288
Tips voor een nieuwe vloer

Je woont al jaren in hetzelfde huis en bent eigenlijk toe aan vernieuwing. Het eerste wat je graag vernieuwd wilt zien is de vloer omdat deze overal onherstelbare vlekken, deuken en krassen heeft. Dit artikel helpt je met het kiezen en het leggen van een nieuwe vloer in je huis. Verder zal het tips geven voor het schoonhouden van je nieuwe vloer.

Passend bij de ruimte

Het belangrijkste is dat de juiste vloer voor de juiste ruimte wordt gekozen. Niet elke vloer past in elke ruimte. Sommige vloeren passen beter bij de ‘aesthetics’ van een bepaalde ruimte. In een keuken is een laminaatvloer bijvoorbeeld niet handig. Je spettert namelijk weleens tijdens het koken. Deze spetters kunnen beter worden schoongemaakt van een tegelvloer dan van een laminaatvloer. Als je toch graag een laminaatvloer in de keuken wil is het handig om een keukenmat te plaatsen die de spetters opvangt. In een badkamer kan ook het beste een stenenvloer liggen. Laminaatvloeren kunnen niet goed tegen vochtige ruimtes namelijk.

Ruimtelijk effect

Vloeren kunnen zorgen voor een bepaald ruimtelijk effect. Sommige vloeren laten de kamer groter lijken, andere laten de kamer kleiner lijken. Vaak is het zo dat een lichte vloer in een kamer met lichte muren ervoor zorgt dat de kamer groter lijkt. Een lichte vloer weerkaatst ook meer zonlicht waardoor de kamer groter gaat lijken. Hoe de vloer gelegd wordt, in de breedte of in de lengte, bepaalt ook het ruimtelijke effect van de kamer. Een vloer in de breedte leggen laat de kamer breder lijken.

De ondergrond

Houd bij het leggen en het kiezen van een nieuwe vloer altijd rekening met de ondergrond. Houd ook rekening met vloerverwarming als dit van toepassing is. Als je graag een goed rendement uit de vloerverwarming wilt halen kan je het beste kiezen voor een PVC vloer. Zorg er ook altijd voor dat de ondergrond egaal is waardoor er geen bulten in de vloer ontstaan.

Schoonhouden

Als je een nieuwe vloer hebt is het ook belangrijk dat deze schoon wordt gehouden zodat je er zo lang mogelijk mee kan doen. Het eerste dat je bijvoorbeeld kan doen om je vloer schoon te houden is een vloermat aanschaffen. Zo belopen mensen jouw kamer tenminste niet met vieze schoenen. Je kunt ook ervoor zorgen dat de inwoners en bezoekers van je huis de schoenen in de hal laten staan en niet met schoenen door het huis lopen. Bij het schoonmaken van een vloer moet je goed onderzoek doen naar de beste schoonmaakmethode voor de soort vloer. Elke vloer heeft zijn eigen optimale schoonmaakwijze.

Zorg dat jouw huis weer mooi uitziet met een nieuwe en schone vloer met bovenstaande tips.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners