2232
Woontrends
Gepubliceerd: 12-09-2012 Laatste update: 26-04-2017

Minder is meer, maar dat wil niet zeggen dat een modern minimalistisch interieur niet warm en uitnodigend kan zijn. Omhels de winter met dit perfecte samenspel tussen comfort, design en mooie, duurzame materialen in de woonmodetrend Simplify van het Perscentrum Wonen.

De magie van helder winters licht, dat ijl door de ramen valt en grijs, groen en blauw tot leven brengt, past uitstekend bij de stijl van Dom van der Laan. Deze Nederlandse Benedictijner monnik en architect haalde de inspiratie voor zijn ontwerpen vooral uit zijn kloosterleven. Ambacht en vakmanschap staan daarbij centraal, maar de nadruk ligt toch op léven, getuige het gebruik van natuurlijke materialen als hout en steen, gecombineerd met wol en groen. Het levert prettige interieurs op die rust uitstralen en tegelijk het gevoel geven echt thuis te komen. Een bad om in op te warmen, een bed om in weg te kruipen, objecten die een glimlach opwekken - er is geen sprake van donkere maanden, waar zo met licht en liefde voor design wordt gespeeld.

Goud en hout
Centraal in de stijl Simplify staat het gebruik van natuurlijke materialen zoals hard donker hout, transparant glas en gladde steen, in combinatie met aaibaar mohair, linnen en levend groen in de vorm van waterplanten. Warmte wordt weerspiegeld in het goud van schalen en lampen, koelte ontstaat door de neutrale basiskleuren van de vertrekken, in warm beige en zacht grijs, aangevuld met nuances van lei blauw en poederig zeegroen. Deze sfeer van echtheid en oprechtheid sluit naadloos aan bij deze tijd waarin identiteit en authenticiteit steeds meer waarde krijgen. Niet meer alles van één ontwerper, maar combineren wat je hart heeft gestolen en niet meer achter alle trends aanhollen, maar je smaak verdiepen, tot het is teruggebracht tot persoonlijke essentie.

Stijlvolle humor

Dom van der Laans grote kracht van eenvoud is met bovenstaande materialen goed te vertalen naar de eerder genoemde zuivere essentie zonder dat het spartaans wordt. De sfeer Simplify is sober, maar nooit streng en intelligent gestileerd, maar altijd met humor. Een huis is tenslotte geen toonzaal, maar een plek om te lachen, te werken en te ontspannen. Kies daarom voor originele meubelontwerpen in combinatie met prikkelende decoratieve objecten, en speel met groen. Door van waterplanten kamerplanten te maken, wordt niet alleen vrolijke verwarring gecreëerd, maar ook een helder rustpunt in glas, die doet denken aan sneeuw, ijs en hoge heldere luchten, die winter in Holland zo adembenemend maken.

Droomkamer
Kalme kleuren en warme materialen gaan in de woonsfeer Simplify samen met vormen die er als het ware om vragen aangeraakt te worden. Streelzachte wol, de ribbels van het object dart en de zwaar ogende, maar vederlichte schakelketting boven het bed vormen een zintuiglijk feestje voor de echte liefhebbers van design. De hoge stoel houdt het kunstobject visueel in evenwicht en het bed vraagt om wegkruipen en uitslapen, dankzij de vele luxe kussens en laagjes, die een heerlijk geborgen gevoel geven.

Fotografie Hotze Eisma. Productie Rianne Landstra. Tekst World of Words.

Locatie: DK Home Meerkerk. Houten vloer brllnt oak, 50 cm breed, geborsteld, geoxideerd en geolied, beige muur Scence Stuc, gestapeld object, onderdeel 2-persoons bed: www.dkhome.com. Studio Claudy Jongstra kleed van witte wol: www.tichelaar.nl. Stoel Storangen van Merten Cyren, fluwelen kussen in jade: www.studioerikgutter.nl. Doorgestikt linnen grijze en blauwe sprei, linnen laken, geknoopt, zwart grijs ruitje, kussens linnen groot, gestreept kussen linnen, mohair deken Moss, baby lama deken: alles van Cotton & Silk T 070-3451719. Wanddoek J.A.S. Hanging Kulit Kayus Black: www.oogenlust.com. Schakelketting van papier-maché van Mirjam Franken,T 06-24533260.

Baden als beleving
In de woonmodesfeer Simplify is het gevoel van mindfulness (opmerkzaam zijn, je bewust zijn van ervaringen) terug te vinden in dit zinnelijk gewelfde bad en het spel tussen licht en schaduw. Het volmaakte evenwicht tussen kleur, textuur en vorm laat aangenaam veel onuitgesproken, zodat iedereen deze serene oase op zijn of haar eigen manier kan ervaren.

Fotografie Hotze Eisma. Productie Rianne Landstra. Tekst World of Words. Locatie: DK Home Meerkerk. Gietvloer Eputan en oud Filippijns beeld in doorkijkje: www.dkhome.com. Bad no 2 van Tom Konings: www.polspotten.nl. Waterplanten van Intratuin. Lamp Switch: www.studioerikgutter.nl. Tapijt decolorized carpet van Carpets Reloaded: www.wva.nl.

Stoere stoelen
Creër ruimte en openheid door middel van kalme, rustige lijnen: het materiaalgebruik is in deze Simplify living al zo spannend, dat het geen aanvullende franje nodig heeft. De sterk bij elkaar afstekende stoelen zorgen voor een interessante invulling van de ruimte. Conversation pieces als het gestapelde kunstwerk in de vensterbank en de goudkleurige offerschaal geven het minimalistische uitgangspunt een persoonlijk en aards tintje zonder de rustige uitstraling te verstoren.

Fotografie Hotze Eisma. Productie Rianne Landstra. Tekst World of Words.

Locatie: DK Home Meerkerk. Vloer Touch Duet, gestapeld object van schalen in vensterbank, goudkleurige offerschaal: www.dkhome.com. Groene brok malachiet: www.oogenlust.com. Stoel Cross Check (gebaseerd op de appelkratjes waar de ontwerper vroeger mee speelde) van Frank Gehry, crisisstoel van grijs hout en Dom van der Laan vurenhouten bankje: www.tichelaar.nl. Gouden tafel Traccia van Meret Oppenheim: www.studioerikgutter.nl.

Strakke stolpen
Glad en transparant als ijs ademen deze beschermende stolpen winterse verstilling uit, die meteen teniet wordt gedaan door de prikkelende vormen en de expressieve waterplanten. Speel met glas in glas door een stolp over een karaf te plaatsen en zet verschillende vormen transparant glas bij elkaar: de rechte karaf steekt zo extra goed af tegen het scheve ovalen glaswerk.

Fotografie Hotze Eisma. Productie Rianne Landstra. Tekst World of Words. Locatie: DK Home Meerkerk. Waterkan, grote stolp, kleine stolp en mes: www.tichelaar.nl. Waterglas bokaal en waterkan van grijs rookglas: www.oogenlust.com. Waterplanten van Intratuin.

De visie van de topstylist
De productie van de Woonmodesfeer Simplify is, in opdracht van het Perscentrum Wonen, samengesteld door topstylist Rianne Landstra die sinds haar afzwaaien van de kunstacademie vrije interieur producties maakt voor onder andere Vogue Living, ELLE Decoration en ELLE Wonen. Daarnaast creëerde ze de styling van boeken van onder andere VT Wonen, meubelontwerper Piet Boon en ontwerper en interieurstylist Marcel Wolterinck. Voor particulieren leverde ze onder meer de inrichting van woningen van Piet Boon en modeontwerper Tommy Hilfiger.

Bron: Perscentrum wonen


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide