2569
Ontdek de voordelen van vloerverwarming
Gepubliceerd: 12-02-2019 Laatste update: 02-03-2019

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe vloer voor in je woonkamer of keuken te kopen?  Heb je daarbij overwogen om dit te combineren met vloerverwarming? Een tegelvloer gaat namelijk prima samen met vloerverwarming en heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele verwarming. En je hoeft niet bang te zijn dat vloerverwarming in jouw huis niet kan want in bijna alle gevallen is er wel een oplossing met vloerverwarming. In de maand februari is het bovendien extra voordelig om vloerverwarming aan te schaffen, want bij aankoop van een vloer bij Nibo Stone krijg je 15% korting op de vloerverwarming.

 

Kostenbesparing
Wat zijn dan die voordelen van vloerverwarming? In de eerste plaats is er een kostenbesparing. Gevoelsmatig is het namelijk veel sneller warm. Dit komt doordat de slangen van de verwarming direct onder de vloertegels liggen en de ruimte heel gelijkmatig wordt verwarmd. Je zult de verwarming daardoor minder hoog opstoken en dat merk je direct in je portemonnee. En zeg nou zelf, hoe lekker is het om op je blote voeten op zo’n behaaglijk warme vloer te lopen?

WIN-VLOERKLEED.png

Beter voor het milieu
Een vloerverwarming behoort tot de zogenaamde Laag Temperatuur Verwarmingssystemen (LTV) waarmee het mogelijk is om met een lage wateraanvoertemperatuur te werken. Het systeem kan daardoor goed gecombineerd worden met duurzame energiesystemen zoals Hr-ketels, warmtepompen of zonneboilers. Je ketel is daarmee al voorbereid op een (gasloze) toekomst. En minder energie is natuurlijk niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu.

Geen ontsierende radiatoren meer
Buiten de besparingen levert vloerverwarming je ook meer ruimte op. Je hebt geen last meer van ontsierende radiatoren die vaak ook nog moeilijk schoon te maken zijn. Bovendien is vloerverwarming gezonder. De luchtvochtigheid wordt beter in stand gehouden en er is minder tocht. Er is minder sprake van ronddwarrelend stof en je hebt minder kans op huisstofmijt.

Kan vloerverwarming wel in mijn huis?
Kortom, vloerverwarming biedt een hoop voordelen. Je vraagt je dan misschien af of vloerverwarming wel in jouw huis kan. Ligt er al een (ondervloer), dan wordt er meestal gekozen voor het infrezen van vloerverwarming. Dit infrezen kan in veel gevallen ook in een bestaande tegelvloer.

Ligt er nog geen dekvloer, dan kan ook gekozen worden voor stalen bevestigingsmatten waar de verwarmingsbuizen op worden gemonteerd. En zelfs als de ondervloer een houten constructievloer is, kan met een droogbouwsysteem toch vloerverwarming worden aangebracht.

XXL Showrooms in Vianen en Venlo
Het is ook zeker de moeite waard om eens bij Nibo Stone te gaan kijken. Ze hebben een zeer uitgebreid assortiment in tegelvloeren die allemaal op grote beloopbare oppervlaktes zijn gelegd zodat je een goed beeld krijgt van hoe de vloer er bij je thuis uit kan komen te zien. Er zit zeker een vloer tussen die bij je past.

Meer weten? www.nibostone.nl

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide