2123
Woontrend Greenhouse
Gepubliceerd: 01-08-2012 Laatste update: 26-04-2017

Het interieur van Green house lijkt willekeurig bij elkaar gescharreld met materialen die binnen als buiten kunnen worden gebruikt zoals de nieuwe buitenfauteuil Poltrona gemaakt van roest vrije staal met een nylon zitting. Nieuw is ook de stoffencollectie Cyclades waarvan het materiaal 100% acryl Dralon is behandeld met Teflon zodat het tegen een buitje kan. De vloer is een mix van robuust ogend mat eikenlaminaat met verschillende karpetten in alle groenkleuren en met verschillende structuren en dessin. De kleden worden steeds vaker als een patchwork, of gedeeltelijk over elkaar heen gelegd voor een meer spontaan ontstane basis voor de rest van de inrichting. Tord Boontje ontwierp het met de hand gemaakte kleed little fields of flowers dat bestaat uit honderden kleine vilten bloemen. Spannende wanddecoraties met plant en bladmotieven verhogen het jungle gevoel. De bewoners koesteren het samenzijn met vrienden en kunnen de ruimte snel weer veranderen en aanpassen aan de hoeveelheid mensen.

Het Green house interieur is een bron van groene energie. Met een overvloed aan tropische planten, kamerbomen en kruidenplanten komt allereerst de liefde voor de natuur in je op. De grens tussen binnen en buiten is hier ver te zoeken want de gezellige leefruimte kan een serre, een veranda, patio of terras zijn. De uitstraling van Green house is jong, avontuurlijk, gastvrij en retro. De voorkeur gaat uit naar kwalitatief, no-nonsense wonen met echt design (nieuw of tweedehands) dat comfortabel is of juist niet maar wel heel dierbaar. Scandinavisch design is deze zomer hotter dan ooit met onder andere de eetkamerstoel CH24, ook wel de Y-chair of wishbone chair genoemd. Maar ook het Nederlandse ontwerp staat hier in de schijnwerpers met de ovale eetkamertafel Delta en de eetkamerstoel Maxx die met een hippe stof is bekleed van modehuis Kenzo. Must have is de vitrinekast en de XXL lamp Anglepoise. De lamp is een uitvergrootte versie van de old school bureaulamp en maakt hier het retro gevoel compleet.

Gek op groen
De hoofdkleur groen wordt in allerlei variaties met elkaar gecombineerd. Hierdoor creëer je een buitenkamer of binnentuin. Bij een druk dessin op de vloer en op de wand is het aan te raden een uni kleurige stof als raamdecoratie te kiezen. Veel stoffen hebben een prachtige subtiele glans die het gordijn een rijke en luxe uitstraling geeft. Passend in de levensstijl van Green house bedacht het Nederlandse ontwerpbureau Tas-ka de kraanvogellamp. De jonge ontwerpsters werken uitsluitend met natuurlijke producten zoals leer, wolvilt, katoen en papier. Door verschillende combinaties van kleuren te maken zijn de producten nooit hetzelfde, wat elk product uniek maakt.Urban jungle
De ontspannen sfeer bij Green house past bij de persoonlijkheid van de jonge bewoner die thuis ziet als toevluchtsoord om bij te tanken en naar muziek te luisteren, lekker te eten en te chillen. Het verzamelen en verzorgen van planten, groot en klein, is een hobby en vooral de bloeiende exemplaren zoals de orchidee worden gekoesterd. De voorkeur voor fotokunst als wanddecoratie en retro accessoires maakt deze mannelijke sfeer meer urban.

SFEER
Jungle, retro, milieu bewust, avontuurlijk, jong en gastvrij

KLEUR
Groen, bruin, kleine accenten in geel, rood, oranje

DESSINS
Plant- en bladmotieven, bloemdessins met retro look, multi-colour strepen

MATERIAAL
Hout, houtfineer, wol, vilt, aluminium buisframes, plastic, kunststof

VORM
Vormen die doen denken aan de jaren 50 tot 70

STYLING
Wandbekleding in groentinten en plant/blad motief Binnentuin met allerlei potten en planten Kleine vintage bijzettafeltjes Mix van verschillende stoelen, krukjes en fauteuils rommelmarkt lampjes, servies en glaswerk

MUST HAVE
Vintage design, vitrinekast, old school bureau lamp en een mix van planten.

Bron: Perscentrum wonen


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide