1783
Het ideale alternatief voor laminaat? SPC vloer!
Gepubliceerd: 01-11-2021 Laatste update: 08-05-2022

“Een SPC of PVC vloer? Dat is voor in de badkamer!” Of dat wordt er standaard toch gedacht, maar niets is minder waar. Een SPC of PVC vloer kan ook in de keuken, woonkamer of slaapkamer gebruikt worden. Het is zelfs enorm handig en biedt heel wat voordelen. Watervast: check! Krasbestendig: dubbelcheck! Bovendien kunnen de panelen kortstondig temperaturen tot 75°C weerstaan. Handig in de keuken? Ja chef! Ontdek hier welke SPC vloer een ideaal alternatief is voor een laminaatvloer in jouw woning.

Watervast vaste SPC vloer

Terwijl je druk in de keuken aan het koken bent, vanop je luie bank van een glaasje wijn geniet of ’s nachts wat drinkt van het glas water langs je bed, een ongelukje is snel gebeurd. Voor je het weet heb jij of een gezinslid geknoeid op de vloer. Heb je een laminaatvloer of houten vloer liggen, dan dien je het snel op te vegen voordat het vocht de kans krijgt tussen de naden van je vloer te kruipen en schade aan te richten. Hier hoef je bij een SPC vloer geen schrik voor te hebben. Dankzij de robuuste kern uit SPC en de toplaag uit vinyl zijn de panelen 100% waterproof. Waterdruppels hebben geen kans om onder of in de vloer te trekken.

Alternatief_laminaat_-_Afbeelding_1.png

inspiratiebrochures1.png

SPC in houtlook of betonmotief

De charme van een houten vloer in je woonkamer of slaapkamer geeft de ruimte een warme en gezellige aankleding. Dankzij nieuwe hightech-technieken krijgen nu ook niet-houten vloeren een houtlook. Zo is het haast onmogelijk om een echte houten vloer van een SPC vloer met houtlook te onderscheiden. De SPC vloeren van Aqua-Step hebben zelfs een embossed toplaag waardoor de panelen ook aanvoelen als echt hout. Zo voeg je in no-time een natuurlijk element toe aan je woning zonder dat je echte bomen moet gebruiken. Bovendien zijn de Aqua-Step SPC panelen duurzaam en milieubewust: ze zijn 100% recyclebaar en vrij van schadelijke emissies. Het productieproces is circulair, er is geen afval en het is schoon omdat er geen uitstoot is. Er wordt geen gebruik gemaakt van formaldehyde in het productieproces.

Ben je meer voor een strakke moderne look? Dan zijn vloeren met een betondecor helemaal iets voor jou. Het stenen motief geeft je woning een industriële look, maar kan ook net voor een super cleane uitstraling zorgen.

Alternatief_laminaat_-_Afbeelding_2.png

Visgraat vloer voor dat tikkeltje extra

Laminaat wordt doorgaans recht gelegd, maar een trend die de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint is de visgraatvloer. Het patroon van deze vloer geeft je woning extra dynamiek en steekt de kamer in een uniek jasje. De panelen worden in een hoek van 90° haaks op elkaar gelegd en creëren zo de vorm van een visgraat. Hoewel het er misschien ingewikkeld uit ziet om te monteren, ga je met de nieuwe Vinyluxe Herringbone panelen eenvoudig zelf aan de slag. De SPC panelen hebben een handig kliksysteem waardoor je ze gemakkelijk aan elkaar bevestigd.

Wist je trouwens dat je deze unieke vloer nu ook in de badkamer kan leggen? Door dat de Vinyluxe Herringbone panelen een kern van SPC hebben en beschikken over een vinyloppervlak, zijn ze ideaal voor natte ruimtes. Zo krijgt zelfs de badkamer een originele, stijlvolle én natuurlijke look en feel.

Alternatief_laminaat_-_Afbeelding_3.png

Prijs SPC vloer

Voor een watervaste PVC vloer tel je al gauw heel wat euro’s meer neer dan voor een laminaatvloer. SPC is een stuk gunstiger voor uw budget, de prijs leunt dichter aan bij laminaatvloer. Zo profiteer je met een SPC vloer van talloze voordelen tegen een scherpe prijs!

Vragen?

Heb je nog vragen over een SPC vloer? Aarzel dan niet om contact op te nemen met laminaat.nl!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide