839
Vloerverwarming kopen: handige tips en adviezen
Gepubliceerd: 24-06-2022 Laatste update: 28-06-2022

Denk je erover om vloerverwarming te kopen? Dan ben je niet de enige! Vloerverwarming wordt steeds populairder. En dat is niet voor niets. Er is niets fijner dan over een warme vloer te lopen. Maar vloerverwarming heeft nog meer voordelen. Het zorgt voor een constante verwarming van je kamer. En dat is weer gunstig voor de stookkosten. Daarnaast is vloerverwarming beter voor het milieu dan traditionele radiatoren. 

Er zijn verschillende soorten vloerverwarmingssystemen. Je kunt werken met het Tackerplaat systeem, een noppenplat of een draadmat. Wat precies de verschillen zijn en hoe je ze het beste kunt leggen, vertellen we in dit artikel.

Verschillende vloerverwarmingssystemen

  1. Tackerplaat systeem

Heeft de kamer waarin je de vloerverwarming wilt leggen veel ronde of schuine hoeken? Dan kun je het beste kiezen voor het Tackerplaat systeem. De vlakke platen zijn gemaakt van hardschuim met een scheurbestendige folie. Op het folie is een raster gedrukt. Met een speciale tackertang kun je snel werken en hoef je niet te bukken.

inspiratiebrochures1.png

  1. Noppenplaat systeem

Wil je zo snel mogelijk en op een eenvoudige manier je vloerverwarming leggen? Dan is het Noppenplaat systeem een uitkomst. De leidingen duw je eenvoudig in de voorgevormde noppenplaten. Je hebt niet eens extra bevestigingsmaterialen nodig.

  1. Draadmat systeem

Ben je bezig met een verbouwing of een nieuwbouwproject? Het draadmat systeem is hiervoor erg geschikt. Dit systeem heeft de laagste opbouwhoogte en is zeer geschikt voor grote oppervlakten. De draadmatten knip je eenvoudig precies op maat. De verwarmingsbuizen verbind je aan de draadmat met behulp van tie-raps of mattenverbinders. 

Vloerverwarming kopen en zelf leggen

Wist je dat je vloerverwarming heel eenvoudig zelf kunt leggen? Vloerverwarming kopen was nog nooit zo makkelijk. Online kies je eerst het gewenste vloerverwarmingssysteem. Wanneer je het aantal vierkante meters invult, berekent het systeem wat je allemaal nodig hebt. Je krijgt een volledig overzicht te zien van het aantal buizen, montagemateriaal en gereedschap. Met behulp van een bijgeleverd legplan is het vervolgens een fluitje van een cent. Je ziet precies hoe je de buizen moet plaatsen.

Let wel even op het volgende: er is een verschil wanneer je de vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming wilt gaan gebruiken. Wij adviseren om bij hoofdverwarming de slangen op een hart-op-hart-afstand van 10 centimeter te leggen. Voor bijverwarming is dit 15 centimeter. Heb je toch nog vragen? Er zijn online veel video’s te vinden waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd. 

Ga je vloerverwarming kopen? Met behulp van dit artikel durf jij het vast en zeker aan om deze zelf te leggen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide