3430
Gietvloeren
Gepubliceerd: 06-01-2017 Laatste update: 29-03-2022

Als u voor modern design kiest voor uw woonkamer, badkamer of toilet, dan komen gladde vloer- en wandafwerkingen al snel in beeld. Geen tegelwerk betekent minder onderhoud en geen vuile voegen en dat is altijd een positief bericht! En dus gaat u op zoek naar een naadloze vloerafwerking, waarschijnlijk komt u uit bij een gietvloer. De laatste tien jaar hebben dit soort vloerafwerkingen een flinke opmars gemaakt.

Alleen de prijs maakt dit type vloerafwerkingen nog niet zo 1-2-3 geschikt voor de modale woningbezitter. Voor een beetje gietvloer betaalt u zo € 100,- tot € 150,- per m2 en dan zijn de arbeidskosten nog niet eens meegerekend. Goedkopere alternatieven In plaats van een gietvloer, kunt u ook eens nadenken over een vloercoating. Een gietvloer bestaat vaak uit meerdere lagen, een coating uit één superdunne laag die op de vloer kan worden aangebracht. Daar zit dan ook gelijk het risico in. Een ondergrond waarover een coating moet worden aangebracht, moet echt superstrak zijn. Elke scheur, putje of onregelmatigheid moet eerst goed worden weggewerkt voordat men met een coating aan de slag gaat.

Zelf aan de gang gaan met gietvloeren – een goed idee?
Zijn er dan niet goedkopere varianten te bedenken? Nou, u kunt bijvoorbeeld eens kijken op www.goedkopegietvloer.nl. Het altijd goed om de beloften van elke gietvloerleverancier op waarheid te testen en dus is het zaak om meerdere offertes bij diverse leveranciers aan te vragen. Ook kunt u overwegen om zelf een gietvloer te gaan aanleggen. Hier is evenwel wat kennis en vaardigheid voor nodig om nog niet te spreken over een veilige manier van werken. Al die gietvloeren worden meestal gemaakt van twee componenten die zorgvuldig moeten worden gemengd. Huidbescherming en ventilatie zijn zeker zaken waar u op moet letten als u zelf met gietvloeren aan de gang gaat. Helemaal als het epoxyproducten betreft. Epoxy is een zeer agressieve stof waar u echt mee op moet passen.

Meefinancieren in de hypotheek – kan dat?
Voor badkamerrenovaties kon u vroeger nog wel wat financiële ruimte krijgen van de bank, tegenwoordig zijn de hypotheekregels een stuk strikter. Meefinancieren wordt een probleem als u net genoeg inkomen heeft om een huis te kopen, extra ruimte wordt meestal niet gegeven. Gietvloeren blijven voor veel particulieren een forse investering. Het levert uiteindelijk ook wel wat op. U krijgt niet alleen een zeer onderhoudsvriendelijke vloer, u krijgt een strak design van badkamer of woonkamer en daar is zeker iets voor te zeggen als het uw smaak is.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide