In 2019 vindt de Nationale Tuinweek plaats van 8 t/m 16 juni! Met op 15 en 16 juni het Open Tuinen Weekend. De Nationale Tuinweek is een evenement van de vereniging Groei & Bloei

 

De Nationale Tuinweek sluit aan bij een groeiende belangstelling voor tuinieren en alles wat met groen te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan meer groen om woningen en bedrijven. Vaak kan dat worden gerealiseerd zonder veel (extra) ruimtebeslag, bijvoorbeeld op braakliggende terreinen, in binnentuinen en verticaal tegen gevels of op balkons.

Thema’s voor de Tuinweek van 2019:

  • De levende tuin
  • Het thema van de eerdere Tuinweken 'Tegel eruit, plant erin' krijgt een vervolg. Op 23 maart 2019 kun je bij Intratuin een tegel inleveren en krijg je twee gratis planten. De Nationale Tuinweek is een initiatief van vereniging Groei & Bloei met als doel een groenere omgeving te creëren. Het credo is daarbij ‘Tegel eruit, plant erin!’. Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit. Meer groen en minder bestrating zorgt ook voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van rioleringen.

 

Ook leuk om te lezen