2272
Laminaat: voor welke stijl kies jij?
Gepubliceerd: 27-12-2021 Laatste update: 15-09-2023

Het kiezen van de perfecte laminaat vloer is een belangrijke stap bij het bepalen van jouw interieur. We zoeken namelijk allemaal naar een vloer die past bij ons leven en onze woonstijl. Laminaat vloeren hebben alles wat je maar kunt wensen. Dankzij het ruime aanbod in structuren, kleuren en dessins vind je gegarandeerd de vloer van je leven. Wat je woonstijl ook is, er is altijd een laminaat vloer die bij jouw interieur past.

Rechte planken

Laminaat onderscheidt zich in elegantie, karakter en authenticiteit. Daardoor is de vloer bijna niet van echt hout te onderscheiden. Deze kwaliteitsvloeren zijn het resultaat van vakmanschap en innovatie. Een rechte plank is nog altijd erg in trek. Wat veel mensen niet weten is dat je met een rechte plank de lengte van je woning meer benadrukt. Zo lijken ook kleinere ruimtes optisch groter, dat willen we natuurlijk allemaal.

Visgraat

Het woord visgraat is tegenwoordig helemaal ingeburgerd in het Nederlandse vloerenlandschap, en dat is niet voor niets. Dit bijzondere patroon geeft een klassieke touch aan jouw interieur. Ook in een industrieel interieur komt deze vloer goed tot zijn recht en geeft het meteen warmte en sfeer. Een visgraat vloer heeft zijn naam letterlijk te danken aan de graat van een vis. De planken worden bij een visgraat patroon namelijk in een hoek van 90 graden gelegd. Zo ontstaat er een doorlopend patroon die lijkt op de graat van een vis. Bij een visgraat vloer denkt men al snel aan een parket vloer of pvc. Binnen de karakteristieke vloeren collectie van Floorlife is ook een laminaat visgraat vloer opgenomen. Met een ruime keuze uit natuurgetrouwe kleuren en realistische patronen vind jij zeker een vloer die van jouw huis een thuis maakt.

Betonlook

Naast de razend populaire visgraat vloer en de welbekende rechte plank, heeft Floorlife nog een uniek patroon in de collectie. We hebben het natuurlijk over de betonlook. Deze vloer sluit perfect aan bij een industriële woonstijl. De warme grijstinten in het kleurenpalet maken van iedere ruimte een sfeervol geheel. Een laminaat tegel is verkrijgbaar in diverse afmetingen. Zo kun je kiezen voor een vierkante tegel, een rechthoekige tegel of juist een XL-variant.

Adembenemende kleuren

Laminaat vloeren onderscheiden zich in schoonheid tot in het kleinste detail. Het is dan ook niet zo gek dat dit type vloer al jaren in de Nederlandse huiskamers te vinden is. Er wordt ook wel gezegd dat een laminaat vloer zijn eigen verhaal vertelt met een unieke look & feel. Van beige tot warm bruin en van taupe kleuren tot antraciet, de keuzemogelijkheden zijn eindeloos. Als alles perfect op elkaar is afgestemd benadruk je het karakter van iedere laminaat vloer. De levensechte details van een laminaat vloer maken het verschil.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide