1997
Tegeltrends in 2015
Gepubliceerd: 09-10-2015 Laatste update: 23-03-2018

Volgens insiders is 2015 een topjaar voor tegels. Het jaar bracht nu al een aantal van de meest gesofisticeerde, hoogtechnologische tegels ooit. Hieronder tekenen we de voornaamste trends op waarin hun aangaande hoogconjunctuur tot uiting komt. Nog meer weten over de tegels van 2015? Surf snel naar het Tegelpaleis.

 

1. De nieuwe mozaïeken
Details kunnen je ruimte buitengewoon maken. De mozaïektegel is al langer een fervente aanhanger van dit credo, maar dit jaar gaat deze tegel nog een stapje verder. Zo kun je tegenwoordig niet enkel het bekende vierkanten medaillon kopen, maar ook ovalen, triangels, hexagonen of marquise mozaïektegels. Naast het traditionele glas, zorgen natuursteen, kalksteen of marmer voor een injectie aan luxe.

2. Andere kleuren
Grijs blijft de hipste tegelkleur van 2015. Klei, taupe en andere neutrale varianten maken een comeback, terwijl zachte zwarttinten in opgang zijn. Het jaar lijkt zo vooral in het teken te staan van klassieke, neutrale kleuren, hoewel pastelblauw en -groen graag de concurrentie aangaan, of zich laten opnemen in een breder palet. Op de achtergrond doen ook perzik, koraal en paars het goed.

3. Zachtere texturen
Opgeblonken en high-gloss tegels doen het nog steeds prima, maar matte en semi-gloss structuren zijn duidelijk terug van weggeweest. Zij maken een zachtere look mogelijk en geven de ruimte een 'leefbare' feel. Eerst manifesteerde dit fenomeen zich voornamelijk op de vloer. De recente populariteit van houtlook tegels zal allicht niemand ontgaan zijn. Hun succes is te danken aan de aanzienlijke technische vooruitgang die afgelopen jaar werd gemaakt. Hierdoor is de houttegel haast niet meer van het origineel te onderscheiden. Tegenwoordig vind je de zachtere texturen dan ook zowat overal terug, en met name ook aan de muur. Hier bieden zij een alternatief voor behangpapier. Zij benaderen diens zachtheid en zin voor detail, zonder de last van het behangen.

4. Metrotegels
Tot slot zijn dit jaar de metrotegels aan een upgrade toe. Het klassieke 3 x 6 formaat is nog steeds beschikbaar, maar je kunt je layout nu ook van meer pit voorzien via grotere, verticale of retro tegels (al dan niet met een grafisch design).

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide