456
This Art Fair 2021

This Art Fair 2021 wordt verplaatst naar de zomer en zal plaatsvinden van donderdag 26 tot en met zondag 29 augustus. Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen ziet de organisatie geen mogelijkheden om een volwaardige beurs te organiseren tijdens de eerder aangekondigde data in mei. In augustus kan This Art Fair in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord naar verwachting alsnog plaats bieden aan alle bezoekers die het nieuwste aanstormend kunsttalent en het werk van gevestigde namen willen ontdekken. Met de zevende editie van de kunstbeurs zal This Art Fair het nieuwe culturele seizoen feestelijk inluiden.

“Het is natuurlijk jammer dat we This Art Fair moeten verplaatsen”, vertelt directeur Mette Samkalden. “Na de geannuleerde editie van 2020 zijn we er zeker van: drie keer is scheepsrecht. Het belangrijkste voor ons is dat de kunstenaars de aandacht krijgen die ze verdienen. Daar is in augustus veel meer ruimte voor. En tegen die tijd heeft iedereen nóg meer zin om weer kunst te gaan bekijken!”

Oude bekenden en nieuwe gezichten 
De afgelopen jaren heeft This Art Fair zich onderscheiden als toegankelijke kunstbeurs waar kunstenaars zelf aanwezig zijn. Op This Art Fair 2021 zullen 100 individuele kunstenaars hun eigen werk aan het publiek tonen. Veel kunstenaars die vorig jaar zouden deelnemen krijgen deze keer alsnog een plek. Zo zien bezoekers deze zomer het werk van kunstenaars zoals Benjamin Li, Ruud van der Peijl, Carmen Schabracq en Bas Kosters in de Kromhouthal. Een voordeel van het organiseren van een nieuwe editie is dat de selectiecommissie tevens de ruimte kan bieden aan nieuwe deelnemers, bijvoorbeeld Anuli Croon en Elsemarijn Bruijs.

Randprogramma: Community art, performances & This Art Gym 
De zevende editie van This Art Fair is, dankzij een uitgebreid randprogramma, meer dan een kunstbeurs alleen. Een bezoek begint al op de parkeerplaats. Na maanden van beperkingen worden de bezoekers feestelijk onthaald met een groots maar lichtvoetig kunstwerk dat Oscar Peters maakt in opdracht van This Art Fair. Over de parkeerplaats draait een rups, losjes gebaseerd op de kermisattractie, met kleurrijke vlaggen en wimpels. Deze uitbundige installatie is het resultaat van een samenwerking met de buurbewoners, bezoekers en spontane voorbijgangers: in een buitenatelier nodigt Peters hen uit mee te werken aan de installatie.

Eenmaal binnen kunnen bezoekers onverwachte performances ontdekken in alle hoeken en gaten van de beurs. Het Haagse PS Performance Site presenteert Guidelines, een actueel performanceprogramma waarin de nieuwe verhoudingen tussen wetenschap en rituelen worden onderzocht door zeven performers. Ons dagelijks handelen wordt beïnvloed door data; denk bijvoorbeeld aan hoe het OMT bepaalt dat we 1.5 meter afstand houden. Hoe gaan we daarmee om? 

Voor de jongste bezoekers is er This Art Gym. Kunstenaars Pip Passchier en Maarten Bel presenteren vanuit een eigen stand op de beurs verschillende workshops voor kinderen. Zij dagen bezoekers van 6 t/m 12 jaar uit hun creatieve spierballen te laten zien tijdens een gratis educatieprogramma.

Corona-proof 
This Art Fair 2021 wordt een veilige plek voor zowel kunstenaars als bezoekers. Bij deze ‘corona-proof’ editie wordt geanticipeerd op de maatregelen die in augustus van kracht kunnen zijn. Dankzij de verhuizing naar een nieuwe locatie zijn er grotere stands mogelijk, zodat voldoende afstand kan worden gehouden. Er zal indien nodig worden gewerkt met eenrichtingsverkeer, mondkapjesplicht en tijdsloten, zodat er nooit te veel bezoekers tegelijkertijd binnen zullen zijn. 

Over This Art Fair 
This Art Fair is een jaarlijks terugkerend evenement waar kunstenaars zelfstandig hun werk tonen. De beurs biedt niet alleen een fysiek platform voor talent. Stichting Art in Redlight, de organisatie achter This Art Fair, wil talent stimuleren door ondernemerschap te bevorderen en de positie in de markt van de kunstenaar te verbeteren. Sinds februari worden de deelnemende kunstenaars klaargestoomd voor de beurs door middel van This Works en een coachingtraject. In dit uitgebreide programma van workshops en trainingen, ontwikkeld voor en met kunstenaars, wordt onder meer aandacht besteed aan presentatietechnieken en het belang van marketing en netwerken in de kunst. 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners