1923
Kerstdecoratie & woontrends
Gepubliceerd: 22-08-2012 Laatste update: 06-06-2022

Kersttrends komen voort uit de woonmodetrends. Wil je de Kerstdagen met trendy kerstdecoratie voor de dag komen? Heb je het interieur een metamorfose gegeven, en wil je weten wat de bijpassende Kersttrend is? Kijk en lees over de Kersttrends van 2011/2012.

kersttrends en woontrends
Kiezel- en zandtinten met accenten in bloedrood, grapefruitoranje en mosgroen maken Tender Textiles tot een woonsfeer met een warme, natuurlijke en tikje landelijke uitstraling. Belangrijke materialen zijn onbewerkt of afvalhout en veel verschillende stoffen: wol, vilt, linnen en meer. Het liefst met een opvallende textuur en mix van structuren; van fijn harig imitatiebont tot grove wollen breisels.

kersttrends en woontrends

kersttrends en woontrends

Glamour, luxe en elegantie worden benadrukt in de materiaalkeuze van deze woonsfeer. Leef je uit met accessoires en haal luxe objecten tevoorschijn! Een kristallen bol, servies met een (retro) print, glanzende vazen en schalen van glas, zilver of parelmoer, tafellampen met gestoffeerde (linnen) kap of bronzen voet en ingelijste klassieke prenten. Verfijnd en Retro zijn de kernwoorden!

kersttrends en woontrends

kersttrends en woontrends

Bijzondere silhouetten zorgen voor een licht Oosters element. Scherpe vouwen en hoeken combineren het beste met ronde en ovale vormen als tegenhanger; samen zijn ze in balans. Subtiele verwijzingen (indigo blauw, symmetrie) en specifieke decoraties (bloesems, theeservies) geven het interieur een Oosters karakter.

Accessoires als porseleinen vazen, Delfts Blauw en Japanse objecten als lampionnen, oosterse theepotten, stoffering met Aziatische patronen (batik, ikat en bloesem) en laquerware objecten maken deze woonsfeer compleet.

kersttrends en woontrends

kersttrends en woontrends
Het kleurenpalet van woonmodetrend Rust & Romantiek bestaat uit fris wit, zand- en cremekleuren met accenten in marine- en kobaltblauw. Koraalrood geeft  met mate een pittig kleuraccent. Deze kustkleuren worden bijgestaan door brons, koper en zilver; voor romantiek en luxe. Kies voor antieke accessoires en pronkstukken voor luxe en romantiek.

kersttrends en woontrends
kersttrends en woontrends
De basis is bleek en blond, met licht hout. Pastelkleuren zoals mintgroen, babyblauw en zachtroze zorgen voor zoete accenten. Van hout tot kunststof tot wol en katoen: voor alle materialen geldt dat ze kwalitatief hoogwaardig en licht zijn. Textiel werkt bij Pretty Pastel "verzachtend" voor het interieur. Hier zijn ludieke en zelfgemaakte accessoires essentieel voor een luchtige sfeer.

kersttrends en woontrends
Succes met het decoreren van jouw interieur!
Wilma Korrel

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide