Een stoer interieur lijkt de droom van menig man: een stevige en geometrische vormgeving, sterke materialen en veel metalen. Ook menig vrouw zal deze winter overstag gaan voor de voordelen en schoonheden van een onverwoestbare inrichting. Duurzaamheid, functionaliteit en metaal als favoriet materiaal zijn namelijk belangrijke eigenschappen van woontrend Metal Worker, het Nieuwe Wonen.

Duurzaam, met een rauw en blauw randje
De perfectie van imperfectie is bij woonmodetrend Metal Worker een belangrijk uitgangspunt: gerecyclede, vintage, beschadigde, geschuurde, gescheurde en verkleurde objecten en accessoires zorgen voor een rauw randje en tonen aan dat dit onverwoestbare interieur kan incasseren. Deze woonstijl draagt duurzaam design hoog in het vaandel maar laat ruimte voor eigen creativiteit en vindingrijkheid. Eigen creaties geven het stoere interieur een persoonlijk en uniek karakter, zoals die oude industriële lamp en de open kast van drie op elkaar gestapelde hondenkooien. Letterlijk ijzersterke buitenmeubelen doen het binnen ook goed in combinatie met een warme vacht of plaid. Zorg wel voor een juiste balans en investeer in bijvoorbeeld een duurzaam kunstwerk of designobject, zoals de Transformer van studio Re-Creation: een metalen sculptuur gemaakt van een auto waar de ontwerpers geen afscheid van konden nemen. Naast een stevige vormgeving en metaal als belangrijkste materiaal, is er op een bescheiden manier aandacht voor kleur. Blauw is de belangrijkste trendkleur deze winter, in combinatie met zwart, wit, antraciet en metallics als koper, aluminium, staal, brons en roest in mat of glans. Door metaal te combineren met zachte maar stoere en duurzame materialen zoals een kleed van bamboe, is het aangenaam vertoeven voor zowel man als vrouw.

Foto 1) Kleed Do-Lo-Rez van www.nanimarquina.com. Fauteuil en pouf Ivy van Emu via www.veldzicht.nl. Fauteuil Paulistano van www.objecto.fr. Honden speakers van www.normann-copenhagen.com. Behangcollectie Wall Power Wanted van www.eijffinger.com. Kapstok Loop stand Hall van Hay via www.0900-design.nl. Zelfgemaakte kast van honden benches, I-pad en kussen van Pharrell Williams zijn privé bezit.

Transform your life!
Een nieuw onverwoestbaar interieur dat tegen de elementen opgewassen lijkt. Duurzaam in alle opzichten: verantwoord geproduceerd én gemaakt om een leven lang mee te gaan. De internationale design-boodschap luidt "We moeten onze levensstijl transformeren om onze planeet en toekomst te behouden!" Woonmodetrend Metal Worker presenteert een nieuwe kijk op interieur met een focus op oerdegelijke maar hedendaagse meubelen. Pionier op dit vlak is Piet Hein Eek, die met zijn roestvrijstalen afvaltafel laat zien hoe mooi hergebruik kan zijn. Metalen eetkamerstoelen zijn er in nieuwe vormen en zien er ondanks de koele kleuren en materialen vaak verrassend gezellig en huiselijk uit, zoals de stoelen Straw van Blå Station, Ivy van Emu en de Navy chair, een designklassieker uit 1944 van Emeco. Een tweedehands industriële lamp verrijkt de sfeer en een kamerbreed tapijt in jeansblauw zorgt voor het nodige comfort.

woontrends winter 2010/2011 Metal Worker

Tapijt Parade Palazzo kleur 231 van www.paradetapijt.nl. Afvaltafel in staal en aluminium stoel van www.pietheineek.nl. Stoel Straw van Blå Station via www.0900-design.nl. Pattern stoel van Emu via www.gardeco.eu. Navy Chair van Emeco via www.0900-design.nl. Kandelaar U-Tube van www.sandermulder.com. Lamp van www.spoor38.nl. Behangcollectie Wall Power Wanted van www.eijffinger.com.

Geometrie
Geometrische vormen, metalen (buiten)meubelen, een fotografisch behang met een stadse dynamiek: de architectonische uitstraling van de woonmodetrend Metal Worker is een feit. Stevige kleuren als zwart, grijs en blauw worden in allerlei combinaties doorgevoerd. De metalen schommelstoel Kaluza is ontworpen door Erik Griffioen en in een gelimiteerde oplage van 25 exemplaren gemaakt. De Sputnik salontafel van Sander Mulder is geïnspireerd op Origami technieken en wordt uit een plaat aluminium gefreesd en vervolgens handgevouwen tot zijn uiteindelijke hoekige vorm. Tapijt Tivoli, gemaakt van 100% bamboe, zorgt voor de nodige verzachting in dit ogenschijnlijk harde interieur.

woontrends winter 2010/2011 Metal Worker

Potjes Schalken Dot 54 van Paul Smith voor Stelton via www.brandenbrands.com. Tafel X-Raydio van Diesel via www.covanderhorst.nl.

woontrends winter 2010/2011 Metal Worker

Behangcollectie Wall Power Wanted van www.eijffinger.com. Tafel Sputnik van www.sandermulder.com. Kaluza Rocking Chair van www.erikgriffioen.nl. Lamp AJ 50 van Arne Jaobsen voor www.targettipoulsen.com. Kandelaar Bold van Roderick Vos via www.0900-design.nl. Pantone kopje is privé bezit

Maliënkolder
Maliënkolder was de redder in nood voor menig ridder. De van honderden metalen ringetjes gemaakte body protector heeft eeuwenlang bescherming geboden tegen speren en pijlen. Vertaal dit sterke ontwerp naar een stoel en je hebt de Paulistano van Objekto, met een zitting van maliënkolder. De metalen buitenfauteuil van Emu is binnen net zo mooi en praktisch en sluit naadloos aan bij woonmodetrend Metal Worker. Met een vachtje erin staat hij vorstelijk in de ruimte, comfortabel en ijzersterk. Het vloerkleed van ontwerper Ron Arad is een vertaalslag van een digitaal tweedimensionaal beeld naar een driedimensionaal oppervlak. Met verschillende hoogtes en scheve randen doet het denken aan een onafgemaakte puzzel.

woontrends winter 2010/2011 Metal Worker

Kleed Do-Lo-Rez van www.nanimarquina.com. Pattern Stoel van Emu via www.gardeco.eu. Hang-on kapstok van www.normann-copenhagen.com. Behangcollectie Wall Power Wanted van www.eijffinger.com.

Het Nieuwe Wonen
Fake Fur is de naam van het ontwerp van Bart Hess. Het object lijkt op een grote lap bont maar eenmaal van dichtbij gezien valt je mond open van verbazing, als blijkt dat het van tienduizenden metalen naaldjes is gemaakt! Een prachtig kunstobject en bovendien een mooie contradictie tussen de harde metalen naalden die een ogenschijnlijk zachte, bontachtige structuur creëeren. Metaal speelde de afgelopen jaren een ondergeschikte, onopvallende rol in ons interieur en werd vaak weggewerkt onder hout, kunststof of glas. Bij Metal Worker krijgt metaal een grote rol toebedeeld en deze woonmodetrend grijpt daarmee deels terug op de eerste helft van de twintigste eeuw toen staal, beton en glas dé uitgesproken materialen waren voor het Nieuwe Bouwen. Nu dienen ze, metaal in het bijzonder, het Nieuwe Wonen. Een goed voorbeeld is de salontafel Growth van Jos Kranen en Johannes Gille, een ontwerpersduo dat bij voorkeur met metaal werkt. De twee metalen lampen doen denken aan lasmaskers en benadrukken wederom de stoere, rauwe sfeer.

woontrends winter 2010/2011 Metal Worker

Kleed Fake-Fur van www.barthess.nl. Tafel Growth en lampen Tesla van www.kranengille.com.

woontrends winter 2010/2011 Metal Worker

Kleed Tivoli van www.danskina.nl. Pouf bij fauteuil Ivy van Emu via www.veldzicht.nl. Stof Clip van Kinnasand via www.beskafabrics.nl. Lamp van www.lokalheroz.nl.

Bron: Perscentrum Wonen

Fotografie: Paul Bakker

Styling & productie: Monique van der Reijden

Met dank aan: Dutch Style Company en Nedstaal BV.

Verkoopinformatie: www.woonmodetrends.nl

Het grootste en belangrijkste design event ter wereld, Salone Internationale del Mobile, vond dit jaar voor de vijftigste keer plaats in designhoofdstad Milaan. Een jubileumfeest dus, en dat was te merken! De gehele stad stond in het teken van design met in bijna elke winkeletalage, op elk plein en in elk museum een presentatie van nieuwe designstukken, spectaculaire lichtobjecten en kleurrijke accessoires. Het was vooral de nieuwste generatie ontwerpers die ervoor zorgde dat Milaan letterlijk en figuurlijk op zn kop stond met veel kleurrijk, speels en creatief design.

De kleuren groen, geel en oranje overheersen binnen de nieuwe collecties. We hebben het dan niet over een enkel kleuraccent of kleine details; de kleuren worden groots ingezet! Een servies in geel, een gehele bank in groen en een lamp die door de oranje kleur nog meer licht lijkt te geven. Kijk uit want kleur komt jouw kant op!

Het groen in de nieuwe collecties is fris en vrolijk in grasgroen, of warm en zacht in mos-, leger- of olijfgroen. Ook een combinatie van mosgroen en mosterd geel is populair dit voorjaar.

De kleur oranje wordt vooral ingezet als pittig kleuraccent in meubilair en accessoires. De grapefruit is een goede graadmeter: we zien zowel het lichte oranje van de schil als de diep oranje kleur van het vruchtvlees in de nieuwe collecties terug.

De kleur geel laat de zon schijnen in de nieuwe voorjaarscollecties. Mosterd en oker zorgen voor warmte, verzachting en romantiek. Het felle geel van smileys en accenten in neon zorgen voor een vrolijke en speelse noot.

Woonmodetrend Stad & Land representeert het moderne landleven, waarbij grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Groen speelt de hoofdrol, met milieu- en mensvriendelijke producten en kleuren als mos- en grasgroen. Natuurlijke materialen en boerse must haves worden gecombineerd met modern design, maar hoe? Het Perscentrum Wonen beschrijft hoe je Stad & Land in vijf stappen doorvoert in het interieur en welke producten je daarbij shopt! Woonmodetrend Stad & Land in 5 stappen
1. Kleuren

Wit en off-white (champagne, zand, kiezel) in de basis. Accenten in groen, geel en oranje

2. Materialen

Natuurlijke materialen als blond hout, verweerd leer, katoen, linnen, breisels, borduursels en broderie

3. Must haves

Landelijke bankjes en krukjes, spijlenbankje of -stoel, ladder, gevlochten matten en manden, het daybed

4. Gevoel

Binnen-buiten, natuurlijk en ruimtelijk

5. Stijl

modern landelijk met retro ondertoon

woontrends 2011

1. Transparantie
Een zonnig en licht interieur is kenmerkend voor woonmodetrend Stad & Land. De nieuwe collectie Whisper van Luxaflex bestaat uit shades van transparante stoffen, die een optimale doorkijk geven naar buiten. De raamdecoratie verzacht en verspreidt het daglicht. www.luxaflex.nl

woontrends 2011

2. Fris & licht
Bij de collectie Juliets Garden van ADO ligt de focus op een landelijke en familiaire sfeer, met frisse lichte kleuren zoals mint- en mosgroen, beige, wit en mosterdgeel. www.ado.nl

Woontrend Stad & Land shopping

3. Vakken & verstellen
Tafel Phill is in 2010 ontworpen door Studio Parade in opdracht van de Design Academy in Eindhoven. Spectrum besloot de tafel in de collectie op te nemen. Wat deze tafel bijzonder maakt zijn de open vakken aan weerszijden in het blad en de mogelijkheid tot variïren in breedte en hoogte. Phill is demontabel en eenvoudig in hoogte instelbaar. www.spectrumdesign.nl

Woontrend Stad & Land shopping

4. Baja van bamboe
De lampenkap van lamp Baja van Ikea bestaat uit met de hand gevlochten bamboe. Elke lampenkap is uniek en geeft een prachtig lichtspel op de muur. 

woontrends 2011

5. Kus op de muur
Met de nieuwste collectie "Un Bisou" presenteert Eijffinger een vrolijke behangcollectie met veel bloemen en vogels: voor dat ultieme landelijke lentegevoel. Romantiek ten top, met dessins van rozen, bloeiende magnolias en vogeltjes. www.eijffinger.nl

Woontrend Stad & Land shopping

6. Vervormbaar geel
De lamp Unfold is qua vorm geïnspireerd op de klassieke metalen industriïle lamp. Door deze van felgekleurd en vervormbaar rubber te maken krijgt dezelfde vorm een geheel andere uitstraling: modern en warm. De lampen zijn vorm- en vouwbaar en daardoor eenvoudig te transporteren, je hoeft hem daarna alleen maar open te vouwen. www.muuto.com

Woontrend Stad & Land shopping

7. Scandinavische kast
De verfijnde blank houten kast Reflect van Muuto is qua vormgeving geïnspireerd op het natuurlijke licht van Scandinaë. De vier hoeken op de voorkant van de kast hebben een unieke dikte en vorm die bijdragen aan de lichtreflectie op de lades. www.muuto.com

Woontrend Stad & Land shopping

8. Geld door gras
Deze mand van Return to Sender is gemaakt door vrouwen in Bangladesh, van stroken Kaisa-gras dat groeit aan de rand van rivieren. Dankzij de manden verdienen de vrouwen hun eigen inkomen en kunnen hun kinderen naar school, want de winst die Return to Sender op producten maakt vloeit terug naar de regios van herkomst. www.returntosender.nl via www.hema.nl

woontrends 2011

9. Oranje accenten
Oranje is naast groen en geel toonaangevend deze zomer. Wat Farrow & Ball betreft mogen we knallen met kleur! Het befaamde merk introduceerde een nieuwe oranje: Charlottes Locks (No. 268) naar de haarkleur van Charlotte, een medewerkster. Charlottes Locks wordt vooral toegepast als accentkleur en grijpt terug op de minimalistische interieurs van de jaren vijftig. Ze straalt een klassieke sfeer uit gecombineerd met groene tinten (zoals Calke, Ball of Breakfast Green) en is gedurft met roze (Cinder Rose) of geeltinten (Babouche). www.farrow-ball.com via www.interfurn.nl

woontrends 2011

10. Stijlvol douchen
Het nieuwe Euphoria douchesysteem van Grohe is stijlvol en functioneel. De cosmopolitan hoofddouche is volledig verchroomd en is, met een diameter van 180 mm, een echte eyecatcher. Het systeem heeft een verchroomde glijstang met draaibare douchearm en is met een range van Grohe kranenseries goed te combineren en geschikt voor elke badkamer. www.grohe.nl

Woontrend Stad & Land shopping

11. Boretti voor buiten
Haal binnen naar buiten en buiten naar binnen! Dat idee had Boretti ook en daarom ontwikkelde het merk een nieuw en nog groter outdoor kitchen programma. Kookcomfort ten top, in de buitenlucht! De verrijdbare Da Vinci buitenkeuken is een alleskunner en heeft, door de houten omlijsting, een landelijke look. www.boretti.nl

woontrends 2011

12. Mos- en grasgroen
Nieuw van Casalis is de Bonnet Bicolor, bestaande uit twee kleuren. Verkrijgbaar voor binnen ïn buiten en in diverse kleuren waaronder mos- en grasgroen. www.casalis.be via www.karmijn.com

Woontrend Stad & Land shopping

13. Verandwoord Snurken
Het sympathieke merk SNURK vraagt aandacht en zamelt geld in voor zwerfjongeren in Nederland en doet dat met de verkoop van beddengoed Le Clochard & Le Trottroir. Ervaar met dit beddengoed hoe het (ongeveer) is om in een doos op straat te slapen! Met de sponsoring van een goed doel in je achterhoofd, slaap je zelf nog lekkerder. www.snurkbeddengoed.nl

Woontrend Stad & Land shopping

14. Zwerver
De TOR bijzettafel van Montis is een jong en vernieuwend ontwerp van Ralf Lambie en Johan van Hengel. Een bijzettafel staat vaak niet op een vaste plek, maar zwerft door het huis en staat daar waar hij op dat moment nodig is. TOR is daarom ontworpen vanuit de gedachte dat een bijzettafel makkelijk verplaatsbaar moet zijn. De opstaande rand van het blad voorkomt dat kaarsen of koekjes er vanaf schuiven. Het handvat geeft het tafeltje een eigen uitstraling ïn is functioneel. Niet voor niets was deze tafel de winnaar van de Elle Design Award 2010! www.montis.nl

Woontrend Stad & Land shopping

15. Grasgroen & gebreid
Deze nieuwe grasgroene Arco stoel is stapelbaar, licht en luchtig (zowel qua uitstraling als gewicht). Het is een moderne vertaling van de klassieke cafïstoel met als eyecather een gebreide (!) rugleuning. www.arco.nl

woontrends 2011

16. Knusse Kust
Loveseat Kust van het merk Gelukkig is vriendelijk en robuust. Het lijnenspel doet denken aan de glooiende lijnen van de duinen en daardoor zit de bank als gegoten! Hij sluit aan op de vormen van het lichaam en mag daarom met recht een relaxfauteuil genoemd worden! Kust is er ook in een grotere uitvoering, als bank. www.gelukkig.nl

woontrends 2011

17. Transformer
De schragentafel 7680 van Scholten & Baijings voor Gelderland is geïnspireerd op een veldbed en is in hoogte verstelbaar: van (lage) salontafel transformeert hij tot (hogere) coffeetable. www.gelderlandgroep.com

woontrends 2011

18. Creatief met planten
De Stad & Land woonsfeer is niet compleet zonder bloemen en planten! Wees creatief bij het kiezen van een vaas: flessen, potten, pannen, bakjes en zelfs bollen wol/touw kunnen dienen als vaas. www.flowercounsil.nl

Woontrend Stad & Land shopping

19. Zacht zitten
De succesvolle 6900-serie van ontwerpduo Scholten & Baijings voor Gelderland is er nu ook in een zachte uitvoering: 6905. De modulaire zitelementen hebben hierbij een zacht dekje en zijn volledig, tot aan de grond, gestoffeerd waardoor pootjes niet zichtbaar zijn. www.gelderlandgroep.com

woontrends 2011

20. Wol & sisal
Cunera staat naar eigen zeggen voor "een betere wereld met respect voor mens, maatschappij, natuur en milieu" en het merk gebruikt daarom vooral natuurlijke materialen in haar tapijten. Het karpet Treviso is gemaakt uit wol en sisal en heeft een grove structuur, korte pool en een eigentijds tweed-effect. Het tapijt is verkrijgbaar in 6 kleuren. www.cunera.nl

Woontrend Stad & Land shopping

21. Praattafel
De inspiratiebron voor de eettafel Pake Sytse wasïeen stoel! Een klokkenstoel welteverstaan: de historische houten stellage voor kerkklokken. De vorm van de klokkenstoel vormde het uitgangspunt voor het onderstel van Pake Sytse. De grote praattafel is er zowel met ovaal als rechthoekig blad en in walnoot of eikenhout. www.pilat.nl

Interieurs zijn deze zomer kunstzinnig en kleurrijk. Vormen van meubelen en woonaccessoires zijn kunstzinnig en opvallend is het gebruik van grove structuren en vrolijke kleuraccenten. De zomerse trendkleuren rood, terra, oranje en grasgroen zijn hot en beeldbepalend bij woonmodetrend Vorm & Structuur. De

Woonmodetrend Vorm & Structuur in 5 stappen

1. Kleuren

Rood, oranje, geel, groen, wit en zwart

2. Materialen

RVS, kunststof, steen, beton, wol

3. Must haves

Kunst en opvallende accessoires, design met spijlen en slierten, tapijt met grove of opvallende structuur, bijzettafeltjes en krukjes

4. Gevoel

Ruimtelijk, groots, modern

5. Stijl

Industrieel design met kunstzinnige twist

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Patchworkmuur
Het nieuwe behang Patchworking uit de collectie Life van Wall & Deco bestaat uit een patchwork van gekleurde vlakken, met rood in de hoofdrol! www.wallanddeco.com

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Pixelvloer
Het kleed Dots Shadow van Limited Edition heeft een opvallende structuur van kleine bolletjes. Door het (felle) kleurenverloop doet het patroon denken aan pixels. www.limitededition.be.

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Show it all!
Borden, glazen, bestek en mokken vormen samen een driedimensionaal design op de muur in de Showall van Else Schenkeveld: een gebreid muurkleed met grove structuur en opbergfunctie. Pronk met je mooiste servies! www.elses.nl

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Potig kastje
Protestborden vormden de inspiratie tot kastensysteem Sticks van Castelijn. Deze kasten op pootjes zijn er in verschillende breedte- en hoogte maten. Functioneel als dressoir of als losse nacht- of halkastjes. Sticks is er ook in geel, zwart, wit en blauw. www.castelijn.nl

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Slapen onder spaghetti
Kronkels en slierten sieren het geborduurde bedtextiel Flavoured Embroidery uit de collectie Flavours van Opague Sheer. Voor de fashionista, in fuchsia en rood. www.opaquesheer.com

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Spaghettistoel
De lussenstoel is een kruising tussen een stoel en tapijt: Sophie de Vocht ving het comfort van beide in een meubel. Ze maakte handgetufte bekleding waarbij ze een eigen fufttechniek ontwikkelde, wat resulteerde in XXL lussen. www.sophiedevocht.com

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Duurzaam rood voor het raam
De houten jaloezieen van Luxaflex zijn gemaakt van FSC Basswood: duurzaam hout dat afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. De nieuwe kleuren en structuren verrassen, met hoogglans rood en zwart. Nieuw is ook de lamelbreedte van 68 mm, voor een exclusieve look met perfecte overlap. www.luxaflex.nl

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Gladde gietvloer
DRT introduceert een noviteit op het gebied van gietvloeren: de Urban Velvet Plus, een duurzame gietvloer waarvan alle grondstoffen - van olie tot eindproduct - volledig worden hergebruikt. Urban Velvet Plus is een flexibele, UV resistente polyurethaan vloer. De vloer dempt geluid, is minder krasgevoelig en verkleurd niet door UV straling. Daarnaast past de industriele look goed binnen woonmodetrend Vorm & Structuur. www.drt.nl

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Kleurig kastenprogramma
Het populaire meubelprogramma Satellite van Ed Barber en Jay Osgerby voor Quodes is er nu in nieuwe kleurcombinaties, met rood, groen, geel en oranje als opvallende nieuwkomers. www.quodes.com

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Verrassende vormen in de badkamer
De Deense fabrikant Dansani heeft haar badmeubelserie Luna uitgebreid. Door gewaagde materialen en vormen te combineren ontstaan spannende contrasten. De meubels kenmerken zich door een sober, functioneel design. Door een combinatie met de nieuwe Cadenza wastafel van gegoten marmer krijgt het strakke meubel een zachte, organische uitstraling. Cadenza is een opvallend asymmetrisch ontwerp, waarbij de waskom aan een zijde speels buiten het wastafelblad steekt. www.dansani.nl

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Wolkendek
Een kruk als een wolk: zacht, donzig en luchtig. Op de Cloud Stool, gemaakt van lange slierten textiel, kun je in een wolk wegzinken. Elk krukje is uniek want vorm en tint verschillen van elkaar, zoals bij echte wolken. Bind ze samen en er ontstaat een wolkengroep. www.joonjung.com via SWAH, www.storewithoutahome.blogspot.com.

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Een stuk van een stoel
Een technisch hoogstandje, deze stapelbare stoel Reply van Roderick Vos. Hij is gemaakt uit een stuk en opgebouwd uit verschillende lagen verlijmd beukenfineer en is daarmee een hedendaagse interpretatie van de bekende plywood keukenstoeltjes uit de jaren zestig. www.bertplantagie.nl

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Nieuwe generatie gasbranders
De i-Cooking van ABK Innovent won niet alleen de 2011 Interior Innovation Award maar ook de Best of Best award! De nieuwste generatie i-Cooking gasbranders is rechtstreeks inbouwbaar in vrijwel elk type werkblad, zoals natuursteen, composiet, glas en beton. De positie en het aantal branders is volledig zelf te kiezen! www.abk-innovent.com

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

IKEA gaat voor exclusief!
Dit voorjaar presenteert IKEA een heuse Limited Edition, met de collectie ANNORLUNDA. Met knalkleuren in oranje, rood, blauw en geel is het een echte eye catcher. Hebben? De collectie is vanaf mei verkrijgbaar, alleen bij de vestigingen Amsterdam en Haarlem. www.ikea.nl

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Fabriekslamp
De industriele metalen hanglamp Falcon van het Kabinet past prima binnen woonmodetrend Vorm & Structuur. www.hetkabinet.nl

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Lasagne Chair?
LC03 is een ontwerp dat opvalt door haar eenvoud, met een frame dat is gereduceerd tot ïïn heldere lijn die het zitvlak - dat doet denken aan een gebogen lasagneblad - bijna onopvallend ondersteund. De polyester zitting zelf oogt sierlijk door de lichte welvingen. De stoel biedt comfort door de licht achterover hellende zitting en het polyester dat op cruciale plekken plooit mee buigt met de lichaamsvormen. www.pastoe.nl

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Paddenstoelenbank
De KLIPPAN bank is een IKEA klassieker, met zijn strakke vormgeving en fijne afneembare hoezen waardoor je snel en goedkoop van stijl kunt veranderen. Nieuw is de opvallende hoes Dottevik rood. Waan je kabouter Spillebeen op deze paddenstoelenbank; rood met witte stippen! www.ikea.nl

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Blije kunst
Opvallende kunstobjecten zijn beeldbepalend bij Vorm & Structuur. De serie "Happy Happy" van Stephen Johnson bestaat uit XXL strikken van spiegelend aluminium en zijn gemaakt met als doel mensen blij te maken ".. and its as simple as that!" aldus Johnson. www.stephenjohnson.biz

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Van muts tot poef
De Beanie is een nieuwe poef van Montis en geïnspireerd op een gebreide muts (beanie). Met zijn ronde vorm, opvallende structuur en groene kleur past hij goed in het Vorm & Structuur interieur. www.montis.nl (de Beanie is momenteel nog niet in de winkel verkrijgbaar).

Woontrend Vorm & Structuur Shopping

Pizzalamp
De VARMLUFT lamp is de nieuwe variant op de normale ronde rijstpapieren lamp en doet denken aan luchtig pizzadeeg. www.ikea.nl

Mode- en interieurtrends lopen parallel als het gaat om kleuren, dessins en stoffen. De nieuwe collecties stoffen en behang zien we letterlijk terug op de catwalk van grote modemerken. Wil je een nieuw kleurenpalet of andere stijl in huis? Kijk dan naar mooie combinaties in kleuren, materialen en dessins in de mode, dan zit je zeker goed! Zoals in de mode signaleren we voor het interieur van deze zomer zachte nudes, ge��nspireerd op de mode en flapper girls uit de jaren twintig. Ook de Bretonse streep en de klassieke visgraat zijn op allerlei vrije manieren vertaald naar textielcollecties. Zeer avant-garde (�n even wennen) zijn de prachtige stoffen en behangcollecties met grootse schilderachtige bloempatronen. Ze lijken werkelijk te zijn geschilderd, geaquarelleerd of gebatikt. De nieuwe woonsfeer roept een gevoel van romantiek en nostalgie op zoals we die kennen uit de roaring twenties. Stijl daarom af met kralen, franjes en veren: het interieur anno 2011 krijgt letterlijk en figuurlijk een pluim!

Spring collection 2011 - Jill Sander | Gordijn van Metaphores
Een innovatieve weeftechniek werd toegepast voor paneel Bouquet van Metaphores, met daarop een meesterwerk "La Tub�reuse Cass�e" (1807) van de Vlaamse schilder Fran�ois Van Dael. Het paneel is alleen als geheel verkrijgbaar (dus niet per meter) zodat het stilleven van Van Dael in volle glorie te zien is. www.creations-metaphores.com

Interieurtrends Maison & Objet - Mode & interieur

Bloembehang Mariedal van Designers Guild
Veel kleur, bijna levensecht en een horror vacui aan bloemen: de behangcollectie Sofienberg van Designers Guild is met recht een lentecollectie te noemen en is ook verkrijgbaar als stof. www.designersguild.com

Stof Malvasia van Rubelli Venezia
Alsof het bloempatroon zojuist met aquarelverf op het textiel is aangebracht, zo echt zien de schilderachtige floralen op de stof Malvasia van het merk Rubelli Venezia eruit. Gelukkig kan je met een gerust hart gaan zitten. www.rubelli.com

Interieurtrends Maison & Objet - Mode & interieur

Paneel van Pols Potten
Het decoratieve stofpaneel van Pols Potten toont een prachtig stilleven dat als ��n geheel wordt opgehangen (zodat de gehele schildering is te zien). Een prachtig schilderij aan de muur, maar dan net even anders. www.polspotten.nl Strepen

Interieurtrends Maison & Objet - Mode & interieur

Spring collection 2011 - Prada

Interieurtrends Maison & Objet - Mode & interieur

Christian Lacroix voor Designers Guild
(Mode) ontwerper Christian Lacroix ontwierp voor Designers Guild een textielcollectie. Het bankje is bekleed met stof uit de collectie Tempera. Het zwart met wit gestreepte satijnen kussen met geborduurde bloemen komt uit de collectie Sol Y Sombra. www.designersguild.com

Christian Lacroix voor Designers Guild
Deze schilderachtig gestreepte kussens van Lacroix voor Designers Guild zijn onderdeel van de collectie Tempera. Een naam die verwijst naar de oude schilderkunst, waar tempera (verfsoort) werd gebruikt voor de komst van olieverf. Dramatische, felgekleurde penseelstreken zijn kenmerkend voor deze collectie.

Interieurtrends Maison & Objet - Mode & interieur

Tr�sor collectie van Elitis
De nieuwe colletie Tr�sors bevat een schat aan strepen in verschillende kleuren. Hier in de nog steeds actuele kleur: blauw. www.elitis.fr

Interieurtrends Maison & Objet - Mode & interieur

Collectie Sofienberg van Designers Guild
Veel blauw (China blue), een klassieke stijl en vooral veel strepen op zowel behang, textiel als tapijt! Te zien zijn stoffen en behang uit zowel de collectie Sofienberg als Borgholm. www.designersguild.com

Nomade

 

Interieurtrends Maison & Objet - Mode & interieur

Spring collection 2011 - Desigual & Christian Lacroix

Interieurtrends Maison & Objet - Mode & interieur

Collectie Nomade van Pierre Frey
Aziatische en Afrikaanse culturen en nomadische volkeren zoals die in Mongoli� vormen de inspiratiebron en basis voor patronen van de collectie Nomade van Pierre Frey. Etnische motieven, geborduurde patronen maar ook prachtige unis komen samen in deze kleurrijke en folkloristische collectie. De explosie aan kleuren en motieven vormen samen een harmonisch geheel. www.pierrefrey.com

Stoeltje van Bokja
Bokja - een kleurrijk merk uit Beiroet - gebruikt antieke en vintage meubelen als uitgangspunt voor de collectie. Deze worden bekleed met (vintage) textiel afkomstig uit landen langs de Zijderoute (Centraal-Azi�). Dit zijn ambachtelijk vervaardigde stoffen want Bokja draagt mens- en materiaalvriendelijkheid hoog in het vaandel. Dit resulteert in vrolijke, kleurrijke en vriendelijke meubelen. www.bokjadesign.com

Zwart-wit en een (klein) kleuraccent

 

Interieurtrends Maison & Objet - Mode & interieur

Spring collection 2011 - Viktor & Rolf
Stoffencollectie van Leli�vre
Veel zwart, nog meer wit en accenten in kobalt blauw in de nieuwe collectie van Leli��vre. www.lelievre.eu

Interieurtrends Maison & Objet - Mode & interieur

Stoel Eu/phoria van Eumenes
Stoel Eu/phoria werd ontworpen door Paola Navone voor het Italiaanse merk Eumenes. De zitting ondersteund het lichaam als een soort schelp. Deze industrieel aandoende stoeltjes zijn er in verschillende uitvoeringen, van felle kleuren tot zwart tot, zoals hier te zien, met een klassiek zwart-wit geruit patroon. www.eumenes.it.

Stoffencollectie van Boussac
Zwart, wit, een beetje beige en rode kleuraccenten bij Boussac, allemaal uit de nieuwe lentecollectie. De gordijnen van zijde met boom-borduursel zijn gemaakt van de stof Twist en ook in zwart-wit verkrijgbaar. De kussens zijn gemaakt van stof Vichy (geruit), Bishop (zwart-beige geruit, fluweel) en Ladybird (beige, met zwart-witte stippen). Boussac via www.pierrefrey.com

Interieurtrends Maison & Objet - Mode & interieur

Presentatie Maison et Objet
De presentatie tijdens de beurs Maison et Objet was opvallend zwart-wit met hier en daar een kleuraccent.