1647
Een wijze raad voor het juiste parket en laminaat!
Gepubliceerd: 18-02-2022

Waar vroeger een ‘echte houten’ vloer alleen met parket kon worden gerealiseerd, zijn er tegenwoordig super veel opties. De één nog mooier dan de ander. Wij gaan onze favorieten van dit moment bij langs en leggen uit in welke situatie deze wel of niet geschikt is.

Houd van hout

Massief parket is niet voor ieder huis en elke ruimte geschikt. Het mooie aan echt hout is ook direct het nadeel.Namelijk dat het de grillen van een natuurproduct met zich meebrengt. Zo zet hout uit als het vochtig wordt en het krimpt juist weer wanneer de lucht droger is. Resultaat; bolle vloeren of juist naden.

Daarnaast is het onderhoudsintensief. De parketvloer af en toe schuren en lakken is eigenlijk wel een must. Maar we kunnen er niet omheen, een echte houten vloer is zó mooi. Helemaal wanneer een parket vloer visgraat motief heeft. Overleg dus met de expert of dit in jouw geval aan te raden is, maar overweeg het zeker!

inspiratiebrochures1.png

Wel hout, geen parket

Wil je wel de chique en stijlvolle uitstraling van parket, maar niet de nadelen? Dan is laminaat op dit moment echt het allerbeste alternatief. De varianten die ‘nep’ lijken zijn inmiddels aangevuld met veel stijlvollere opties. De prijzen, motieven en kwaliteit lopen sterk uiteen. Zo heb je zelfs al laminaat in tegelvorm.

Ondanks dat laminaat niet van massief hout is, is het nog wel opletten hoe en waar je het gaat gebruiken. Je hebt laminaat in alle prijscategorieën, maar er zijn tegenwoordig al prachtige opties tegen scherpe tarieven. Zeker wanneer je let op de laminaat aanbieding van dat moment. 

Zet de kraan maar open

De nieuwste innovatie op het gebied van laminaat is wel het waterdicht laminaat. Zoals de naam al doet vermoeden is dit laminaat, maar dan geschikt voor ruimtes waar het vochtig is. Hierbij kun je zelfs verder denken dan laminaat leggen in de keuken, waar spatwater het risico is.

Want óók in echte natte ruimtes, zoals badkamers, kan deze vloer gelegd worden. Een verassend alternatief voor de steriele witte tegels die op dit moment vooral in badkamers worden gebruikt. Het geeft badkamers een warmere en huiselijkere uitstraling en sluit daarmee vaak beter aan op de rest van het interieur van een woning.

Waar PVC een enorme vlucht heeft genomen en ook prachtige resultaten geeft moeten we ook laminaat en parket niet vergeten. Op ieder gebied gaan de ontwikkelingen door, en deze geven soms vernieuwde en verfrissende opties.

Kortom, doe een goede daad en verdiep je ook in parket en nieuw laminaat!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide