1808
7 elektrische vloerverwarming oplossingen
Gepubliceerd: 22-03-2021 Laatste update: 14-01-2022

Het duurt nog even: in het jaar 2050 mogen woningen in Nederland niet meer met gas worden verwarmd. Dat lijkt nog ver weg, maar wil jij wachten tot het laatste moment? Het is duidelijk dat dit voornemen van de overheid tot hogere prijzen zal leiden voor gasverwarming. Wellicht is het verstandig om juist nu naar de alternatieven te gaan kijken.

De warmtepomp

Ineens was die er: de warmtepomp. Deze haalt warmte uit de lucht, water of bodem. Daarvoor wordt elektriciteit gebruikt. De bedoeling is dat de opbrengst groter is dan het verbruik. Inmiddels is deze warmtepomp een beetje ingeburgerd en zijn de nadelen ook bekend. De kosten van installatie zijn erg hoog en kunnen tot in de tienduizenden euro’s lopen. De opbrengst is bij 20% van de gebruikers onvoldoende om de woonkamer aangenaam warm te krijgen in de winter. En dan is er nog het probleem van geluid: het is en blijft tenslotte een pomp.

Elektrische vloerverwarming

Een beproefde methode om je huis te verwarmen is elektrische vloerverwarming. Er zijn diverse methoden ontwikkeld om het beste resultaat te behalen in specifieke ruimtes. Als je kiest voor elektrische vloerverwarming van Thermo Lámina zijn er 7 mogelijkheden voor vloerverwarming:

WIN-VLOERKLEED.png

  1. Vloerverwarmingsfolie voor zwevende vloeren
  2. Warmup vloerverwarmingsfolie voor zwevende en gelijmde vloeren 
  3. Vloerverwarmingsmatten onder tegels
  4. Zelfklevende elektrische vloerverwarmingsmat 150 Watt voor over bestaande vloeren
  5. Zelfklevende elektrische vloerverwarmingsmat 200 Watt voor over bestaande vloeren
  6. DCM-PRO systeem voor vloerverwarming onder de tegels
  7. WIS Betonkabel systeem: elektrische vloerverwarming onder beton

Wat zijn nu de voordelen van elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming is makkelijk te plaatsen. Er hoeft geen systeem van buizen of andere installaties te worden geplaatst. In feite is het na het installeren van meestal een dunne laag op de vloer, gewoon de stekker in het stopcontact doen.

Omdat de verwarmingselementen in het algemeen in een dun matje wordt geplaatst, is dat op of onder vrijwel iedere vloer en in iedere situatie mogelijk. Als je de 7 beschreven opties bekijkt, zie je dat ook voor jouw woonsituatie deze vorm van verwarming mogelijk is.

De aanschaf van elektrische vloerverwarming is beduidend goedkoper dan de oude cv-installatie met buizen en radiatoren. Het verschil met een warmtepomp is uiteraard nog veel groter.

Elektrische vloerverwarming heeft een korte reactietijd. Indien je zelf momenteel vloerverwarming hebt op basis van warm water, weet je dat het behoorlijk veel tijd kost om een kamer behaaglijk te krijgen. Met elektrische vloerverwarming behoort dat probleem tot het verleden.

Het nadeel van elektrische vloerverwarming

Momenteel is het verwarmen van je woning met elektrische vloerverwarming (nog) duurder dan met gas. Het is echter zeer waarschijnlijk dat de overheid steeds meer heffingen op gasverbruik gaat leggen om dit te ontmoedigen. Daarbij is er een optie om fors op de jaarlijkse verbruikskosten te besparen: zonnepanelen. Door het combineren van zonne-energie en elektrische vloerverwarming maak jij je huis meer duurzaam en verdien je de investeringen op termijn weer terug.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide