1302
PVC vloer: dit zijn de voor- en nadelen
Gepubliceerd: 05-08-2022

Pvc-vloeren zijn populair. Deze zeer veelzijdig kunststof vloeren lenen zich voor toepassing in vrijwel alle ruimtes in en om het huis. Wat zijn de voor- en nadelen van PVC-vloeren?

De voordelen

Een PVC-vloertje kopen doe je vanwege de voordelen. De vloeren zijn in meerdere kleuren en looks beschikbaar. Denk aan houtlook, betonlook en tegels. Ze zijn vrij gemakkelijk te installeren, zodat geen vakman nodig is. Veel vloeren hebben een in elkaar grijpende rand en lijm is meestal gen vereiste,wat het installatieproces vereenvoudigt.

PVC-vloeren zijn gemakkelijk te onderhoudenen te reinigen. Met PVC hoef je in principe geen regelmatig onderhoud uit te voeren, behalve schoonmaken. Het is niet nodig coatings op de vloer aan te brengen om hem mooi te houden. Om stof en los vuil te verwijderen is vegen of stofzuigen het meest geschikt. Voor hardnekkiger vuil voldoet dweilen.

inspiratiebrochures1.png

Het materiaal PVC is waterdicht, brandvertragend en vaak bestand tegen chemicaliën. Daarnaast biedt eenkunststofals PVC geluids- en warmte-isolatie. Het materiaal is bovendien duurzaamen recyclebaar. Sommige vloeren bevatten recyclede materialen.

PVC is behoorlijk slijtvast, al hangt dat ook van de dikte van de slijtvaste laag af. Hoe dikker deze is, hoe langer de levensduur van de vloer. Het is het beste om te kiezen voor een vloer met een onderste laag die een dikte heeft van 2-3 mm en een slijtvaste laagdikte van 0,2-0,3 mm.

De nadelen

PVC kent ook een aantal nadelen. De vloer stelt behoorlijk wat eisen aan de ondergrond. Omdat het materiaal PVC een enigszins zacht is, kunnen zware voorwerpen met scherpe randen de vloer beschadigen. De meeste schade ontstaat echter door krassen.

PVC dat is vervaardigd voor gebruik binnenshuisen geen UV-bescherming bevat, kan vervagen in zonlicht. Een ander nadeel is dat PVC-vloeren niet kunnen worden gerepareerd. Sommige vloeren kunnen vluchtige organische stoffen afgeven, wat ze minder gezond maakt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide