2343
Een rode loper maakt ieder evenement extra feestelijk
Gepubliceerd: 23-04-2018

Heeft u binnenkort een evenement of Open Dag? Een opening of een bruiloft? Verwelkom uw gasten dan op een rode loper. Een rode loper is feestelijk en straalt luxe uit. Zeker als u de rode loper compleet maakt met afzetpalen en koorden. Een rode loper wordt al zo lang als wij kunnen herinneren ingezet voor evenementen en partijen. Maar hoe is deze vorm van aankleding op evenementen eigenlijk ontstaan en waarom maakt het een evenement zo feestelijk?

 

De historie van de rode loper
Het ‘ontstaan’ van de rode loper als marketinginstrument kan verklaard worden aan de hand van drie aspecten, namelijk kleur, materiaaltype en symboliek (status). Een rode loper heeft zijn kleur te danken aan de emotie die de kleur rood oproept. Rood is namelijk de kleur van onder ander liefde, status, macht, moed of passie. Rood is dus de ideale kleur voor een loper bij een feestelijke gelegenheid. Wie erover heen mag lopen, voelt zich belangrijk. Maar waarom dan tapijt? Dat heeft ermee te maken dat een koning vroeger niet op dezelfde ondergrond liep als het gewone volk. Het gebruik van rode tapijten ontstond in de Middeleeuwen. Vanaf die periode werden geïmporteerde oosterse tapijten statussymbolen. In 1902 werd de rode loper voor het eerst ingezet als marketinginstrument door door New York Central Railroad voor de passagiers van de 20th Century Limited. En toen duurde het niet meer zo lang voordat de eerste rode loper in Hollywood verscheen. Vanaf 1922 wordt in Hollywood de rode loper uitgerold bij uitreikingen en filmpremières.

inspiratiebrochures1.png

Aankleding voor een bruiloft
U kunt de rode loper bij heel veel gelegenheden gebruiken, bijvoorbeeld bij een modeshow, een opening van winkel, een sportgala of een eindexamengala. Ofwel bij iedere feestelijke gelegenheid die u maar kunt bedenken. Steeds vaker wordt een rode loper ook uitgerold op een bruiloft. Het bruidspaar staat op zijn trouwdag in het middelpunt van de belangstelling. Trouwen is liefde en romantiek. Wat past hier nou beter bij dan een rode loper? Het bruidspaar loopt als het ware over een romantische liefdeslaan en op die manier staat een bruidspaar helemaal in het middelpunt.

Mogelijkheden voor de aankleding
Evenemententapijt is verkrijgbaar in allerlei kleuren. U kunt het tapijt kopen of huren in kleuren als oranje, blauw, roze, groen. Zelfs goud en glitter behoren tot de mogelijkheden. Er is altijd wel een kleur die past bij het gebruiksdoel. Ook is het mogelijk om het tapijt een persoonlijke stijl mee trek geven. Dit kan door middel van een speciale opdruk, tekst of uw bedrijfslogo. Een bijzondere entree geeft u ook met afzetpalen en koorden.

Wilt u meer informatie?
GJFloors is uitgegroeid tot een wereldwijde specialist de aankleding van de meest uiteenlopende evenementen, maar ook ook beurzen en showrooms. In 2007 zijn wij begonnen met de verkoop van rode lopers. Al snel volgde er uitbreiding van veel andere kleuren. Zo werden wij steeds groter, wat resulteerde in een verkoopkanaal voor de Duitse markt: www.rotteppiche.de. Het maakt niet uit waar ter wereld u een loper nodig heeft, want wij leveren overal. Onze uitgebreide legservice ontzorgt u, want ook het leggen van de vloer kunnen wij uit handen nemen. Heeft u speciale wensen? Neemt u dan contact met ons op, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar via 038-3375332 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide