Minder is meer, maar dat wil niet zeggen dat een modern minimalistisch interieur niet warm en uitnodigend kan zijn. Omhels de winter met dit perfecte samenspel tussen comfort, design en mooie, duurzame materialen in de woonmodetrend Simplify van het Perscentrum Wonen.

De magie van helder winters licht, dat ijl door de ramen valt en grijs, groen en blauw tot leven brengt, past uitstekend bij de stijl van Dom van der Laan. Deze Nederlandse Benedictijner monnik en architect haalde de inspiratie voor zijn ontwerpen vooral uit zijn kloosterleven. Ambacht en vakmanschap staan daarbij centraal, maar de nadruk ligt toch op léven, getuige het gebruik van natuurlijke materialen als hout en steen, gecombineerd met wol en groen. Het levert prettige interieurs op die rust uitstralen en tegelijk het gevoel geven echt thuis te komen. Een bad om in op te warmen, een bed om in weg te kruipen, objecten die een glimlach opwekken - er is geen sprake van donkere maanden, waar zo met licht en liefde voor design wordt gespeeld.

Goud en hout
Centraal in de stijl Simplify staat het gebruik van natuurlijke materialen zoals hard donker hout, transparant glas en gladde steen, in combinatie met aaibaar mohair, linnen en levend groen in de vorm van waterplanten. Warmte wordt weerspiegeld in het goud van schalen en lampen, koelte ontstaat door de neutrale basiskleuren van de vertrekken, in warm beige en zacht grijs, aangevuld met nuances van lei blauw en poederig zeegroen. Deze sfeer van echtheid en oprechtheid sluit naadloos aan bij deze tijd waarin identiteit en authenticiteit steeds meer waarde krijgen. Niet meer alles van één ontwerper, maar combineren wat je hart heeft gestolen en niet meer achter alle trends aanhollen, maar je smaak verdiepen, tot het is teruggebracht tot persoonlijke essentie.

Stijlvolle humor

Dom van der Laans grote kracht van eenvoud is met bovenstaande materialen goed te vertalen naar de eerder genoemde zuivere essentie zonder dat het spartaans wordt. De sfeer Simplify is sober, maar nooit streng en intelligent gestileerd, maar altijd met humor. Een huis is tenslotte geen toonzaal, maar een plek om te lachen, te werken en te ontspannen. Kies daarom voor originele meubelontwerpen in combinatie met prikkelende decoratieve objecten, en speel met groen. Door van waterplanten kamerplanten te maken, wordt niet alleen vrolijke verwarring gecreëerd, maar ook een helder rustpunt in glas, die doet denken aan sneeuw, ijs en hoge heldere luchten, die winter in Holland zo adembenemend maken.

Droomkamer
Kalme kleuren en warme materialen gaan in de woonsfeer Simplify samen met vormen die er als het ware om vragen aangeraakt te worden. Streelzachte wol, de ribbels van het object dart en de zwaar ogende, maar vederlichte schakelketting boven het bed vormen een zintuiglijk feestje voor de echte liefhebbers van design. De hoge stoel houdt het kunstobject visueel in evenwicht en het bed vraagt om wegkruipen en uitslapen, dankzij de vele luxe kussens en laagjes, die een heerlijk geborgen gevoel geven.

Fotografie Hotze Eisma. Productie Rianne Landstra. Tekst World of Words.

Locatie: DK Home Meerkerk. Houten vloer brllnt oak, 50 cm breed, geborsteld, geoxideerd en geolied, beige muur Scence Stuc, gestapeld object, onderdeel 2-persoons bed: www.dkhome.com. Studio Claudy Jongstra kleed van witte wol: www.tichelaar.nl. Stoel Storangen van Merten Cyren, fluwelen kussen in jade: www.studioerikgutter.nl. Doorgestikt linnen grijze en blauwe sprei, linnen laken, geknoopt, zwart grijs ruitje, kussens linnen groot, gestreept kussen linnen, mohair deken Moss, baby lama deken: alles van Cotton & Silk T 070-3451719. Wanddoek J.A.S. Hanging Kulit Kayus Black: www.oogenlust.com. Schakelketting van papier-maché van Mirjam Franken,T 06-24533260.

Baden als beleving
In de woonmodesfeer Simplify is het gevoel van mindfulness (opmerkzaam zijn, je bewust zijn van ervaringen) terug te vinden in dit zinnelijk gewelfde bad en het spel tussen licht en schaduw. Het volmaakte evenwicht tussen kleur, textuur en vorm laat aangenaam veel onuitgesproken, zodat iedereen deze serene oase op zijn of haar eigen manier kan ervaren.

Fotografie Hotze Eisma. Productie Rianne Landstra. Tekst World of Words. Locatie: DK Home Meerkerk. Gietvloer Eputan en oud Filippijns beeld in doorkijkje: www.dkhome.com. Bad no 2 van Tom Konings: www.polspotten.nl. Waterplanten van Intratuin. Lamp Switch: www.studioerikgutter.nl. Tapijt decolorized carpet van Carpets Reloaded: www.wva.nl.

Stoere stoelen
Creër ruimte en openheid door middel van kalme, rustige lijnen: het materiaalgebruik is in deze Simplify living al zo spannend, dat het geen aanvullende franje nodig heeft. De sterk bij elkaar afstekende stoelen zorgen voor een interessante invulling van de ruimte. Conversation pieces als het gestapelde kunstwerk in de vensterbank en de goudkleurige offerschaal geven het minimalistische uitgangspunt een persoonlijk en aards tintje zonder de rustige uitstraling te verstoren.

Fotografie Hotze Eisma. Productie Rianne Landstra. Tekst World of Words.

Locatie: DK Home Meerkerk. Vloer Touch Duet, gestapeld object van schalen in vensterbank, goudkleurige offerschaal: www.dkhome.com. Groene brok malachiet: www.oogenlust.com. Stoel Cross Check (gebaseerd op de appelkratjes waar de ontwerper vroeger mee speelde) van Frank Gehry, crisisstoel van grijs hout en Dom van der Laan vurenhouten bankje: www.tichelaar.nl. Gouden tafel Traccia van Meret Oppenheim: www.studioerikgutter.nl.

Strakke stolpen
Glad en transparant als ijs ademen deze beschermende stolpen winterse verstilling uit, die meteen teniet wordt gedaan door de prikkelende vormen en de expressieve waterplanten. Speel met glas in glas door een stolp over een karaf te plaatsen en zet verschillende vormen transparant glas bij elkaar: de rechte karaf steekt zo extra goed af tegen het scheve ovalen glaswerk.

Fotografie Hotze Eisma. Productie Rianne Landstra. Tekst World of Words. Locatie: DK Home Meerkerk. Waterkan, grote stolp, kleine stolp en mes: www.tichelaar.nl. Waterglas bokaal en waterkan van grijs rookglas: www.oogenlust.com. Waterplanten van Intratuin.

De visie van de topstylist
De productie van de Woonmodesfeer Simplify is, in opdracht van het Perscentrum Wonen, samengesteld door topstylist Rianne Landstra die sinds haar afzwaaien van de kunstacademie vrije interieur producties maakt voor onder andere Vogue Living, ELLE Decoration en ELLE Wonen. Daarnaast creëerde ze de styling van boeken van onder andere VT Wonen, meubelontwerper Piet Boon en ontwerper en interieurstylist Marcel Wolterinck. Voor particulieren leverde ze onder meer de inrichting van woningen van Piet Boon en modeontwerper Tommy Hilfiger.

Bron: Perscentrum wonen

In de interieurtrend Energy van het Perscentrum Wonen draait het allemaal om warmte: richt je dagelijkse woonomgeving in met dingen die warmte suggereren of ook daadwerkelijk uitstralen en het geeft je vanzelf nieuwe energie. Wat is er nu heerlijker op een gure winterdag, dan thuiskomen in een huis dat fungeert als een prettig warm nest.

Woontrends Energy

Fotografie Alexander van Berge. Productie & styling Marianne van Dodewaard.

Fauteuil Bohemian van Patricia Urquiola voor Moroso, tapijt van Edward van Vliet, los geweven plaid van Missoni en geruit kussen (in de stoel): www.covanderhorst.nl. Met rood lak beklede side table en kruk, daarop notitieboekjes en schemerlampje van Tom Dixon: www.frozenfountain.nl.

Kamerscherm van Charles en Ray Eames: www.vitra.com. Rood kussen (op voorgrond) en daarop de geruite stof Aspen, beide van Nobilis: www.wva.nl. Geslepen wijnglas: www.klevering.nl.

Warmte en comfort
Warmte en behaaglijkheid zitten hem in de materialen, de kleuren maar ook in de vormgeving van meubels en interieuraccessoires. In de Woonmodetrend Energy zijn veel designers gericht op een bijzondere mengeling van oude tradities en nieuwe vormen. Er zijn bijvoorbeeld weer veel meubels gecapitonneerd a la de klassieke Chesterfield banken en fauteuils. Dit is toegepast in leer en in zachte stoffen zoals velours. Patricia Urquiola ontwierp voor Moroso een serie bijzondere zitmeubels onder de titel Bohemian. Daarin combineert zij gecapitonneerd leer met zacht velours en langharige breisels voor kussens. Voeg daar een aantal verschillende handgemaakte ruige tapijten aan toe en de sfeer is compleet: behaaglijk, gezellig, comfortabel en ongedwongen. Het beeld dringt zich op van een excentriek Engels landhuis vol antiek, open haarden en een beetje slordige landlord in een dikke trui met een glas whisky in de hand en een hond aan zijn voeten (en dat allemaal binnen het kader van het hedendaags design).

Woontrends Energy

Fotografie Alexander van Berge. Productie & styling Marianne van Dodewaard. Eetkamerstoel Kekke van Piet Boon: www.pietboon.nl. Wollen stof met Schotse ruit, de Bedgebury Plaid van Ralph Lauren: www.wva.nl. Grof gebreide kabeltrui en tas uit imitatie bont van United Colors of Benetton. Lak pumps van Clarks: T 020-4197576. De achterwand is in twee richtingen geschilderd met de Shades - muurverf, Stuuk Rustiek van Histor. De touwlamp met 10 meter snoer is een nieuw ontwerp van Christien Meindertsma, op de achtergrond een krukje uit kurk van Jasper Morrison, tapijt uit 100% alpacawol, alledrie The Frozen Fountain: T 020-6229375. Rond salontafeltje Kaat van Piet Boon: www.covanderhorst.nl.

Design en tradities
De combinatie van eigentijdse vormgeving met klassieke ingrediënten is een aantrekkelijk uitgangspunt voor het warme en winterse Energy interieur. Karakteristieke materialen als Engelse tweeds, Schotse ruiten, grove breisels, Perzische tapijten en harig mohair zijn voortreffelijke sfeermakers. Voeg daar bij: gecapitonneerd leer a la Chesterfield, doorgestikt leer a la Chanel, terracotta, hout, kurk, touw, messing en warme kleuren bruin, oker, roest en rood en het wintergevoel is compleet. Kaarslicht en een knapperend haardvuur doen de rest. Voor iedereen die geen open haard bezit: er zijn talloze losse haarden en haardjes te koop die op speciale brandstof branden waarvoor geen schoorsteen nodig is. Romantisch in de vlammen staren is dus overal mogelijk: alleen het geluid moet je er bij denken.

Woontrends Energy

Fotografie Alexander van Berge. Productie & styling Marianne van Dodewaard. Tweepersoons tafeltje Choise: www.arco.nl. Kunststof stoeltje Vegetal, een nieuw ontwerp van de broers Bouroullec: Vitra Nederland T 020-5174444. Kunststof bollamp met koperglans van Tom Dixon, stalen kapstok van Ineke Hans, pottenbakkersservies in natuurlijke kleikleuren van Atelier NL, rode kan en beker uit de B-Set van Hella Jongerius, oranje mohair plaid: alles www.frozenfountain.nl. Tafelhaardje de Fireplace van Iikka Suppanen: Iittala T 0162-488188. Tapijt Patchwork Decolorized Carpet van Carpets Reloaded: Wilhelmine van Aerssen Agenturen T 020-6405060.

Keuken
Gezellig samen koken en eten is natuurlijk 4 jaargetijden lang heerlijk, maar bij het winter gevoel speelt de keuken een extra rol. Om in stijl te blijven, koken we in traditionele pannen van koper of gietijzer. We staan zorgvuldig te hakken en snijden om klassieke stoofpotten en maaltijdsoepen te creëren; Energy food. Terwijl al dit heerlijks eindeloos staat te sudderen op een laag pitje, is er tijd genoeg voor bijvoorbeeld een ouderwets spelletje Monopoly of een potje sjoelen in de enige echte designsjoelbak ter wereld, die van Piet Hein Eek.

Woontrends Energy

Fotografie Alexander van Berge. Productie & styling Marianne van Dodewaard. RVS kookeiland van Arclinea www.arclinea.it. Hoge bartafel Woody en kast Babel uit berken multiplex, ontwerpen van Studio Parade: Spectrum T 073-6911642. Oranje barkrukken van Atelier van Lieshout: www.vantellingen.nl. Koperen pannen van Mauviel, oranje geëmailleerde gietijzeren pan van Le Creuset, pollepels, spaan, garde, haken en vleeshamer: www.duikelman.nl. Terracotta waterkaraf en helemaal links de slowcooker van Royal VKB, fotolijstjes uit sloophout en oranje kinderbeker Domoor met twee oren: alles www.frozenfountain.nl. In de kast: oranje glaswerk van Pols Potten www.polspotten.nl. Oranje serviesgoed van Dibbern en op tafel dubbelwandige glazen van Bodum: &Klevering www.klevering.nl. Wit serviesgoed: Ikea 365. Op tafel leren onderborden van B-Home, zwarte borden met karpermotief van Driade en bamboe-bestek van Sabre: Mek T 020-6381265.

Bron: Perscentrum Wonen

Bij de woonmodetrend Metropolitan van het Perscentrum Wonen draait alles om luxe en comfort. Je voelt je rijk en gelukkig ongeacht of je in een enorme villa of in een klein appartement woont. Door je te omringen met mooie materialen, opvallende accessoires en rijke stoffen is het gevoel van behaaglijkheid en luxe voor iedereen haalbaar. In Nederland is Eric Kuster de expert op dit gebied. Wereldwijd maakt hij furore met zijn interieurontwerpen die zich kenmerken door de perfecte balans tussen klassiek en modern. Voor dit winterseizoen signaleert hij wit, grijs, leem en levertinten als belangrijke basiskleuren in het interieur. Metallic- en glanseffecten brengen de kamer tot leven. Grote decoraties in de vorm van kunst, beelden en boeken maken het geheel af.

Verborgen functionaliteit
Deze kamer is meer dan alleen een slaapplek. Het is een slaap-, bad- en lounge/tv kamer in één. Interieurdesigner Eric Kuster is een meester in een beperkte ruimte groots te doen laten lijken. Bij binnenkomst waan je je in een luxe suite van een vijfsterren hotel, voorzien van alle luxe en comfort. De badkamer is verstopt achter het hoofdeinde van het bed dat tot aan het plafond doorloopt en daardoor als ruimteverdeler dienst doet. De kamer is verdeeld in een slaap- en loungegedeelte. Doordat het slaapgedeelte op een verhoging staat ontstaat een ruimtelijk effect. Het lijken twee kamers in één open ruimte. Het kamerbrede wollen tapijt biedt optimaal comfort en zorgt voor een demping van geluid. De raambekleding bestaat uit horizontale houten jaloezieén en overgordijnen gemaakt van een glanzende satijnen stof gevoerd met een molton. Het warme kleurenpalet loopt van zwart, chocola en mokka tinten tot vergrijsd aubergine, lila en zalm. Met de accenten van goud, messing (terug van weggeweest) en koper ontstaan spannende glanseffecten die het zachte, comfortabele Metropolitan interieur oplichten.

In elk vertrek een badkamer

Hoe herken je luxe? In een échte chique villa valt één ding meteen op: elk vertrek heeft zijn eigen badkamer. Vooral in de grote steden waar elke vierkante meter telt, tref je in veel luxe appartementen piepkleine slaapvertrekken aan, maar mét een regendouche of stoomcabine en twee wasbakken. Het decoreren van een badkamer is een vak apart. De badkamer in het Metropolitan interieur van Eric Kuster blinkt uit in bijzondere materialen en details. Het natuurstenen blad met daarop de transparant glazen wasbak. Kleine moza ï ek stenen sieren de muren en de grote spiegels met zwarte lijst dragen bij aan de warme uitstraling van deze wasruimte. De kleuren van de badkamer lopen naadloos over in de slaapkamer waarin naturellen de boventoon voeren.

Metropolitan Luxury 
Hoe geef je een interieur internationale allure? In Nederland zijn maar weinig decorateurs en interieurontwerpers die dit in de vingers hebben. De meeste kenners slaan door in het gebruik van design of kiezen voor een experimentele inrichting die mooi is om naar te kijken maar niet om in te leven. Hoe creër je in een interieur de perfecte balans tussen klassiek en modern, glamour en gezelligheid, strak en comfortabel. Voor Eric Kuster, de meest stijlvolle interieurdesigner van Nederland, is dit een fluitje van een cent. Zijn eigen smaak komt overeen met een sfeer die het best omschreven wordt als Metropolitan Luxury. Denk aan een interieur waar alles op elkaar is afgestemd, tot en met het kleinste detail. Luxe en comfort vormen de basis. De oversized zitmeubelen zijn gestoffeerd in de nieuwste winterkleuren grijs, nikkel en lever. Opvallend is de combinatie van de zacht glanzende fluwelen meubelstof met de satijnen lendenkussens. Salon- en bijzettafels zijn op maat gemaakt en in hoogglans gespoten. Accessoires zoals sierkussens, kleden, opvallende schemerlampen, beelden, grote bloemdecoraties en wandvullende fotokunstwerken doen je minutenlang staren en rond kijken alvorens te gaan zitten. Voor mensen met een goedgevulde portemonnee is dit goedgevulde interieur een aanrader.

Klein slapen, grote luxe
In een kleine leefruimte kun je toch grote luxe creéren. Kies voor kwalitatieve materialen op en om het bed zoals bedtextiel van zacht satijnkatoen, sierkussens van zijde en een plaid van (nep)bont en een suéde rand met franjes. Op het nachtkastje een klassieke bureaulamp met een kap bekleed met één van de belangrijkste interieurkleuren voor deze winter vergrijsd paars. Door deze kleur subtiel te laten terugkomen in een sierkussen, een bloem of kunstwerk versterk je de eigentijdse sfeer. Aangezien er weinig ruimte rondom het bed is, wordt de muur groots benut door een fotokunstwerk op te hangen dat tot de verbeelding spreekt. Voor een speciale avond in het Metropolitan interieur wordt de fles champagne met stijl gedronken: de met echt bladgoud gemaakt champagne bekers maken het glamour gevoel compleet.

Wit in de winter
In deze zitkamer is de kleur wit royaal aanwezig. In contrast met zwart, greige, grijs en zilveraccenten ontstaat een tijdloze kleurencombinatie. Nieuw is het spelen met niet voor de hand liggende vormen. Het grillige onderstel van de sidetable verwacht je niet in dit interieur, zo ook niet een ronde bijzettafel met spijlen of het hoogglans gepolijste rvs onderstel van de wit leren fauteuils uit de nieuwe collectie van Eric Kuster. De decoraties zijn beeldbepalend voor de sfeer: grote boeken over kunst, fotografie, architectuur en mode, enorme schelpen als minisculptuur, fotokunst van beroemde sterren, niet één maar vier glazen lampen en vier zilveren vazen op een spiegelblok waarin de (nep)orchideeén niet meer onderdoen voor echte. Door de luxe raamdecoratie en het velours kleed is de intieme en warme Metropolitan sfeer compleet.

Bron: Perscentrum Wonen

Woonmodetrend Fashion Model kwam tot stand in samenwerking met magazine AvantGarde.

De nieuwe collecties van Dolce & Gabbana, Céline, Prada en Chanel zijn een bron van inspiratie voor het nieuwe interieur, dat teruggrijpt op de stijlvolle jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. De Amerikaanse hitserie Mad Men bijvoorbeeld, over een succesvol New Yorks reclamebureau in de vroege jaren zestig, is een goed voorbeeld van de overeenkomsten in stijl tussen mode en interieur. Het zet de trend voor het interieur én onze look. Centraal staan tijdloze schoonheid, kwaliteit en elegantie. Mode- en interieurcollecties ontmoeten en complementeren elkaar bij woonmodetrend Fashion Model.

Duko Bank van Piet Boon via www.pietboon.com. Zwarte mantel en zwarte pumps met zilveren applicatie van Miu Miu. Tulle rok is privé bezit.

Woontrend Fashion Model

Bank en kussens Duko en kussens van leer en stof van www.pietboon.com. Lamp, Tafelmodel Table Gun van Philip Starck/Flos en vacht op de vloer van Two Skin via www.studioerikgutter.nl. Gebreide deken in kabelsteek van www.boutiquedesfleurs.nl. Boek van Studio Job, privé bezit. Vergrootglas van Martin Margiela via www.polspotten.nl. Glazen Vaas is een ontwerp van www.normantrapman.nl.

Scandinavisch, met sterke contrasten
Door het hoge blondgehalte van blank houten meubelen en accessoires krijgt dit interieur een Scandinavische uitstraling. De fauteuil CH 445 van Deense ontwerper Hans J. Wegner - geroemd om zijn sterke ontwerpen in de jaren vijftig - is dan ook geheel op zijn plek in deze sfeer. Het Scandinavische gevoel wordt versterkt door het gebruik van grove natuurlijke materialen als breisels, wollen stoffen, bleek hout en touw in combinatie met verfijnde materialen als glanzend leer en zacht bont. Dit interieur is er een van sterke contrasten: grof versus verfijnd, glanzend versus mat, zwart versus wit en harig versus glad. Deze tegenstellingen maken Fashion Model spannend en dynamisch. Als interieurs konden verleiden…

Woontrend Fashion Model

Fauteuil CH 445 van Hans J. Wegner, Carl Hansen & Son via www.bulthauprotterdam.nl. Body met kant en zwart fluwelen pumps van Dolce&Gabbana. Armband van Chanel. Diadeem met pom poms van H&M.

Woontrend Fashion Model

Fauteuil CH445 van Hans J. Wegner, Carl Hansen & Son via www.bulthauprotterdam.nl. TV Brionvega is privé bezit. Vintage tafel van Knoll en kleed van Six Skin via www.studioerikgutter.nl. Servies Eco van Sissy Boy Homeland, www.sissy-boy.nl. Grijze schaal en kom gemaakt van Pulp van www.debbiewijskamp.com. Glazen fles met insekten van www.polspotten.nl. Kunstwerk van www.janmaartenvoskuil.nl.

Ingetogen elegantie
Zwart, wit en donkerblauw vormen bij woonmodetrend Fashion Model het elegante maar ingetogen basispalet, met kleuraccenten in camel en grijs. In tegenstelling tot de kleuren, zijn de must-haves voor dit interieur zeer uitgesproken. Zoals hoog gesloten jurken en rokken, hoeden en kostuums momenteel de modewereld regeren, zijn de metalen leeslamp, het ronde kleed, het bureau, de kapstok, de wandklok en kleine fauteuils op slanke poten de iconen bij woonsfeer Fashion Model. Alles is verpakt in een chique jaren vijftig jasje, uiteraard.

Woontrend Fashion Model

Kleed Dahlia van www.normann-copenhagen.com. Gebreide kabeljurk met ruffles van Prada. Zwarte lakriem van Hugo. Peeptoe met polkadot van Christian Louboutin.

Its a She!
Bij woonmodetrend Fashion Model kunnen we in relatie tot het interieur gerust over een haar spreken. Het is een vrouwelijke stijl maar dat zit hem niet in kleuren als roze, oranje en rood of tierlantijnen: juist eenvoudige vormen en kleuren en een strak interieur kenmerken deze woonsfeer. De vrouwelijkheid zit hem in geraffineerde details en een nauwkeurige afwerking. Alles klopt. De puntjes staan op de I. De sfeer is formeel maar schijn bedriegt: elk meubel- en kledingstuk heeft wel een sexy detail of verleidelijk accent; een knoop, rits, veter of stiksel is genoeg om uit te dagen. Het interieur is de verpersoonlijking van een elegante blondine: een stijlvol, sexy en verleidelijk interieur.

Woontrend Fashion Model

Modesty Bench van Nika Zupanc via www.designlabels.nl. Leren jurk van Gianfranco Ferre. Wollen hoed van Frans Molenaar. Zwart leren handschoenen van Hugo. Peeptoe met kant van Christian Louboutin.

Lounge Deluxe
Was bankhangen not done want lui en niet stijlvol? Nu mag het weer, mits uitgevoerd met de juiste klasse en het perfecte zitmeubilair, natuurlijk. Op de verfijnde Modesty Bench van Nika Zupanc kun je verantwoord en elegant luieren. De klassieke blok- en ruitpatronen mogen weer, op kleden, kussens, gordijnen en plaids. Kleed Dahlia van Normann-Copenhagen past zowel qua kleuren als dessin binnen dit modebeeld. Hoewel het om een nieuw ontwerp gaat, is het geabstraheerde bloempatroon een flashback naar de jaren vijftig, toen dergelijke dessins immens populair waren.

In combinatie met stoffen als wol, tweed en vilt en details met vlechtwerk, strikken, kant en borduursels zou het zomaar om het interieur van Coco Chanel kunnen gaan: modern, stijlvol en modisch met een vleugje romantiek. Door de toevoeging van (zwart) leer krijgt het geheel een pikant randje waar Don Drapers hart sneller van zou gaan kloppen. Niet voor niets vormde ook de hitserie Mad Men een inspiratiebron voor deze woonsfeer die, zoals de serie, elegant, strak en een tikje pikant is.

Woontrend Fashion Model

Alvar Aalto Armchair 400 van www.artek.fi. Zwarte wollen jas met leren volant kraag van Valentino. Body van Maidenform. Leren handschoenen met ruffels van Hugo. Peeptoe met kant van Christian Louboutin.

Woontrend Fashion Model

Alvar Alto Armchair 400 van www.artek.fi. Kleed Dahlia van www.normann-copenhagen.com. Rock Brown Marble Stool van Tom Dixon via www.studioerikgutter.nl. Leer/bontplaid als neckrol van Sia via www.boutiquedesfleurs.nl. Blauwe bal van Martin Margiela via www.polspotten.nl.

Woontrend Fashion Model

Retro-modern
Door de afgeronde vormen, mooie belijningen en het blonde hout doet deze woonmodetrend zowel Scandinavisch als een tikje retro aan. De Armchair 400 van Artek, een ontwerp uit 1936 van de Finse ontwerper Alvar Aalto, representeert beide met het typisch Scandinavische design, blonde hout, gestroomlijnde armleuningen en bekleding met bontvacht. De algehele look van Fashion Model is uiteindelijk een versmelding van diverse invloeden, vertaald naar 2010 en flink opgepoetst en gepolijst tot een topmodel-interieur.

Woontrend Fashion Model

Bankje SF05 Bess van www.e15.com. Bontjas van Sonia Rykiel. Taille broekje van Maidenform. Zwarte leren riem van Diesel. Leren handschoenen van Hugo.

Bron: Perscentrum Wonen

Fotografie: Hermanna Prinsen, Eric Elenbaas Agency (mode) en Hotze Eisma (interieur) Interieurproductie & -styling: Monique van der Reijden & Rianne Landstra.

Modeproductie & -styling: Roel Schagen, Eric Elenbaas Agency

Tekst: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen

Verkoopinformatie: www.woonmodetrends.nl

Met verdere dank aan Studio Ernstige Zaken, model Feline van Papparazzi Model Management en het Perscentrum Wonen.

Een rijke cultuurmix geeft woonmodetrend Culture Collector haar wereldse uitstraling. Oude volkskunst, antieke souvenirs en traditionele objecten zijn verzameld en bij elkaar gebracht binnen een knusse, klassieke kasteelsfeer. Donker hout, tapijten, huiden, plaids, kussens en kunstzinnige voorwerpen doen denken aan een kasteelbibliotheek, waar een grote fauteuil en een goed boek lonken bij het haardvuur. Een mix van warme kleuren als aubergine, bordeauxrood, mosgroen, chocoladebruin, cognac en oudroze domineert, net als imitatie-bont, tweeds, kelims en borduursels. In veelkleurig textiel en behang komt de schat aan diverse culturen tot uiting, met traditionele en klassieke patronen als de Schotse ruit, paisley dessins en folkloristische tekeningen uit de Oriënt en Oost-Europa. Gecombineerd met het comfort van hedendaags luxe meubilair als de relaxfauteuil is Culture Collector een wereldse woonmodetrend om in te overwinteren.

Kelimbankje van www.rawmaterials.nl. Boekenmolen van www.elephantandcastle.nl met daarin een porseleinen beeldje van Deense Dog van John Brand Oriëntal Art, Den Haag. Schemerlamp van kristal en handgeborduurd beige kussen van www.vaughandesigns.com via Wilhelmine van Aerssen Agenturen, www.wva.nl. Lampenkap en kussen op de voorgrond van www.dols-co.nl. Rood kussen op verzoek gemaakt door www.collectievanschijndel.nl. Schilderij van Ivan Theys. Zwarte tabouret Cesar van Minotti en antieke boeken via www.leenaars.com. Espressokop en schotel van Lègle - Sous le Soleil van www.fleurdelys.nl. Behang Tartan van Vivienne Westwood voor Cole&Son via www.bartbrugman.com. Rendiervacht van www.ebru.nl.

Woontrend Culture Collector

Bijzettafeltje met gevlochten leren bovenkant, de Teseo van Promemoria via www.leenaars.com. Geruite mohair plaids van Sissy-Boy Homeland en uni mohair plaid, beiden via Cotton&Silk te Den Haag. Bovenop de stapel stoffen een stofstaal met paisley dessin van De Le Cuona, links een porseleinen vaas met deksel, beide via www.dols-co.nl. Rechts een rol van de stof Pamirs uit de collectie van www.zoffany.com. Liggend een Chinese cloisonnée vaas van John Brand Oriental Art. Vintage wintersportfoto in lijst via Imagerie, Den Haag. Behang Castlehead Paisley van Ralph Lauren via Wilhelmine van Aerssen Agenturen, www.wva.nl

Traditie met een twist
Traditionele elementen en ambachtelijk vervaardigde voorwerpen zoals Schotse ruiten, kelims en een Chinese cloisonnée vaas zijn bij Culture Collector vertaald naar het heden: proporties zijn groter en kleuren zijn frisser. Moderne kunst en strak vormgegeven vazen, bijzettafels en tafellampen tonen eveneens deze vertaalslag. Het is het domein van een hedendaagse ontwikkelde wereldreiziger en -verzamelaar, met oog en gevoel voor kunst, cultuur en tradities.

Woontrend Culture Collector

Stoel uit hertengeweien van Max van Leeuwen Antiek. Behang Castlehead Paisley van Ralph Lauren. Tafeltje Portobello en schemerlamp Twig beide van www.vaughandesigns.com. Kussen met bontrand door www.collectievanschijndel.nl, uit de wollen ruit Aspen van Nobilis. Op de vloer een kussen uit de stof Montana van Nobilis, zeer fijn geknoopt zijden carpet van Golran en schilderij op de achtergrond, alles via Wilhelmine van Aerssen Agenturen, www.wva.nl. Over de rugleuning de stof Orissan van www.zoffany.com. Geruit carpet van Sissy-Boy Homeland. Kandelaar van Villeroy&Boch en kristallen bakje van Kosta Boda via www.ninabervaneyben.nl. Voetenbankje van www.dols-co.nl.

Knusse kasteelsfeer
Objecten uit brons, zilver en kristal met een randje goud, unieke souvenirs, antieke boeken, vintage fotos, jachttrofeëen, (imitatie)bont en schilderijen creëeren die typisch klassieke kasteelsfeer en -stijl. Gedurfde combinaties in zowel kleuren en patronen als meubilair en accessoires zorgen samen voor een rijk en ogenschijnlijk ontwikkeld interieur, dat robuust en krachtig is door stevige vormen en texturen en tegelijkertijd warm en zacht door de combinatie van kleuren, textiel en dessins. Ook verlichting - het zachte, plaatselijke licht van schemer- en bureaulampen - zorgt voor verzachting en romantiek en speelt een belangrijke rol. Net als het bureau of de secretaire, die als geen ander het klassieke, ontwikkelde gevoel van dit interieur benadrukken.

Woontrend Culture Collector

Bureau Theo en stoeltje Bilou Bilou, beide van www.promemoria.com. Frans mannenportret, gesigneerd K. Robert en gedateerd 1829 via www.leenaars.com. Schemerlamp excl. kap van Edith Asselbergs. Kristallen vaas uit de jaren dertig en bronzen beeldje van tijger John Brand Oriental Art. Ovaal goud geglazuurd schaaltje van Dibbern, vierkant schaaltje met Medusa van Versace, kaars in zwart met goud porseleinen potje van LObjet en gouden espresso kop

en schotel van Sieger, alles van www.m-e-k.nl. Bronzen beeldje van herdershond en shawl met cachemir motief van Rive Gauche. Vintage ijsemmer in ananas-vorm, uit gegoten messing via www.empelcollections.com. Gebreid jasje met bont garnering van LAltra Moda via www.rabermode.nl. Handtas met krokoprint van Studio Riccamente via 13 Paleis dameskleding, Amsterdam. Carpet Shiny de Luxe van www.ebru.nl. Behang Soho Stripe van Cole&Son via www.bartbrugman.com.

Woontrend Culture Collector

Vaas Nova & Nova uit een gelimiteerde serie van Orrefors via www.ninabervaneyben.nl. Tabouret Cesar van Minotti via www.leenaars.com. Behang Tartan van Vivienne Westwood voor Cole&Son via www.bartbrugman.com

Cocon van cultuur
In het slaapvertrek is het kleurenpalet meer ingetogen klassiek maar warm, met cognac, crème, taupe en wit. Het knusse gevoel wordt benadrukt door een overdaad aan textiel: van kussens en plaids tot vachten en voiles. Met antieke accessoires en souvenirs als albasten beelden, flesjes van glas en kristal en sierraden van rozenkwarts of edelstenen, krijgt ook deze ruimte een wereldse uitstraling. Zilver, brons en kristal brengen luxe en verfijning. Creëer een cocon van cultuur, een weldadige atmosfeer om in weg te duiken tijdens gure winterdagen en -nachten. "Oost West, thuis best" want alle windstreken ontmoeten elkaar binnenshuis, bij woonmodetrend Culture Collector.

Woontrend Culture Collector

Met linnen bekleed bed van www.promemoria.com. Wit albasten leeuw uit 19e eeuw van www.leenaars.com. Ronde tafel van Maxalto via www.covanderhorst.nl. Schemerlampvoet en handgemaakte lampenkap, kleinste kussentjes uit geborduurd linnen van www.vaughandesigns.com via Wilhelmine van Aerssen Agenturen, www.wva.nl. Verzilverd klokje Guilloché van Christofle en kristallen wijnglas Trianon van St Louis via www.fleurdelys.nl. Kristallen ornament van www.empelcollections.com. Collier uit rozenkwarts met zilveren slot van Amsterdams Keur. Op het bed, achterste kussens met slopen Contour en Contour dekbedovertek, beige sierkussens Noon, sierkussens Frozen en in ruitmotief doorgestikte bed-end sprei Noon Diamond Pad van www.mrsme.com. Stof Azara met geborduurd motief van www.harlequin.nl. Kleed van vier rendiervachten www.ebru.nl. Verzilverd dienblad van www.tempelkroonluchters.com. Kop en schotel en bordje Versace via www.m-e-k.nl. Stof Edelweiss, wollen jacquard met voile van Etamine via www.zimmer-rohde.com.

Woonmodetrend Culture Collector kwam tot stand in samenwerking met magazine More Than Classic.

Fotografie: Dennis Brandsma

Styling en productie: Marianne van Dodewaard en Hugo Kosters

Tekst: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen

Verkoopinformatie: www.woonmodetrends.nl

Met verdere dank aan Leenaars Antiek & Interieur, Bloemenbureau Holland, Dobbe Flowers en het Perscentrum Wonen.

Het klassieke interieur krijgt deze zomer een bijzonder kleurrijke en extra stijlvolle uitstraling. Diverse interieurstijlen uit het verleden komen op een opmerkelijke manier tot leven in inspirerende eigentijdse vertalingen met nieuwe materialen, gedurfd kleurgebruik en soms ook totaal nieuwe proporties, in de nieuwe Woonmode Stijl.

Nieuwe proportionering is een opvallende tendens in het hedendaagse klassieke interieur. Een mooi voorbeeld is het hyper romantische behang van Jacob Schlaepfer met enorm uitvergoot bloemendessin op een zachte, bijna onzichtbare ondergrond van matte vliesstof. Een unieke toevoeging met een moderne twist. Gedurfd, dat wel, maar vooral ook zeer elegant en stijlvol. Meubelvormen uit de jaren twintig tot veertig zijn opvallend aanwezig maar dan wel gezien door de ogen van nu. Ze zijn bijvoorbeeld bekleed met een luxe stof, met een eigentijds en nieuw karakter.

Koninklijke fauteuil Greenwich van Ascension Latorre, bekleed met stof LX227 van Elitis via Loggere Wilpower, T 035-6565200. Weimaraner Quapa met halsband Woven Glamour van Dogs Department 4bij Vovnjau, T 020-7720825. Behang Blondel van Jacob Schlaepfer via Agentuur 99, T 020-4198594. Links twee tafeltjes uit messing, het midden bekleed met vissenleer via Wolterinck, T 035-5383909. Imitatie bamboekoraal via A.A.Knoop Antiek, T 06-52405190. Ecru craquelé vaas PTMD, T 016-5517000. Imitatie papavers via Dobbe Flowers. Grote turquoise vaas via Menno Kroon, T 020-6791950. Kussens Van Schijndel, T 020-4977702, www.collectievanschijndel.nl. Tapijt Lambskin Sheer Wool Carpet van EBRU, T 0412-643134.

Interieurtrend Stijl

Stoffen van Designers Guild via Wilhelmine van Aerssen Agenturen, T 020-6405060, www.wva.nl: ecru zijde met rozendessin Capucheen; turquoise stof met goud Oriel uit de Royal Collection; roze stof met floraal dessin Farnese; embrasse met kwast Cordoni tie-back. Groen kussen Collectie Van Schijndel, T 020-4977702, www.collectievanschijndel.nl. Fauteuil Flint van Maries Corner, bekleed met witte lakstof LZ 322 van Elitis via Loggere Wilpower, T 035-6565200. Tabouret dienblad eind 18e eeuw via Evert Zandvliet Antiquiteiten, T 06-12678989. Kop en schotel uit de serie Lipari van Bernardaud via Fleur de Lys, T 020-6221737. Colliers bamboekoraal via A.A.Knoop Antiek, T 06-52405190. Blauw opaline glazen vaasje via Menno Kroon, T 020-6791950. Vintage broche via Droomfabriek, T 06-23205819. Klassiek is oud, vintage & antiek

Stijlen worden binnen deze Woonmode zonder problemen door elkaar gebruikt. Juist een bonte mix van nieuw en oud, vintage en antiek geven het klassieke interieur een extra dimensie. Eigentijdse materialen zoals hoogglans kunststoffen voor de bekleding van wanden of meubels, zorgen voor een uitgesproken accent. Er zijn prachtige combinaties te maken van glanzende materialen met heel matte oppervlakken of nadrukkelijke structuren, zoals bijvoorbeeld van ruwe zijde, linnen, fijne kurkstructuren, leder of edele houtsoorten. Zelfs de structuur van kortharig bont is vertaald in eigentijds behang en bekledingsmateriaal. Voeg daarbij de onuitputtelijke schatkist aan rijke interieurstoffen, van de vele gerenommeerde stoffenhuizen, en het woord verleiding schiet mijlenver te kort. Het klassieke interieur vertegenwoordigt een arsenaal aan mogelijkheden, waarbij vele iconische schoonheden altijd hun waarde en actualiteit behouden.

Interieurtrend Stijl

Fauteuil Flint bekleed met lakstof LZ322 van Elitis; poef Table Cube bekleed met lakstof Xenium; beide van Maries Corner via Loggere Wilpower, T 035-6565200. Behang met tulpenmotief Early Tulips en kussentje uit grijsblauwe cretonne met rozendessin van Weybridge. Behang en stof zijn oude bestsellers uit het archief van Sanderson die nu opnieuw worden uitgebracht, T 06-53493696. Het voorste kussentje Milady Poudré via Bart Brugman, T 020-4535288. Verzilverd dienblad 2e helft 19e eeuw en schaaltje met deksel via Evert Zandvliet Antiquiteiten, T 06-12678989. Theepot Aureus van Villeroy & Boch en theekopjes (uit het archief van) Wedgewood, lila en groen glas van Sieger voor Theresienthal; alles via M-E-K, T 020-6381265. Klein roze glas Tommy van Saint Louis via Fleur de Lys, T 020-6221737.

Interieurtrend Stijl

Tafeltje Traccia, een ontwerp van Meret Oppenheim uit 1939 via M-E-K, T 020-6381265. Schemerlamp Glass Blob Lamp van Porta Romana via Duran Lighting&Interiors, T 0573-401721. Vintage parelbroche via Droomfabriek, T 06-23205819. Wit porseleinen vaasje via Menno Kroon, T 020-6791950. Glazen schaal en fles uit gerecycled glas via Arteaux, T 043-3261306. Koraal, Baxter collectie via Two B Interiors, T 035-5389050. Kamerscherm bespannen met de stof Calypso van Manuel Canovas via Mischa de Vries, T 070-3693255.

Interieurtrend Stijl

Fauteuil Andrew van Ascension Latorre; kroonluchter Venice van Ascension Latorre; gordijnstof TV530 van Elitis; behang Icones VP651 van Elitis: alles via Loggere Wilpower, T 035-6565200. Voor het raam: voile gordijn met los hangende bloemblaadjes Orchidea van Ulf Moritz voor Sahco via Sahco Nederland, T 020-6895000. Bronzen paardenhoofd via Prinsheerlijk Antiek, T 020-6386623. Ananas tafeltje uit de jaren zestig, messing met bronsfinish via Empel Collections, T 071-5232395. Roze vaas met goud Jackie van Kosta Boda via Ninaber van Eyben, T 070-3655321. Verzilverd kannetje Old Sheffield via Evert Zandvliet Antiquiteiten, T 06-12678989. Oranje jampotje Melon uit de serie Sous le Soleil van Lègle via Fleur de Lys, T 020-6221737. Wijnglas uit geslepen kristal van John Rocha voor Waterford via M-E-K, T 020-6381265. Hoog paars vaasje PTMD, T 016-5517000. Ranonkels in grote heldere Murano vaas met leeuwenkoppen via Menno Kroon, T 020-6791950. In de stoel: gestreept kussen Cietti van Designers Guild via Wilhelmine van Aerssen Agenturen, T 020-6405060, www.wva.nl. Roze kussen met golvend groen sierband en op de voorgrond leverkleurig en kobaltblauw kussen Collectie Van Schijndel, T 020-4977702, www.collectievanschijndel.nl.Tabouret dienblad eind 18e eeuw via Evert Zandvliet Antiquiteiten, T 06-12678989. Oranje kop en schotel uit de serie Sous le Soleil van Lègle via Fleur de Lys, T 020-6221737. Glans & gifgroen

Het accent voor dit seizoen ligt bij deze Woonmode vooral op een heldere, kleurrrijke en luxe sfeer. Met veel wit, beige en greige, geflankeerd door pittige tinten als roze en shocking pink, aqua, turquoise, limegroen, gifgroen, celadon, citroengeel en grijsblauw. Glanzende materialen creëren de rijke sfeer, net als de vele borduursels op interieurstoffen, accenten in zilver en goud, de schittering van helder kristal en diepgekleurd glas. Uiteraard mogen juist in een klassieke inrichting de persoonlijke accenten niet ontbreken, zoals verzamelingen van unieke antiquiteiten, stijlvolle souvenirs van over de hele wereld en andere objets dart met een opvallend karakter. S

Interieurtrend Stijl

Toilettafel Beauty van Porada, volledig bekleed met spiegelglas via Co van der Horst, T 020-6412505. Gordijn van stof Parade van Lelièvre via Bart Brugman, T 020-4535288. Op de tafel van links naar rechts: schaaltje uit zilverglas via Menno Kroon, T 020-6791950. Gouden armband met lila steen van Bibi van der Velden, T 020-6269095. Vintage handtasje, goudkleurige armband met parels, collier met roze kralen, blauwe oorclips Lacroix, parelsnoer en kunststof armband met goudkleurig slot: alles via Droomfabriek, T 06-23205819. Achter het tasje: licht roze craquelé fles PTMD, T 016-5517000. Hoge vaas uit licht groen kunststof en blauw opaline wijnglas op voet via Menno Kroon, T 020-6791950. Schelp op verzilverde standaard en schemerlamp met koraal op vernikkelde voet via Empel Collections, T 071-5232395. Geslepen karaf met zilveren hals circa 1930 via Wolterinck, T 035-5383909. Parfumlampje Louis XII van Lampe Berger via Ninaber van Eyben, T 070-3655321. Moccakop en schotel Anno en suikerpotje uit de serie Frivole van Bernardaud via Fleur de Lys, T 020-6221737. Fauteuil Plaza van Michael Reeves, bekleed met Kediri Silk van Osborne&Little, embrasse met kwast Cordoni tie-back van Designers Guild: beide via Wilhelmine van Aerssen Agenturen, T 020-6405060, www.wva.nl. Tapijt Elegance Basket via EBRU, T 0412-643134. Behang Big Croco van Elitis via Loggere Wilpower, T 035-6565200.

Interieurtrend Stijl

Fauteuil Toscana bekleed met een nieuw lakmateriaal de Unito van Dedar via Dièz, T 043-3214970. Kussens: collectie Van Schijndel, T 020-4977702, www.collectievanschijndel.nl. Ronde tafel Tukono uit olijf hout van Maries Corner en gordijnen uit de stof Galatee van Verel de Belval, beide via Loggere Wilpower, T 035-6565200. Op de tafel: schemerlamp op sculptuur uit de jaren veertig en schelp op groene standaard via Empel Collections, T 071-5232395. Vergulde tors uit de Baxter collectie via Two B Interiors, T 035-5389050. Obelisk uit roze marmer via John Brand, T 06-54348198. Oranje gemberpot, 19e eeuw China via Wolterinck, T 035-5383909.Empire schildpad theekistje periode 1840, en struisvogelei op houten voet bij Van Nie Antiquairs, T 020-6261594. Japans bronzen olifant bij Kunsthandel Degenaar, T 020-6270933. Kristallen vaas (met bloemen) Move van Orrefors via Ninaber van Eyben, T 070-3655321. Kristallen tumbler glas Abysse van Baccarat via M-E-K, T 020-6381265. Inktpot, 19e eeuw via Odette Welvaars, T 020-6624062. Bruin spiraalvormig vaasje PTMD, T 016-5517000. Behang Pordon van Designers Guild via Wilhelmine van Aerssen Agenturen, T 020-6405060, www.wva.nl. Op de vloer een koeienhuid met zebraprint via EBRU, T 0412-643134. Glasobject uit gerecycled glas in de vorm van een hand via Arteaux, T 043-3261306.

Fotografie: Dennis Brandsma

Productie en styling: Marianne van Dodewaard en Hugo Kosters, assistentie Jolanda Boere

Locatie: Loggere Wilpower, Landhuis Gooilust

Verkoopinformatie: www.woonmodetrends.nl

Met verdere dank aan: Bloemenbureau Holland (Dobbe Flowers, Aalsmeer) en Perscentrum Wonen

Het leven op het platteland, vooral de romantiek daarvan, is een geliefde inspiratiebron voor ontwerpers. De nostalgie van het boerenbestaan van weleer, met de eenvoudige schoonheid en authenticiteit die daarbij hoort, is niet alleen terug te vinden in de zomercollectie van couturehuis Chanel. We zien het ook terug in het interieur: in meubels, materialen, accessoires en stoffen. Dit alles wordt gepresenteerd in de nieuwe woonmodetrend Stro, van het Perscentrum Wonen.

Kruiwagen als kunstobject
De herontdekte landelijkheid vertoont vaak een kwinkslag die ons op een nieuwe manier naar oude, bekende zaken doet kijken. Typerende voorwerpen waaronder gereedschap zoals de spade, hooivork, kruiwagen en emmer komen in nieuwe gedaantes terug. Bijvoorbeeld als sierobject, als kapstok, als meubel of als nieuwe mengvorm van verschillende functies. Zo is de Wheelbench van Rogier Martens een mooi en functioneel huwelijk tussen een kruiwagen en een tuinbank. Ouderwetse stoffen en dessins, ongelakt blank hout en sober serviesgoed: het draagt allemaal bij aan een landelijke sfeer. Een sfeer die naadloos aansluit bij onze groeiende behoefte om dichterbij de natuur te leven. We willen weer weten waar eieren en melk vandaan komen, hoe kaas en worst worden gemaakt. Deze interesse heeft Moooi Gallery op een ludieke manier vertaalt in een onvervalst stuk Hollandse designkaas. Culinaire tv-programmas gaan zelfs zo ver dat we de hele levensgeschiedenis van een varken kunnen volgen, tot de uiteindelijke speklapjes en zure zult die daaruit voortkomen. Stedelingen beginnen een moestuintje op het balkon en vergeten groenten waren nog nooit zo populair. Kortom, het boerenleven staat in het glorieuze middelpunt van de eigentijdse belangstelling.

Een mooi huwelijk tussen een kruiwagen en een tuinbank: de Wheelbench van Rogier Martens, www.weltevree.info There are no ugly women, only lazy ones, een gevleugelde uitspraak van Helena Rubinstein, in kruissteek geborduurd op het kussen van The Frozen Fountain, www.frozenfountain.nl Het rode tafeltje is van Dominique Mathieu voor Zanotta en de rode schaal Red Revisited is van Bas Warmoeskerken voor Droog, beide via The Frozen Fountain, www.frozenfountain.nl Rood-wit geruit kussen van Sissy-Boy Homeland, www.sissy-boy.nl Blank eikenhouten kruk van Eero Aarnio voor Artek via Nordic New, www.nordicnew.com Bijna uitgestorven weef- en knooptechnieken met wilgenhout zijn gecombineerd met kunststof voor deze schaal van Scholten&Baijings via Thomas Eyck, www.thomaseyck.nl Gordijnstof met opengewerkt kantmotief, de Etrus van Creation Baumann via Agentuur 99, www.agentuur99.nl Zijden geraniums via Bakker Hillegom, www.bakker-hillegom.nl

Woonmodetrend stro

Klassiek Hollands hoekstoeltje van Merkelbach in muisgrijs, www.merkelbach.nl Gebreide keukendoek met traditionele ruit van Knit-tet, ontwerp Liset van der Scheer en aan de kapstok een zijden sjaal met het Farm motief van Studio Job: alles uit de Tichelaar flagship store, www.tichelaar.nl Gevlochten touwmand en kunststof tapijttegels van The Frozen Fountain, www.frozenfountain.nl Kapstok van DR Wonen, T: 020-489.28.08. Jurk van Twin-Set, www.twin-set.it Suède klompen van Scholl, www.schollshoes.com

Boerenbont en riet
Naast ons dagelijks voedsel, gaat deze belangstelling vooral uit naar de stylistische rijkdom van dit boerenleven. De geschiedenis van onze eigen regio speelt daarbij een grote rol maar ook de vaderlandse folklore en de folklore van de omringende landen. In de wereld van het interieurdesign resulteert deze tendens in een herwaardering van soberheid en van (bijna) vergeten tradities. Dick van Hoff liet zich inspireren door de vorm van de ouderwetse schouwklok en ontwierp een gestileerd model van steengoed, met eikenhouten inzet. Folklore en boerse soberheid vertalen zich bij woonmodetrend Stro concreet, in sobere materialen als blank hout, vlechtwerk van riet en touw, terracotta aardewerk en vilt. Ook lieflijk kantwerk, borduursels, breiwerk, klassieke dessins zoals boerenbont en ruiten en kleurrijke stoffen met een folkloristisch karakter zien we terug bij woonmodetrend Stro. Zoals het klassiek Hollandse, muisgrijze hoekstoeltje van Merkelback met gevlochten zitting en de geruite kussens van Sissy-Boy Homeland.

Woonmodetrend stro

De stoelen uit rood-wit geruit plaatmateriaal zijn een ontwerp van Geke Lensink, www.gekelensink.nl Als tafelkleed geborduurde stof Roslyn van Zoffany, www.zoffany.com Op tafel een platte schaal, stapelschaaltjes en bekertje van mat groene en blauwe kunststof van The Frozen Fountain, www.frozenfountain.nl Mondgeblazen glazen kan, ontworpen door Scholten&Baijings voor Thomas Eyck, www.thomaseyck.nl Hoge glazen vaas via Tichelaar flagship store, www.tichelaar.nl Blauwe smalle vaas van aardewerk, ontwerp van Jeanine Keizer via The Frozen Fountain, www.frozenfountain.nl Tweedehands theepot en vaas uit de Kringloopwinkel. Gordijn uit de gestreepte taftzijdecollectie Tai Mahal van Jim Thompson, collectie Bart Brugman, www.bartbrugman.nl Rood-wit geruit overhemd van Levis, www.levis.com

Woonmodetrend Stro

Traditionele stalen terrastafel en bijpassend stoeltje Bisto van Fermob via Dacks, www.dacks.nl Geruite gordijnstof met borduursel Angelica van Jane Churchill via Mischa de Vries, www.mischadevries.nl De klok uit porselein en hout, ontworpen door Dick van Hoff en uit het B-set servies van Hella Jongerius een porseleinen kruik, beker en schaaltjes, alles uit de collectie Tichelaar, www.tichelaar.nl Glazen karaf met drinkglas als stop, ontwerp van Aldo Bakker via Thomas Eyck, www.thomaseyck.nl

Designfolklore
Studio Job was enkele jaren geleden de eerste om het boerenleven op indrukwekkende wijze onder de aandacht te brengen. In de design-serie Farm werden tal van boeren iconen zoals de zinken emmer, de spade en riek, de olielamp en het melkkrukje vereeuwigd tot (museum)objecten uit massief brons. Het uiteindelijke ontwerp bij dit project toonde het boerenleven van zowel vroeger als nu, samengesmolten tot een bonte vrolijke wereld: designfolklore anno nu. Een voorbeeld is de bronzen pollepel van Studio Job.

Woonmodetrend Stro

Traditioneel handbeschilderd Hindelooper tafeltje; zwarte Laser Chair van Ineke Hans en grijs bordje uit de B-set van Hella Jongerius, alles uit de Tichelaar flagship store, www.tichelaar.nl Stof met folkloristische applicaties Orissan van Zoffany, www.zoffany.com Geruite keukendoek van Sissy-Boy Homeland, www.sissy-boy.nl Zwart-wit theeservies van Pols Potten, www.polspotten.nl Een onvervalst stuk Hollandse designkaas uit de Moooi Gallery, www.moooi-gallery.com

Woonmodetrend stro

Pan van Jan Hoekstra voor Royal VKB via Nordic New, www.nordicnew.com Bronzen lepel van Studio Job via Tichelaar flagship store, www.tichelaar.nl Gestreepte keukendoek van Sissy-Boy Homeland, www.sissy-boy.nl Gestreepte stof met geborduurd bloemmotief Calcott van Colefax & Fowler via Mischa de Vries, www.mischadevries.nl

Fotografie: Went&Navarro

Productie en styling: Marianne van Dodewaard

Assistentie: Nora Schrader

Verkoopinformatie: www.woonmodetrends.nl

Met verdere dank aan: en Perscentrum Wonen

Eco design. Recycling. Milieuvriendelijke materialen. Eerlijke ontwerpen. Authentieke ambachten. Zowel ontwerpers als (meubel)bedrijven dragen duurzaam design hoog in het vaandel. De invloed ervan op ons interieur is even intrigerend als inspirerend. In de basis van Woonmode Safari vinden we stevige aardekleuren, met name stoer zwart en donkerbruin, verrijkt met accenten in levendig geel, exotisch groen en vooral heel veel blauwtinten. Hout heeft de hoofdrol, veelal onbehandeld en hergebruikt, naast andere natuurlijke materialen met een duidelijke signatuur. Gevlochten meubelen en accessoires zijn open en luchtig. Behang en stoffen met grote, natuurlijke dessins creëren binnen de vier eigen muren een landelijke buitenkamer. Woonmode Safari is groen, eco en fair maar wél met de nodige swung en flair.

Social design
Een belangrijk nieuw thema is transparantie. Gevlochten meubelen zijn gemaakt van gekleurd kunststof of rubber(!). Zo kunnen de handgemaakte stoelen, fauteuils en poefs uit de MAfrique collectie van Moroso zowel binnen als buiten gebruikt worden. Open traliewerk zoals dat van vogelkooien, zien we ook terug in de kappen van schemerlampen, half open scheidingswanden en accessoires zoals manden, kandelaars en fruitschalen. De bekende ontwerper Piet Hein Eek ontwierp voor de vijftigste verjaardag van Fair Trade Original enkele manden en schalen, samen met houtbewerkers uit Vietnam. Deze zijn opgebouwd uit dunne latjes resthout die aan elkaar zijn geregen. The best of both worlds: een mooi ontworpen product, fairtrade gemaakt met bijzondere, ambachtelijke technieken. En voor een prijs die lager ligt dan gewoonlijk voor design producten gevraagd wordt, aldus Eek. Een mooi voorbeeld van social design, waarbij oude handwerktechnieken door lokale ambachtsmensen het verschil maken. De MAfrique collectie van Moroso is handgeweven door Senegalese vrouwen in Dakar. Ook de toegepaste interieurstoffen doen dankzij hun grote (blad)motieven aan Afrika denken. Tip: Maak in een soortgelijke lap stof boven en onder een tunnel, schuif er bamboe stokken doorheen en hang de lap stof op als afscheiding, aan de deurpost of als raam- of wanddecoratie. Heel simpel, heel stoer.

Interieurtrend Safari

Lig stoel Bayekou, Moroso via Luirink agenturen, 0252-622722. Poef Touti, Moroso via Luirink agenturen, 0252-622722. Houten schaal en houten mand, Fair Trade Orginal ontworpen door Piet Hein Eek, www.fairtrade.nl. Spijkerpoef Hassock, Colorique, www.colorique.com. Kussen, poef met gezicht en schaal met lepel, s Zomers Bloemen Rotterdam, www.zomersbloemen.nl. Stof collectie Amore di Color, Eijffinger, www.eijfinger.com. Lamp Secto 4210, van Secto Design via Tunnelma Design, www.tunnelmadesign.nl.

Veelzijdig vlechtwerk
Meubelfabrikanten zullen de komende jaren veel duurzame of hergebruikte materialen toepassen. Een opmerkelijk nieuw materiaal in dit opzicht is gerecycled rubber. Zo heeft de Sweet collectie van de Italiaanse trendsetter Gervasoni een heerlijke fauteuil en hanglamp van geweven slierten rubber. Ook leuk is het gebreide poefje uit deze collectie, compleet mét col, hier te zien in de trendkleur blauw. Een Safari interieur staat of valt met minimaal één druk dessin; bijvoorbeeld een meubel- of gordijnstof, patchwork sierkussens of zoals hier, een lage muur met een gedetailleerd dessinbehang (Eijffinger). Tribal accessoires maken het geheel in stijl af. Bekend zijn de Afrikaanse maskers en bolvormige vazen, hier met een jas van gekleurde kralen. Ook schedeltjes en huiden van dieren horen thuis in de Safari Woonmode. De deels open Totem-kast van Pastoe is een ideale pronkkast voor accessoires die gezien mogen worden: objecten met een verhaal.

Interieurtrend Safari

Fautaeuil Sweet 27,Gervasoni; Poef Sweet 40, Gervasoni en Hanglamp Sweet 96, Gervasoni viaByotten Agenturen, www.barnney.nl. Behang collectie Amore di Colore, Eijffinger, www.eijffinger.com. Kast Totem, Pastoe, www.pastoe.com. Shekere in kast, Maracazz percusion with art, www.maracazz.nl. Mand, Fair Trade Orginal ontworpen door Piet Hein Eek, www.fairtrade.nl. Rubberen bloempot, Fabricati Rotterdam, www.fabricati.nl. Kussen in stoel, s Zomers Bloemen Rotterdam, www.zomersbloemen.nl. Maskers privé bezit.

Interieurtrend Safari

Hout Kleed Penrose Round, Penrose Wooden flooring, www.penrose.de. Fauteuil Binta, Moroso via Luirink agenturen, 0252-622722. Geel bijzettafletje,Cappelini via Animaux, www.cristianouwens.nl. Kopje, kookpunt, www.kookpunt.nl. Djembe, Maracazz percusion with art, www.maraczz.nl. Houten bijzettafel, s Zomers Bloemen Rotterdam, www.zomersbloemen.nl. Lamp Space Walker junior, Dark, www.dark.be. Skelet hoofd, MD by Michiel Drijver, www.md.nu. Room divider Struktur, Zeitraum via Eye for Design , www.eye4design.eu. Kunst Herring Smile, Marianne Kemp, www.horsehairweaving.com. Blauw kussen collectie Sweet, van Claire Vos via Design on stock, www.designonstock.com. Kussen met strepen collectie Tennesse, Casamance, www.texdecor.com.

Eco Deco
De Afrikaanse inspiratie komt vooral tot uiting in het gebruik van kleurrijke, decoratieve stoffen en aan de natuur ontleende, organische vormen én materialen. Het bijzondere aan de kleurrijke printstof op de fauteuil van Moroso is dat deze in Nederland geproduceerd wordt. In landen als Senegal en Mali zijn het vooral de rijkere stammen die zich hiermee onderscheiden. Om grote wanden te decoreren, kan een enkele baan behang of stof al voldoende zijn. Exotisch ogend maar van Nederlandse bodem is het kunstwerk van de Nederlandse ontwerpster Marianne Kemp. De handgeweven werken van paardenhaar, met linnen of katoen, zijn een sierraad voor de muur. Hang dergelijke wanddecoraties laag op om ze écht deel uit te laten maken van het interieur. Bijzettafeltjes zijn in de Safari woontrend onontbeerlijk. Ook djembés kunnen multifunctioneel gebruikt worden en passen in de Afrikaanse vindingrijkheid om nieuwe dingen te maken met wat er voor handen is. Het vloerkleed is gemaakt van losse houtdelen, verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en vormen. Zo kan iedereen een eigen vloerkleed samenstellen, dat qua vorm en kleur het beste bij het interieur past. Ook de subtiele wandafscheiding van Zeitraum is écht iets voor de doe-het-zelf designers onder ons. De dunne latjes zijn gemaakt van Kraftplex (100% cellulose) die dankzij de uitsparingen op allerlei manieren in elkaar gestoken kunnen worden. Eco én deco.

Interieurtrend Safari

Hout Kleed Penrose Round, Penrose Wooden flooring, www.penrose.de. Fauteuil Binta, Moroso via Luirink agenturen, 0252-622722. Geel bijzettafletje,Cappelini via Animaux, www.cristianouwens.nl. Kopje, kookpunt, www.kookpunt.nl. Djembe, Maracazz percusion with art, www.maracazz.nl. Houten bijzettafel, s Zomers Bloemen Rotterdam, www.zomersbloemen.nl. Lamp Space Walker junior, Dark, www.dark.be. Skelet hoofd, MD by Michiel Drijver, www.md.nu. Room divider Struktur, Zeitraum via Eye for Design , www.eye4design.eu. Kunst Herring Smile, Marianne Kemp, www.horsehairweaving.com. Blauw kussen collectie Sweet, van Claire Vos via Design on stock, www.designonstock.com.

Rijke kleuren
Het Afrikaanse continent kent een enorme diversiteit en creativiteit en is voor Westerse interieurs een blijvende inspiratiebron. De rijkdom aan kleuren en dessins is ongekend: van de azuurblauwe zee rondom de Seychellen tot het vlammende rood van de Masaï. Van het warme maïsgeel tot het diepe groen van tropische planten. Het zijn de aangewezen woonkleuren van Woomode Safari, om het interieur dit woonseizoen een tribal touch te geven. Vooral blauw komen we in allerlei nuances tegen: van aqua tot jeans en van donkerblauw tot kobalt. Stoere jeansstoffen zijn hot en zien we hier terug in de multifunctionele slaapbank van Ikea en in enkele sierkussens. Donkerbruin en zwart zijn onmisbaar voor stevige, stoere accenten. Alle andere kleuren, de naturellen, zijn onopvallend aanwezig. Zo geven ze ruimte aan de woonaccessoires die overal een tribal tintje aan het interieur geven: houten maskers, kandelaars en de springbokhuid op de vloer. Hoge vlechtwerk-manden zijn leuk als overpot voor grote exotische planten zoals goudpalmen, bamboe of de sterke Fatsia Japonica die s winters gewoon buiten kan overwinteren. In het Safari interieur geen grote salontafel, maar juist een veelheid aan bijzettafeltjes in allerlei vormen, kleuren, materialen en hoogten. Veel sets, zoals deze blauw gelakte Hip tafeltjes van Cappellini, kunnen handig in of onder elkaar geschoven worden om extra ruimte te maken. Vintage vondsten én topdesign. Kunst én ongekunstelde items. In Woonmode Safari is dit alles vanzelfsprekend.

Interieurtrend Safari

Slaapbank Ikea PS, Ikea, www.ikea.com. Rood kussen op bank collectie Sweet, van Claire Vos via Design on stock, www.designonstock.com. Spijker kussen op bank, Colorique, www.colorique.com. Kussen met patroon op de bank en poef met gezicht, s Zomers Bloemen Rotterdam, www.zomersbloemen.nl. Blauwe bijzettafels, via Animaux, www.cristianouwens.nl. Servies, kookpunt, www.kookpunt.nl. Rendier kleed, MD by Michiel Drijver, www.md.nu. Rieten mand, Fabricati Rotterdam, www.fabricati.nl. Lamp Secto 4210, van Secto Design via Tunnelma Design, www.tunnelmadesign.nl.

Interieurtrend Safari

Blauwe bijzettafels, via Animaux, www.cristianouwens.nl. Servies, kookpunt, www.kookpunt.nl. Kussen met strepen collectie Tennesse, Casamance, www.texdecor.com. Oranje kussen Aliette van LeLievre, www.bartbrugman.com.

Kekke keuken
In de keuken gaan we ook voor puur natuur. Wit is de favoriete basiskleur en combineert mooi met bladen van hout, natuursteen of beton en accenten in roestvrijstaal. Deze vrijstaande keuken van Boffi heeft o.a. een grenenhouten werkblad van enkele honderden jaren oud. Natuurlijk verweerd, met knoesten en butsen. We koken met passie: fit of slank en creëren er de meest fantastische smoothies en gezonde cocktails. Keukenhulpjes - van snijplank tot shaker - moeten handig zijn, maar ook bijzonder om te zien of opvallen door een kek kleurtje. Dit geldt ook voor pannen, serviesgoed en glaswerk. Een andere snelle en goedkope manier om meer kleur in de keuken te krijgen, is door te decoreren met een opvallende stof. Voor het raam, aan de muur of zoals hier, door een pilaar in te pakken. Steeds meer keukens beschikken over een eetbar. Barkrukken zijn uitermate geschikt voor het brengen een kleurrijk accent in de keuken, zoals hier de Salsa krukjes van Montis. Een hoge wandspiegel maakt een keuken direct een stuk huiselijker maar ook een beetje gekkigheid mag best. Zo zorgt de bijna manshoge alien-lamp voor een bijzonder maar ludiek accent. De afzuigkap is decoratief betegeld. Erg anders maar erg hip!

Interieurtrend Safari

Keuken van Boffi, Hilco ten Hoeve Rotterdam B.V. Italiaanse keukens, www.hilcotenhoeve.nl, 010-4110091. Barkrukken Salsa, Montis, www.montis.nl. Stof Mustekala , Marimekko, www.marimekko.com. Vazen en bloemen, s Zomers Bloemen Rotterdam, www.zomersbloemen.nl. Kookboeken, blender, glazen, fruitschaal, pannen, fluitketel, servies en cocktail benodigdheden, Kookpunt, www.kookpunt.nl.

Interieurtrend Safari

Keuken van Boffi, Hilco ten Hoeve Rotterdam B.V. Italiaanse keukens, www.hilcotenhoeve.nl, 010-4110091. Barkruk Morph, Zeitraum via Eye for Design, www.eye4design.eu. Stof Mustekala , Marimekko, www.marimekko.com. Vazen en bloemen, s Zomers Bloemen Rotterdam, www.zomersbloemen.nl. Lamp Space Walker Senior, Dark, www.dark.be. Glazen, kookboeken, pan, fluitketel,mesje en citroenkannetje, Kookpunt, www.kookpunt.nl.

Buitenlands badderen
In de badkamer draait alles om luxe en comfort: een mooi bad, een fijne douche en slimme opbergruimte. Natuursteen is zowel functioneel als esthetisch gezien geschikt materiaal voor het organisch gevormde bad en de hoge waskom (collectie Ifiumi van Boffi). Keramiek en hout brengen ook op ingetogen wijze hulde aan de natuur. Hoe verrassend is het dan, om ook in de badkamer eens wat uitbundiger te decoreren. Heel simpel met kleurrijke handdoekjes of grote groene planten, kunst of een mooie wanddecoratie. Of met een heuse designklassieker zoals de Cow Chair van het ontwerpersduo Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe. Deze halftransparante stoel bestaat uit niet meer dan een koeienhuid. De onbewerkte huid wordt kletsnat rond een vorm gerekt en daarna met rust gelaten, tot deze helemaal opgedroogd is tot een massieve stoel. Puur natuur, rauw en robuust.

Interieurtrend Safari

Badkamer van Boffi, Hilco ten Hoeve Rotterdam B.V. Italiaanse keukens, www.hilcotenhoeve.nl, 010-4110091. Cow Chair, Van Eijk & van der Lubbe, www.ons-adres.nl. Rubbere bloempot, Fabricati Rotterdam, www.fabricati.nl. Kunst gemaakt van paardehaar, Marianne Kemp, www.horsehairweaving.com.

Bron: Perscentrum Wonen

Fotografie: Paul Bakker

Productie en styling: Monique van der Reijden

Met dank aan de Toonkamer, s Zomers Bloemen Rotterdam en Perscentrum Wonen

Verkoopinformatie: www.woonmodetrends.nl

Van 25 september tot en met 3 oktober 2010 vond de Woonbeurs Amsterdam plaats. Dit woonevenement werd bezocht door 80.000 woonliefhebbers. Ruim 300 woonprofessionals waren met nieuwe producten of presentaties op de beurs aanwezig. Ook het Perscentrum Wonen gaf dagelijks presentaties, over de woontrends winter 2010/2011. Daarnaast signaleerde het Perscentrum tien Woonmode-noviteiten. PotterySupreme
Foto 1) Potterysupreme maakt unieke decoratieve objecten die niet misstaan bij woonmodetrend Culture Collector. De objecten zijn samengesteld uit tweedehands gebruiksvoorwerpen met ieder een eigen verleden: theepotten, kopjes, beeldjes en schotels. Er wordt gebruik gemaakt van uiteenlopende afwerkingstechnieken. Zo zijn er objecten in een matte of een hoogglans coating maar ook een velours afwerking behoort tot de mogelijkheden. "Er bestaat ook de mogelijkheid een persoonlijk object te maken waarin eigen spullen zijn verwerkt" aldus Lucelle van der Berkt. Mooie erfstukken krijgen op die manier een nieuw leven. www.potterysupreme.nl

Woontrends op de Woonbeurs

SNURK
"Slaap op de stoep en help een zwerfjongere van de straat," dat is het motto van SNURK. Dit merk vraagt aandacht en zamelt geld in voor zwerfjongeren in Nederland en doet dat met de verkoop van beddengoed Le Clochard & Le Trottroir. Net als woonmodetrend Art Critic is SNURK kritisch, met een grote K! Ervaar met dit beddengoed hoe het (ongeveer) is om in een doos op straat te slapen! Met de sponsoring van een goed doel in je achterhoofd slaap je zelf nog lekkerder. Naast slapen op straat kun je met SNURK beddengoed ook nostalgisch slapen, onder bijvoorbeeld een (zogenaamd) gebreide of wollen deken. www.snurkbeddengoed.nl

Woontrends op de Woonbeurs

Sunway
Sunway heeft een unieke outdoor collectie die iedere veranda een zomers en mediterraan tintje geeft. De producten zijn gemaakt van hout, voorzien is van een speciale beits, weer- en windbestendig, met UV filter en waterafstotende wax. De collectie bestaat uit de mediterrane Ibiza roll-up en Valencia jaloezie. Deze zijn geschikt voor verandas en patios maar zien er ook binnen prachtig uit. De roll-up en jaloezie zijn verkrijgbaar in wit, grijsgroen en taupe maar ook te verven in iedere gewenste kleur. Door de stijlvolle eenvoud past de Sunway outdoor collectie goed bij woonmodetrend Fashion Model. www.sunway.nl

Woontrends op de Woonbeurs

Woontrends op de Woonbeurs

Scholten & Baijings
Designersduo Scholten & Baijings presenteerde veel moois op de Woonbeurs. Hun tafellinnen, dat Carole Baijings hier zelf presenteert, is bijna te mooi om te gebruiken. In het kleurgebruik en de eenvoudige vormentaal van Scholten & Baijings zijn ook de stijlkenmerken van woonmodetrend Art Critic te herkennen. In hun Paper Table project verwerkte het designersduo hun visie op kunst en de tafelcultuur. In samenwerking met Royal Leerdam Kristal, Koninklijke Van Kempen & Begeer en Audax Textiel Museum Tilburg creëerden ze zowel glaswerk en bestek als tafellinnen en servies. De vormgeving van het servies is geïnspireerd op gevouwen karton. Dit wordt versterkt door de vergrijsde kleur van het ongeglazuurde porselein. www.scholtenbaijings.com

Woontrends op de Woonbeurs

Spectrum
Paperback is een modulaire wandkast, ontworpen door Studio Parade voor Spectrum. De kracht van het ontwerp is de minimale ruimte die het inneemt, gecombineerd met de opvallende verschijningsvorm ervan. De dunne legplanken zorgen voor een bijzonder lijnenspel.

Door de invulling met boeken, cds en andere accessoires krijgt de Paperback een eigen grafiek en palet aan kleuren. Paperback is genomineerd voor een "Sanoma Woonaward 2010" in de categorie "Beste Woonproduct 2010." De stijlvolle maar dynamische vorm van deze kast komt zowel bij woonmodetrend Fashion Model als Metal Worker goed tot zijn recht. www.spectrumdesign.nl

Woontrends op de Woonbeurs

Loll
Het kleurrijke tuinmeubilair van Loll is niet alleen lollig maar ook duurzaam en verantwoord geproduceerd. Kritisch dus, net als woonmodetrend Art Critic. De meubelen zijn gemaakt van 100% gerecycled kunststof, zoals verpakkingsmaterialen. Daarnaast compenseert Loll de CO2 uitstoot die bij het productieproces vrijkomt en wordt er 1% van de omzet gedoneerd aan milieudoelen. www.lolldesigns.nl

Woontrends op de Woonbeurs

Vloerkledenwinkel
De patchwork kleden van de Vloerkledenwinkel worden gemaakt uit verschillende oude Perzische tapijten van soms wel 60 jaar oud. De goede stukken uit de karpetten worden gewassen, gedroogd en wanneer nodig gerestaureerd, waarna er een patchwork kleed van wordt gemaakt. Het karpet is tevens ontkleurd en opnieuw gekleurd. Het resultaat is een moderne variant op het oude Perzische tapijt. Een waar collectors item voor de wereldse woonmodetrend Culture Collector. www.vloerkledenwinkel.nl

Woontrends op de Woonbeurs

Cork
Kurk is 100% natuurlijk en volledig te recyclen: behoorlijk kritisch en milieuvriendelijk dus. Het product wordt niet voor niets gepromoot met de slogan "Designed by Nature". Kurk vloeren en wanden zijn er tegenwoordig in oneindig veel ontwerpen met verschillende kleuren en bewerkingen. Ze zijn duurzaam want kurk kan tegen een stootje dankzij de unieke structuur en slijtvaste toplaag. Ook op de Woonbeurs was veel kurk te zien. www.kurkinhuis.nl

Woontrends op de Woonbeurs

Kastwerk
Kastwerk maakt kasten op maat, geheel naar de wens van de klant. Voor elke ruimte, van elk materiaal, in elke vorm en elke kleur verkrijgbaar. Het resultaat is een synergie tussen de wensen van de klant en de stijl van Kastwerk: modern, strak en functioneel, zoals woonmodetrend Metal Worker en Art Critic. www.kastwerk.nl

Bron Perscentrum Wonen