2512
Woontrends
Gepubliceerd: 08-09-2012 Laatste update: 26-04-2017

Een rijke cultuurmix geeft woonmodetrend Culture Collector haar wereldse uitstraling. Oude volkskunst, antieke souvenirs en traditionele objecten zijn verzameld en bij elkaar gebracht binnen een knusse, klassieke kasteelsfeer. Donker hout, tapijten, huiden, plaids, kussens en kunstzinnige voorwerpen doen denken aan een kasteelbibliotheek, waar een grote fauteuil en een goed boek lonken bij het haardvuur. Een mix van warme kleuren als aubergine, bordeauxrood, mosgroen, chocoladebruin, cognac en oudroze domineert, net als imitatie-bont, tweeds, kelims en borduursels. In veelkleurig textiel en behang komt de schat aan diverse culturen tot uiting, met traditionele en klassieke patronen als de Schotse ruit, paisley dessins en folkloristische tekeningen uit de Oriënt en Oost-Europa. Gecombineerd met het comfort van hedendaags luxe meubilair als de relaxfauteuil is Culture Collector een wereldse woonmodetrend om in te overwinteren.

Kelimbankje van www.rawmaterials.nl. Boekenmolen van www.elephantandcastle.nl met daarin een porseleinen beeldje van Deense Dog van John Brand Oriëntal Art, Den Haag. Schemerlamp van kristal en handgeborduurd beige kussen van www.vaughandesigns.com via Wilhelmine van Aerssen Agenturen, www.wva.nl. Lampenkap en kussen op de voorgrond van www.dols-co.nl. Rood kussen op verzoek gemaakt door www.collectievanschijndel.nl. Schilderij van Ivan Theys. Zwarte tabouret Cesar van Minotti en antieke boeken via www.leenaars.com. Espressokop en schotel van Lègle - Sous le Soleil van www.fleurdelys.nl. Behang Tartan van Vivienne Westwood voor Cole&Son via www.bartbrugman.com. Rendiervacht van www.ebru.nl.

Woontrend Culture Collector

Bijzettafeltje met gevlochten leren bovenkant, de Teseo van Promemoria via www.leenaars.com. Geruite mohair plaids van Sissy-Boy Homeland en uni mohair plaid, beiden via Cotton&Silk te Den Haag. Bovenop de stapel stoffen een stofstaal met paisley dessin van De Le Cuona, links een porseleinen vaas met deksel, beide via www.dols-co.nl. Rechts een rol van de stof Pamirs uit de collectie van www.zoffany.com. Liggend een Chinese cloisonnée vaas van John Brand Oriental Art. Vintage wintersportfoto in lijst via Imagerie, Den Haag. Behang Castlehead Paisley van Ralph Lauren via Wilhelmine van Aerssen Agenturen, www.wva.nl

Traditie met een twist
Traditionele elementen en ambachtelijk vervaardigde voorwerpen zoals Schotse ruiten, kelims en een Chinese cloisonnée vaas zijn bij Culture Collector vertaald naar het heden: proporties zijn groter en kleuren zijn frisser. Moderne kunst en strak vormgegeven vazen, bijzettafels en tafellampen tonen eveneens deze vertaalslag. Het is het domein van een hedendaagse ontwikkelde wereldreiziger en -verzamelaar, met oog en gevoel voor kunst, cultuur en tradities.

Woontrend Culture Collector

Stoel uit hertengeweien van Max van Leeuwen Antiek. Behang Castlehead Paisley van Ralph Lauren. Tafeltje Portobello en schemerlamp Twig beide van www.vaughandesigns.com. Kussen met bontrand door www.collectievanschijndel.nl, uit de wollen ruit Aspen van Nobilis. Op de vloer een kussen uit de stof Montana van Nobilis, zeer fijn geknoopt zijden carpet van Golran en schilderij op de achtergrond, alles via Wilhelmine van Aerssen Agenturen, www.wva.nl. Over de rugleuning de stof Orissan van www.zoffany.com. Geruit carpet van Sissy-Boy Homeland. Kandelaar van Villeroy&Boch en kristallen bakje van Kosta Boda via www.ninabervaneyben.nl. Voetenbankje van www.dols-co.nl.

Knusse kasteelsfeer
Objecten uit brons, zilver en kristal met een randje goud, unieke souvenirs, antieke boeken, vintage fotos, jachttrofeëen, (imitatie)bont en schilderijen creëeren die typisch klassieke kasteelsfeer en -stijl. Gedurfde combinaties in zowel kleuren en patronen als meubilair en accessoires zorgen samen voor een rijk en ogenschijnlijk ontwikkeld interieur, dat robuust en krachtig is door stevige vormen en texturen en tegelijkertijd warm en zacht door de combinatie van kleuren, textiel en dessins. Ook verlichting - het zachte, plaatselijke licht van schemer- en bureaulampen - zorgt voor verzachting en romantiek en speelt een belangrijke rol. Net als het bureau of de secretaire, die als geen ander het klassieke, ontwikkelde gevoel van dit interieur benadrukken.

Woontrend Culture Collector

Bureau Theo en stoeltje Bilou Bilou, beide van www.promemoria.com. Frans mannenportret, gesigneerd K. Robert en gedateerd 1829 via www.leenaars.com. Schemerlamp excl. kap van Edith Asselbergs. Kristallen vaas uit de jaren dertig en bronzen beeldje van tijger John Brand Oriental Art. Ovaal goud geglazuurd schaaltje van Dibbern, vierkant schaaltje met Medusa van Versace, kaars in zwart met goud porseleinen potje van LObjet en gouden espresso kop

en schotel van Sieger, alles van www.m-e-k.nl. Bronzen beeldje van herdershond en shawl met cachemir motief van Rive Gauche. Vintage ijsemmer in ananas-vorm, uit gegoten messing via www.empelcollections.com. Gebreid jasje met bont garnering van LAltra Moda via www.rabermode.nl. Handtas met krokoprint van Studio Riccamente via 13 Paleis dameskleding, Amsterdam. Carpet Shiny de Luxe van www.ebru.nl. Behang Soho Stripe van Cole&Son via www.bartbrugman.com.

Woontrend Culture Collector

Vaas Nova & Nova uit een gelimiteerde serie van Orrefors via www.ninabervaneyben.nl. Tabouret Cesar van Minotti via www.leenaars.com. Behang Tartan van Vivienne Westwood voor Cole&Son via www.bartbrugman.com

Cocon van cultuur
In het slaapvertrek is het kleurenpalet meer ingetogen klassiek maar warm, met cognac, crème, taupe en wit. Het knusse gevoel wordt benadrukt door een overdaad aan textiel: van kussens en plaids tot vachten en voiles. Met antieke accessoires en souvenirs als albasten beelden, flesjes van glas en kristal en sierraden van rozenkwarts of edelstenen, krijgt ook deze ruimte een wereldse uitstraling. Zilver, brons en kristal brengen luxe en verfijning. Creëer een cocon van cultuur, een weldadige atmosfeer om in weg te duiken tijdens gure winterdagen en -nachten. "Oost West, thuis best" want alle windstreken ontmoeten elkaar binnenshuis, bij woonmodetrend Culture Collector.

Woontrend Culture Collector

Met linnen bekleed bed van www.promemoria.com. Wit albasten leeuw uit 19e eeuw van www.leenaars.com. Ronde tafel van Maxalto via www.covanderhorst.nl. Schemerlampvoet en handgemaakte lampenkap, kleinste kussentjes uit geborduurd linnen van www.vaughandesigns.com via Wilhelmine van Aerssen Agenturen, www.wva.nl. Verzilverd klokje Guilloché van Christofle en kristallen wijnglas Trianon van St Louis via www.fleurdelys.nl. Kristallen ornament van www.empelcollections.com. Collier uit rozenkwarts met zilveren slot van Amsterdams Keur. Op het bed, achterste kussens met slopen Contour en Contour dekbedovertek, beige sierkussens Noon, sierkussens Frozen en in ruitmotief doorgestikte bed-end sprei Noon Diamond Pad van www.mrsme.com. Stof Azara met geborduurd motief van www.harlequin.nl. Kleed van vier rendiervachten www.ebru.nl. Verzilverd dienblad van www.tempelkroonluchters.com. Kop en schotel en bordje Versace via www.m-e-k.nl. Stof Edelweiss, wollen jacquard met voile van Etamine via www.zimmer-rohde.com.

Woonmodetrend Culture Collector kwam tot stand in samenwerking met magazine More Than Classic.

Fotografie: Dennis Brandsma

Styling en productie: Marianne van Dodewaard en Hugo Kosters

Tekst: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen

Verkoopinformatie: www.woonmodetrends.nl

Met verdere dank aan Leenaars Antiek & Interieur, Bloemenbureau Holland, Dobbe Flowers en het Perscentrum Wonen.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide