6627
Portugese tegels
Gepubliceerd: 05-10-2016 Laatste update: 08-05-2022

Zijn ze helemaal hip en in heel veel verschillende kleuren en motieven verkrijgbaar: Portugese cementtegels. Deze vloertegels zijn helemaal met de hand gemaakt en het zijn ware kustwerkjes op zich. Eerst wordt er een mal gemaakt met het gewenste motief. Daarna worden alle kleuren ingegoten met een vloeibaar mengsel van gemalen marmer, water en organische pigmenten. Dan wordt de mal voorzichtig verwijderd en wordt het mengsel bestrooid met 2 lagen cementpoeder om vervolgens onder hoge druk te worden geperst. Dit productieproces is al meer dan 100 jaar oud. Er worden geen chemische producten gebruikt en er komt geen verhitting aan te pas. Een cementtegel is dus een volledig milieuvriendelijk product.

Portugese vloertegels zijn onder andere verkrijgbaar in de maatvoering 20x20 cm, 15x15 cm en 14x14 cm. Met honderden patronen en kleuren kun je eindeloos blijven variëren. Of je nu op zoek bent naar een unieke tegelvloer voor in je keuken, gang of toilet, Portugese tegels geven elke ruimte in huis een decoratieve meerwaarde. Ga je voor het klassieke zwart-wit of toch voor een wat gewaagder patchwork van tegels?

FLOORZ heeft een standaard voorraad van wel meer dan 30.000 m2, dus keuze genoeg. De motieven uit deze collectie zijn geïnspireerd op de oude tegelvloeren van weleer. Van Jugendstil tot Art Nouveau. Het bijzondere is dat deze antieke vloertegels ook nog te koop zijn. Sinds jaar en dag gaat FLOORZ op zoek naar de meest waanzinnige oude tegelvloeren. Die zijn bijvoorbeeld nog te vinden in oude herenhuizen in België en Frankrijk. Maar ook in oude kerken, schoolgebouwen en kloosters vinden we ze nog terug. Heel voorzichtig worden de tegels, stuk voor stuk, uitgebroken om vervolgens in eigen atelier van alle oude cementresten te worden ontdaan. Een zeer arbeidsintensief klusje, maar dan zijn deze oude tegels ook weer klaar voor een tweede leven!

WIN-VLOERKLEED.png

Lees ook: Behang met portugese tegel

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide