf, in Vlamrood van www.stilleven.com. Papieren alarmklok van Studio Joon&Jung via www.storewithoutahome.blogspot.com.

Blokkendoos
De parallel tussen mode en interieur is bij Pretty Pastel duidelijk aanwezig. Niet alleen in onze garderobe maar ook in nieuw design is colour blocking een opvallende tendens. Kleurblokken zijn dit seizoen de bouwstenen van ons interieur en worden binnenshuis toon op toon toegepast. Een (subtiel) kleurverloop is een andere manier van colour blocking. Het kleurvlak verloopt hierbij van pastel naar fel. Blauw - van aqua tot marine - is de trendkleur en combineert prachtig met mintgroen, citroen- of zonnebloemgeel en accenten in fluor oranje, fel fuchsia en snoepjesroze: regenboog, eat your heart out!

woontrends winter 2011 - 2012

(zelf te ontwerpen) Wallcover (krasvast vinylbehang) van www.wallcover.nl. Slumber poef van Casalis van Aleksandra Gaca, via www.karmijn.com. Langwerpige opbergdoos met witte en zwarte ruitjes uit de collectie van Hay en vierkante opbergdoos in zacht roze van www.strandwest.nl via Gerard van Vliet Agenturen. Frrry portemonnee in oud roze van www.strandwest.nl. Bijzettafel Tre van Arco via www.vanderplank.nl. Houten vogels van Kristian Vedel voor www.architectmade.nl. Houten bureaulamp Wood Lamp is ontworpen door TAF Architecs voor www.muuto.com. Kleine porseleinen kopjes met groen randje, van www.firm-living.com via Kolk en Kolk; (0492) 47 44 00. Blok geschilderd met fluorescerende verf, in Vlamrood van www.stilleven.com.

Pretty Pastel in 5 stappen 1. Kleuren:

De basis is bleek en blond, met licht hout. Pastelkleuren zoals mintgroen, babyblauw en zachtroze zorgen voor zoete accenten. Fluor oranje, zonnebloemgeel, fel aqua en fuchsia geven een pittig resultaat. Het toepassen van kleurblokken en -verloop is typisch: van pastel naar fel.

2. Materialen:

Van hout tot kunststof tot wol en katoen; voor alle materialen geldt dat ze kwalitatief hoogwaardig én licht, pastel of fel van kleur zijn. Een licht blonde eetkamerstoel, een blauwe kunststof fauteuil en een zachtroze plaid van Alpaca wol.

3. Vormen:

Heldere lijnen en grafische vormen spelen een belangrijke rol, in zowel het design als de opstelling van het interieur. Door rust te creëren met een ruimtelijke opstelling en weinig dessins, komt het effect van de fluor en pastelkleuren beter tot zijn recht.

4. Accessoires:

Design- en kunstobjecten zoals keramiek, opvallend servies en kwalitatief hoogwaardig textiel passen goed binnen deze trend. Daarnaast zijn ludieke en zelfgemaakte accessoires essentieel voor een luchtige sfeer. Koop een gek poppetje, ontwerp je eigen behang, maak een wandpaneel of schilder een lijst fluor oranje. Leef je uit maar kleur binnen de lijntjes!

5. Textiel:

Net als pasteltinten werkt textiel bij Pretty Pastel verzachtend voor het interieur. Bovendien zorgen kussens, plaids, dikke dekens, kleden, gordijnen en zelfs keukenlinnen voor de felle kleuraccenten, het kleurverloop en de grafische patronen die zo kenmerkend zijn.

De verfijning en elegantie van de jaren vijftig zijn van grote invloed op nieuwe mode- en interieurtrends. Woonmodetrend Fabulous Fifties roept de optimistische sfeer op van Hollywoods Golden Years: een luxe penthouse of glamour bungalow, met slank en gestoffeerd meubilair, kussens van satijn en zijde en accessoires in glas, zilver en kristal. Oudroze en vergrijsd turquoise zorgen voor een vrouwelijke touch. Verfijnde details, sculpturale vormen en klassieke patronen maken het tot een interieur waar Jackie Kennedy goed zou kunnen vertoeven!

Stoel uit notenhout en leer van de Deen Finn Juhl via Bon&Co, Rotterdam. Vintage salontafeltje van Paul McCobb via www.bloomberry.eu. Metalen poef/tafeltje, gouden appel, snoer carneolen en bruine zijden kussens, allemaal van www.polspotten.com. Links naast de haard een opaline glazen vaas van www.mennokroon.nl. Op de bank stof Lorca en het achterste kussen uit acqua taft met sierkoord van www.nilshomestore.nl. Het voorste kussen met knoop van www.covanderhorst.nl. Kop en schotel Marie Daáge van www.fleurdelys.nl. Tapijt Dynasty Silk van www.ebru.nl.

Retro glamour
Er is in het interieur een revival van de typische jaren vijftig stijl gaande. We zien het ook in de mode en de media: de fabulous fifties zijn terug, in een nieuw jasje! Inspiratie voor de woonsfeer Fabulous Fifties vinden we onder andere in de Amerikaanse luxe bungalows uit die tijd, en stijlicoon Jacqueline Kennedy die destijds het Witte Huis opnieuw inrichtte. Terwijl de Amerikaanse economie bloeide en nieuwe idealen ontstonden, werd de modernistische vormgeving geaccepteerd en droomhuizen gebouwd. Bungalows met grote raampartijen, een leistenen haard, een natuurstenen vloer met weelderig tapijt en een keukenbar. Ook technische ontwikkelingen floreerden, met de komst van de televisie en de evolutie van de auto. Een penthouse in Amsterdam, ontworpen door Osiris Hertman, ademt iets van die fifties sfeer en glamour die ons opnieuw inspireert. Met veel glas, natuursteen en luxe stoffering is dit appartement een goede mix van retro glamour en moderne mogelijkheden. Want stijl en high tech gaan ook nu uitstekend samen!

woontrend Fabulous Fifties

Tafeltje Scott van www.lafibule.fr via T.D.F. bv (Zoetermeer). Schemerlamp en linnen kap van Pieter Adam via www.lumiereverlichting.nl. Kristallen bol en perspex obelisk van www.empelcollections.com. Vintage Chanel tas van Droomfabriek, T 020-6200760. Gordijn uit zijden taft met velours dessin: Coquette van Skeyne via www.bartbrugman.com. Kussen met zwarte bies en kussen met wit biesje van www.nilshomestore.nl. Stalen dienblad van www.rvodesign.com. Zilvergrijs carpet Dynasty Silk van www.ebru.nl.

woontrend Fabulous Fifties

Zilveren kast en bed zijn unieke ontwerpen van Osiris Hertman. Stoeltje Kay van www.lafibule.fr via T.D.F. bv (Zoetermeer). Blauw satijnen kussen van www.collectievanschijndel.nl. Schemerlamp Arkansas met voet uit bergkristal en satijnen kap van www.empelcollections.com. Verzilverde doos en kristallen tumbler glas van www.fleurdelys.nl. Tafeltje met zwart glazen blad van www.covanderhorst.nl. Vaas/wijnkoeler uit gepolijst staal van www.rvodesign.com. Zijden orchidee takken van www.mennokroon.nl. Goudkleurige armband van TOV Essentials en vintage parelsnoer van Droomfabriek, T 020-6200760. Op het bed een turquoise sprei en mohair plaid; op de vloer een roze satijnen kussen; alles van www.nilshomestore.nl. Het bovenste kussen met ruit en trimming Osborne&Little en gordijnen via www.wva.nl.

Domaine des dames
De perfectie en glamour van Hollywood klassiekers staat centraal, niet alleen qua interieur maar qua totaal stijlgevoel. Iconen zoals Grace Kelly, Audrey Hepburn en Jackie Kennedy herleven. Of we nu werken, relaxen, eten of slapen: bij woonmodetrend Fabulous Fifties gaat het gepaard met luxe, glamour en comfort! Een kleurpalet van bruin en camel in de basis, gecombineerd met de accentkleuren oudroze en turquoise, zorgen voor de retro stijl. Meubilair met sculpturale vormen, subtiele patronen en luxe stoffen zoals satijn, zijde, fluweel en tweed geven die karakteristieke vrouwelijkheid en verfijning. Een oorfauteuil mag niet ontbreken: deze is in het fifties interieur wat de kokerrok is in de mode!

woontrend Fabulous Fifties

Oorfauteuil Jackson van Maries Corner via www.loggerewilpower.com. Hoogglans tafeltje King van www.lafibule.fr via T.D.F. bv (Zoetermeer). Schemerlampvoet en zijden kap van Vaughan via www.wva.nl. Roze kristallen bolvaas van Ruud van Oosterhout voor Royal Leerdam via www.rvodesign.com. Theepot en kop en schotel van Coquet via www.m-e-k.nl. Poef Bellissimo van Metropole Collectie Baan via www.elementsofinterior.nl. Tweed plaid van www.covanderhorst.nl. Kussens uit kussenatelier www.collectievanschijndel.nl. Gebloemde stof Rue des St.Pères van Sonia Rykiel Maison en licht blauwe stof Djebel van Lelièvre via www.bartbrugman.com. Behang Watelet uit Nabucco collectie van www.designersguild.com. Roomwit tapijt Bonaparte Montana van www.bonapartetapijt.nl.

woontrend Fabulous Fifties

Tafeltje Karl met zwart glazen blad van www.lafibule.fr via T.D.F. bv (Zoetermeer). Vintage vaasje uit opaline glas van Droomfabriek, T 020-6200760.

à la Chanel
Beige, greige, roze en turquoise geven, gecombineerd met wit en zwart, dat typische Chanel-gevoel. Net als Chanel in het begin en midden van de twintigste eeuw, draait de woonsfeer Fabulous Fifties om pasvorm en comfort. Het interieur zit als een tweed mantelpakje op maat! Pied-de-poule patronen - een geweven motief en typisch jaren vijftig - versterken de associatie met Chanel en zien we terug in meubelstoffen. In het fifties interieur geeft de toepassing van Ton sur Ton een weelderig effect. Gordijnstoffen worden gecombineerd met behang, tapijt en accessoires in ongeveer dezelfde tinten. Durf maar doseer, want overdaad schaadt! Accenten in zwart maken een styling in turquoise of roze iets minder zoet.

woontrend Fabulous Fifties

Fauteuil Coco van Dièz, via www.nilshomestore.nl. Kussen met velours ruche en geplisseerde lampenkap van www.dols-co.nl. Tafeltje Karl van www.lafibule.fr via T.D.F. bv (Zoetermeer). Schemerlamp van Vaughan via www.wva.nl. Modefotos uit 1951 van Horst P. Horst, ingelijst door lijstenmakerij www.de-galerij.nl. Zwart-wit kop en schotel Wedgwood via www.m-e-k.nl. Kamerbreed tapijt Parade Finesse, kleur bamboe van www.paradetapijt.nl.

woontrend Fabulous Fifties

Amerikaans damesbureautje uit jaren vijftig, door Paul McCobb van www.bloomberry.eu. Stoel door Ruud van Oosterhout voor Bruut, bekleed met zijden velours, via www.rvodesign.com. Vinyl wandbekleding Bella Nappa, gelast in patroon Diamond, via www.vivavinyl.nl. Gordijn uit acetaat taft van www.dols-co.nl. Schemerlamp van www.lumiereverlichting.nl, bladzilver en brons. Doos uit Tujahout vanm www.empelcollections.com. Houten tray met shagreen van www.scapanederland.nl. Koraalrood collier met lint van www.campsencamps.nl. Leren autohandschoenen en sjaal van www.roeckl.com. Portefeuille van www.toscablu.com. Carpet Satin van www.nilshomestore.nl.

Fabulous design
Het damesbureau, een statement schemerlamp en luxe stoffen zijn de smaakmakers voor de karakteristieke jaren vijftig look. Daarnaast is design uit de jaren vijftig (opnieuw) actueel; succesvolle ontwerpen worden weer in productie genomen. Een notenhouten stoel met tabs toelopende pootjes en zacht lederen bekleding, een klein verfijnd turquoise bankje met hoge gecapitonneerde leuningen en een notenhouten bijzetttafeltje zijn voorbeelden van succesvol fifties design van de Deense Finn Juhl. Zijn ontwerpen winnen aan populariteit en worden daarom nu, zestig jaar later, werderom in productie genomen. Want we verlangen niet alleen naar de sfeer en stijl, maar ook naar het design uit de fabulous fifties!

woontrend Fabulous Fifties

Bankje Poeten en Eye Table van Finn Juhl uit jaren 40/50, nu opnieuw in productie, via www.bonco.nl. Schemerlamp van Pieter Adam via www.lumiereverlichting.nl. Vintage vaas uit roze opaline glas van www.mennokroon.nl. Verzilverde doos, kop en schotel Marie Daáge bij www.fleurdelys.nl. Vintage parelsnoer en vintage Chanel tasje van Droomfabriek, T 020-6200760. Langwerpig kussen met franje van www.covanderhorst.nl.

Fabulous Fifties in 5 stappen 1. Kleuren:

De zachte, vergrijsde kleuren oudroze en turquoise zijn kenmerkend voor Fabulous Fifties. Deze stijlvolle tinten combineren mooi met bruin en camel in de basis. Zwarte details geven het Chanel-gevoel!

2. Materialen:

Glamour, luxe en elegantie worden benadrukt in de materiaalkeuze van deze woonsfeer. Luxe stoffen als zijde, satijn, fluweel, soepel leer en tweed voor gordijnen en meubilair. Natuursteen (marmer) of zacht kamerbreed tapijt op de vloer. Een tafel van notenhout en accessoires in glas, zilver, kristal en parelmoer.

3. Vormen:

Ronde en sculpturale vormen in bijvoorbeeld damesfauteuils en kleine retro bankjes verwijzen naar de jaren vijftig. Slanke, tabs toelopende pootjes versterken dit.

4. Accessoires:

Leef je uit met accessoires en haal luxe objecten tevoorschijn! Een kristallen bol, servies met een (retro) print, glanzende vazen en schalen van glas, zilver of parelmoer, tafellampen met gestoffeerde (linnen) kap of bronzen voet en ingelijste klassieke prenten. Verfijnd en Retro zijn de kernwoorden!

5. Textiel:

Ook voor textiel geldt dat glamour en luxe leidend zijn. Een zacht tapijt op de vloer is hierin beeldbepalend. Glanzende gordijnen, al of niet met bloempatroon en embrasses, zorgen voor veel sfeer. Kussens - afgewerkt met kant of rouches - mogen niet ontbreken op de vloer, bank of damesfauteuil.