1268
EENVOUDIG KLUSSEN AAN JE WONING
Gepubliceerd: 13-11-2021 Laatste update: 01-12-2021

Een plankje ophangen, het hang- en sluitwerk vervangen of nieuwe raamdecoratie aanbrengen? Dat zijn doorgaans klussen die je in betrekkelijk korte tijd kunt uitvoeren en waarvoor je niet veel voorbereidende werkzaamheden hoeft te verrichten. Maar als je de woonkamer een complete make-over wilt geven, zul je ingrijpender te werk moeten gaan. Voordat je bijvoorbeeld een nieuwe vloer kunt leggen of de wanden van nieuw behang kunt voorzien, zul je eerst de bestaande vormen van stoffering moeten verwijderen. Dat kost veel tijd en het is vaak geen plezierige bezigheid. Je zou dit natuurlijk ook kunnen uitbesteden.

Meubels extern opslaan

De meeste mensen leggen hun vloer niet zelf. Bij laminaat gebeurt dat overigens wel vaak, maar zeker als het tapijt of zeil betreft, is het gebruikelijk dat deze klus aan vaklieden overgelaten wordt. Zij weten immers precies waar ze op moeten letten en zijn er doorgaans ook veel sneller mee klaar. Maar als je na verloop van jaren die vloer wilt vervangen, sta je opnieuw voor een grote klus. Op de eerste plaats zul je alle meubels uit de ruimte moeten verwijderen. Meestal heb je in eigen huis niet voldoende ruimte om ze op te slaan. In dat geval kun je ervoor kiezen om een container te huren, waarin je de meubels even kwijt kunt. Zo’n container zet je voor de deur en daarin stal je tijdelijk je inboedel. Zorg er wel voor dat de container goed tegen inbraak beveiligd is. 

Oude vloer eruit

Een vloer is gemaakt om op te lopen. Dat de vloer uiteindelijk ook weer eens verwijderd moet worden, daar sta je vaak niet zo bij stil. Vooral wanneer het gaat om bijvoorbeeld gelijmd tapijt, is het een hele uitdaging om dit eruit te krijgen zonder iets te beschadigen. In dat geval kun je beter op professionele wijze het tapijt laten verwijderen door experts die vaker met dit bijltje gehakt hebben. Zij weten immers precies hoe het moet en maken gebruik van een flinke dosis ervaring. Het scheelt een hoop gepruts en vooral ook veel tijd. Die tijd kun je beter besteden aan het nadenken over de nieuwe inrichting van je woonkamer! 

inspiratiebrochures1.png

Afvoeren

Een voordeel is bovendien dat je in dergelijke situaties ook niet hoeft na te denken over het afvoeren van het materiaal dat regelt De Woningontruiming Centrale. Wanneer je zelf aan de slag zou zijn gegaan, had je ook zelf het afval naar de afvalstraat moeten brengen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide