2167
vloertegels trends 2016

Ben je op zoek naar een duurzame vloer voor in de keuken, woonkamer of badkamer? Wil je een vloer die gemakkelijk in gebruik is en ook nog kras en stoot bestendig is? Denk dan eens aan een tegelvloer.

Tegenwoordig zijn vloertegels verkrijgbaar in heel veel soorten en maten. We noemen vloertegels ook wel Keramische vloertegels of plavuizen. Plavuizen is de naam die vroeger werd gebruikt. In de huidige tijd wordt er vaker over keramische vloertegels gesproken maar de betekenis is precies hetzelfde. Wel zijn de vloertegels de laatste jaren steeds sterker geworden en verkrijgbaar als look-a-like van natuursteen of houtlook!

Trend 1: houtlook
Had jij er al eens van gehoord? Een houtlook tegel? Dat is een van de tegeltrends van 2016. Steeds meer mensen kiezen voor een tegelvloer met de uitstraling van echt hout. Niet alleen omdat deze tegels niet meer van echt hout te onderscheiden zijn maar veelal ook vanwege de voordelen die deze tegels bieden t.o.v. een houten vloer

Houtlook tegels zijn kras en stoot bestendig, gemakkelijk te reinigen en zijn onderhoudsvrij. Even stofzuigen en dweilen en je ‘stenen’ parketvloer is weer als nieuw. En wat dacht je van het jaarlijks schuren en oliën van een houten vloer … dat behoort ook tot de verleden tijd,..

Heb je een hekel aan koude voeten en houd je van de sfeer van een houten vloer dan biedt de houtlook tegel uitkomst!

Geef jij de voorkeur aan een wat meer speelsere uitstraling met behoud van stijl dan kan je je lol op met mozaïek

Trend 2: mozaïek
Mozaiek is al een paar jaar enorm populair en is verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de regenboog en in allerlei vormen en materialen. Zo kennen we het ondoorzichtige glasmozaïek, gemaakt van silica (kwartszand) waarmee je eindeloos kunt combineren. Herkenbaar aan de heldere kleuren. Of het keramisch mozaïek, gemaakt van heldere porseleinaarde en zeer geschikt voor ruimtes die snel vuil worden.

Je kan ervoor kiezen om een gehele vloer of wand met mozaïek te betegelen maar mozaïek laat zich ook prima combineren met grote tegels bijvoorbeeld in de badkamer.

Ben jij benieuwd wat er allemaal te doen is op het gebied van vloertegels? Neem dan eens een kijkje op de website van Vloerenmantegels en laat je inspireren door de mooiste tegels voor het hele huis.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners