4111
Voordelen van een PVC vloer
Gepubliceerd: 29-08-2018

We zien ze steeds vaker voorbij komen, de PVC vloeren. Maar wat zijn PVC vloeren nu precies en wat zijn de voor en nadelen van zo'n vloer? Wij hebben het voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

 

Een PVC vloer is haast niet meer te onderscheiden van een laminaat, parket of natuurstenen vloer. Het kan dus zomaar zijn dat je bij iemand binnen komt en denkt op parket of natuursteen te staan maar dan te maken hebt met een PVC vloer.

Wat is een PVC vloer
PVC is de afkorting voor Polyvinylchloride, een kunststof die gebruikt wordt voor veel verschillende materialen en de laatste jaren ook steeds vaker voor de vloer. Het lijkt een beetje op een zeilvloer maar dan is de PVC vloer een stuk sterker en van betere kwaliteit. PVC vloeren zijn er in ontzettend veel kleuren, patronen en legmethodes.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer
Een PVC vloer heeft ontzettend veel voordelen. Wij sommen ze hieronder voor je op

  • PVC is zeer onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. PVC is ook minder gevoelig voor water dan laminaat hoewel je een plas water natuurlijk nooit lang moet laten staan.
  • PVC vloeren zijn zeer geluidsdempend, je kunt dus gerust met hakken door de kamer zonder je onderburen te storen
  • PVC vloeren zijn heel goed te combineren met vloerverwarming
  • PVC vloeren zijn sterk en duurzaam
  • PVC vloeren voelen warm en comfortabel aan, dit is heel fijn als je kleine kinderen hebt die veel op de grond spelen

Zijn er dan ook nadelen te noemen van een PVC vloer? 
Voor diegene die een echte hout ervaring willen, bijvoorbeeld wanneer je op de vloer loopt, zal dit bij PVC moeten missen. De vloer oogt exact als een houten vloer maar klinkt niet zo. Daarnaast zijn PVC vloeren ietsje duurder in aanschaf. Het leggen van een verlijmde PVC vloer is niet zomaar een doe-het-zelf klusje. Hiervoor zul je echt een vakman moeten inschakelen.

Voor elke interieurstijl is er wel een PVC vloer verkrijgbaar. Neem hiervoor eens een kijkje op de website van Pvcvloeren.nl met Pvc vloeren van veel verschillende merken. En wil je wat extra warmte in je interieur dan kan je je vloer aankleden met een mooi karpet van Karpettenkelder.nl

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide