In 2020 vindt de Nationale Tuinweek plaats van 13 t/m 21 juni! Met op 20 en 21 juni het Open Tuinen Weekend. De Nationale Tuinweek is een evenement van de vereniging Groei & Bloei.

 

De Nationale Tuinweek sluit aan bij een groeiende belangstelling voor tuinieren en alles wat met groen te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan meer groen om woningen en bedrijven. Vaak kan dat worden gerealiseerd zonder veel (extra) ruimtebeslag, bijvoorbeeld op braakliggende terreinen, in binnentuinen en verticaal tegen gevels of op balkons.

Thema voor de Tuinweek van 2020:

  • De eetbare tuin. Daarbij hoef je niet meteen te denken aan het hele moestuin, want je kunt ook heel goed in je 'gewone' tuin allerlei eetbaars zetten. Denk aan fruit en kruiden. Bessenstruiken, (kleine) fruitbomen bijvoorbeeld. Of wat dacht e van aardbeieen in een pot? Of een vijg? Dat is niet alleen luek voor jezelf, maar ook vogels en andere dieren kun je ervan laten genieten!
  • Het thema van de eerdere Tuinweken 'Tegel eruit, plant erin' krijgt een vervolg. Op 28 maart 2020 kun je bij Intratuin een tegel inleveren voor een gratis plant. De Nationale Tuinweek is een initiatief van vereniging Groei & Bloei met als doel een groenere omgeving te creëren. Het credo is daarbij ‘Tegel eruit, plant erin!’. Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit. Meer groen en minder bestrating zorgt ook voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van rioleringen.

 

Ook leuk om te lezen