1242
De PVC vloeren voor hobbyisten om zelf te leggen
Gepubliceerd: 07-04-2022

PVC vloeren hebben in totaal 4 verschillende installatie methods, 3 methodes daarvan zijn zeer gemakkelijk om zelf in uw huis te installeren. Dit zijn de klikversie, de zelfklevende en loose-lay PVC. Om erachter te komen welke installatie het meest geschikt is voor u, leggen wij u in dit artikel alles uit over de 3 verschillende vinyl vloeren.

Klik PVC vloeren

Click PVC is de meest bekende installatie om zelf te installeren. Door de klikverbinding zijn de planken makkelijk in elkaar te klikken. Bovendien zijn de PVC klik vloereneenvoudig te installeren op een iets wat oneven ondervloer, door de dikte van de vloer. Wel is het belangrijk dat er altijd een onderlaag wordt geinstalleerd. De klikverbinding zal anders gaan schuiven en kan beschadigen. Een groot voordeel van klik PVC is dat de vloer makkelijk uit elkaar te halen is en dus vervangen kan worden of mee kan worden genomen bij een verhuizing.

Zelfklevende PVC vloeren

Een iets minder bekende installatie van de PVC vloer, maar ook eenvoudig en snel te leggen door doe-het-zelvers of hobbyisten, is de zelfklevende PVC vloer.Deze variant is makkelijk te snijden met een stanleymes en gaat goed samen met vloerverwarming. Wel moet u bij zelfklevende PVC vloeren letten op het feit dat deze vinyl vloer erg dun is en hierdoor de ondervloer volledig egaal moet zijn. Meestal wordt aangeraden een vloer te kiezen met een dikte van 3-4 mm en een slijtlaag van 0,55mm. Anders kunnen er erg snel krassen in worden gevormd en met een dikkere toplaag zal de vloer het langste mee gaan.Daarnaast moet ook de ondervloer goed voorbereid worden, anders zal de vloer niet goed blijven kleven. Een zelfklevende PVC vloer heeft dus iets meer aandacht nodig, maar is door zijn dunne laag ook erg handig in sommige gevallen.

inspiratiebrochures1.png

Loose-lay PVC vloeren

Deze installatie is ook minder bekend, maar zeker niet minder makkelijk om zelf te installeren. Net zoals bij de Klik PVC vloer, is een Loose-Lay PVC vloer makkelijk te installeren en weer mee te verhuizen, aangezien de vloer niet vast zit aan de ondervloer. Heeft u een gietvloer of marmoleum vloer als ondergrond, is de loose-lay variant hiervoor perfect. Deze PVC vloer kan namelijk meteen worden geinstalleerd, mits de ondervloer volledig egaal is en vrij van stof en vet. De vloer is makkelijk in elke vorm te snijden en van erg hoge kwaliteit. Een perfecte vloer dus voor uw renovatie project.

Alle PVC vloeren zijn onderhoudsarm en dus eenvoudig te reinigen met huishoudschoonmaakspullen en water. Het ligt dus alleen nog aan uw voorkeur van installatie voor u de keuze kunt maken welke PVC vloer uw favoriet is. Heeft u de perfecte installatie gevonden?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide