2741
Woontrends
Gepubliceerd: 29-08-2012

Pantone - autoriteit op het gebied van kleur - roept de Kleur van het Jaar uit. En voor 2010 is dat Turquoise. Waarom Turquoise? Op Stylink lezen we dat deze kleur ons volgens Pantone "meeneemt naar een tropisch paradijs en ons een gevoel van bescherming en herstel in stressvolle tijden biedt". Logisch dus! Als je tenminste kijkt naar de economische crisis en alle gerelateerde gebeurtenissen in 2009.

interieurtrends

Organische vormen
De natuur vormt nog steeds een belangrijke inspiratiebron voor mode- & interieurontwerpers. Maar in 2010 laten we ons verleiden door de exotische kant van de natuur. We zien niet meer groen, hout en natuurlijke materialen alléén, maar het interieur wordt artistieker: veel organische vormen en exotische kleuren. Trots als pauwen lopen we door ons huis, dat doet denken aan tropische regenwouden en azuurblauwe stranden. Welkom in het Paradijs!

interieurtrends

Facetvormen
In 2010 zien we meubelen met verschillende (afgeplatte) vlakken, ofwel een gefacetteerde structuur. Zitmeubelen, tafels, kasten en lampen lijken op geslepen diamanten of moleculen.

interieurtrends

interieurtrends

interieurtrends

Knipoog: meubelen met een nieuw karakter
Steeds vaker krijgen conventionele, functionele meubelen een excentriek of uitzonderlijk uiterlijk. Stoeltjes worden gebaseerd op de Victoriaanse stijl of hebben gekke pootjes. Denk ook aan toegevoegde natuurlijke elementen, zoals de rozen in deze eetkamerstoelen van Vibieffe. Kortom: in 2010 zien we meubels met een knipoog.

interieurtrends

interieurtrends

interieurtrends

Play! Animaties en verbeelding
Met de komst van animated film, meer spelcomputers, avatars en invloeden uit China & Japan is het imaginaire aspect nu ook doorgedrongen tot de interieurwereld. We zien vazen in een speelse, Barbapapa-achtige vorm, sofas die lijken op snoepjes en speakers in de vorm van een hond zonder kop (genaamd… Woofers!). Het interieur als speeltuin voor volwassenen.

Bron: Liever.com



Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide